۱۲/ذو القعدة/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۳۱ دوشنبه

صبح قزوین دستور شیرینی نخودچی و ریزه‌کاری‌های آن
کد خبر: ۳۶۷۵۲۹ تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۲/۲۱ ساعت: ۱۰:۵ ↗ لینک کوتاه

عیدانه؛

دستور شیرینی نخودچی و ریزه‌کاری‌های آن

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوشمزه قزوینی است که این روزها در قنادی‌های سراسر ایران تهیه می‌شود و به عنوان یکی از شیرینی‌های محبوب عید، طرفداران بسیاری را پیدا کرده است.

دستور شیرینی نخودچی و ریزه‌کاری‌های آن
به گزارش حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»؛ شیرینی نخودچی یکی از شیرینی‌های خوشمزه قزوینی است که این روزها در قنادی‌های سراسر ایران تهیه می‌شود و به عنوان یکی از شیرینی‌های محبوب عید، طرفداران بسیاری را پیدا کرده است. راز پخت حرفه‌ای این شیرینی استفاده از آرد نخودچی مرغوب و لطیف و البته رعایت کردن چند ریزه‌کاری ساده طرز تهیه شیرینی نخودچی است. برای تهیه شیرینی نخودچی اصل و حرفه‌ای، حتی نیاز به هیچ وسیله یا ابزار خاصی ندارید؛ آرد مرغوب را تهیه کنید و باقی کار را همراه با ما پیش‌ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آرد نخودچی مرغوب۵۰۰ گرم
  • کره یا روغن صاف قنادی یا روغن جامد۲۵۰ گرم
  • پودر قند یا شکر۲۵۰ گرم
  • زعفران ساییده شدهیک قاشق چای‌خوری
  • هل ساییده شدهیک قاشق چای‌خوری
  • پودر یا خلال پسته و بادامبه مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی نخودچی

مرحله اول

برای تهیه شیرینی نخودچی، ابتدا کره یا روغن صاف قنادی را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا نرم شود سپس به وسیله یک همزن برقی، چند دقیقه هم بزنید.

مرحله دوم

پودر قند یا شکر را داخل روغن ریخته و به مدت چهار دقیقه هم بزنید تا کاملا حل شود سپس پودر هل را به مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید.

مرحله سوم

آرد نخودچی که برای تهیه شیرینی نخودچی استفاده می‌کنید را دو تا سه بار الک کنید تا کاملا صاف و یک‌دست شود سپس به مخلوط اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. خمیر را کمی ورز دهید. دقت کنید که خمیر نباید بیش از حد ورز داده شود، چون این‌کار موجب به روغن افتادن خمیر می‌شود.

مرحله چهارم

در ادامه زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر کاملا یک‌دست و یک‌رنگ شود. برای نرم‌تر شدن شیرینی در این مرحله می‌توانید خمیر را به وسیله چرخ‌گوشت، چرخ کنید.

مرحله پنجم

مواد شیرینی نخودچی را داخل سلفون قرارداده و اجازه دهید پنج تا شش ساعت استراحت کند.

مرحله ششم

فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را به کمک وردنه با ضخامت نیم تا یک سانتی‌متر روی سینی باز کنید سپس قالب دلخواه‌تان را داخل آرد بزنید و شروع به قالب زدن کنید. اگر مایل نبودید از قالب استفاده کنید، خمیر را گرد کرده و روی سینی فر بچینید.

مرحله هفتم

شیرینی‌های نخودچی تهیه شده را به‌وسیله پودر یا خلال پسته تزیین کنید و به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا کمی طلایی شده؛ سینی را از فر خارج کرده و بگذارید تا کاملا خنک شوند. شیرینی‌ نخودچی را در ظرفی مناسب چیده و سرو کنید.

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان