به گزارش حوزه فرهنگ و هنر پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»؛شیرینی گردویی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که در مراسمهای خاص استفاده میشود. این شیرینی خوشمزه به دلیل اینکه ماده اصلی تشکیل دهنده آن گردو است، از شیرینیهای گران قیمت محسوب میشود،
مواد لازم شیرینی گردویی | |
سفیده تخم مرغ | ۱۸۰ گرم |
گردو | ۲۰۰ گرم |
پودر قند | ۴۰۰ گرم |
کیک اسفنجی ساده | ۲۰۰ گرم |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
سرکه سفید | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه شیرینی گردویی
مرحله اول
ابتدا نیمی از سفیده تخم مرغ را به همراه گردو، پودر قند و کی اسفنجی ساده خرد شده داخل مخلوط کن یا غذاساز میریزیم و حدود یک دقیقه میکس میکنیم تا کاملا یکدست شود. پس از یک دقیقه باقیمانده سفیده تخم مرغ را اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا مواد به حدی میکس میکنیم که مایهای نرم و چسبناک به وجود بیاید. حالا مواد را به یک تابه مناسب منقل میکنیم و به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم به صورت رفت و برگشتی (مانند حلیم گندم نذری) با یک قاشق چوبی هم میزنیم.
مرحله سوم
پس از اینکه پودر قند حل شد و مواد روی حرارت روان شدند پودر کاکائو و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه میکنیم و به صورت متداوم مواد را هم میزنیم تا کم کم غلیظ تر شود. پس از ۲۰ دقیقه که مایه را روی حرارت هم زدیم حرارت زیر را خاموش میکنیم.
مرحله چهارم
حالا بلافاصله باقیمانده روغن مایع را به همراه سرکه سفید اضافه میکنیم. در ادامه مایه شیرینی را داخل یک ظرف در بسته میریزیم و صبر میکنیم تا کاملا خنک شود و از حرارت بیفتد. پس از خنک شدن مایه شیرینی حالا آنرا با قاشق کمی مخلوط میکنیم تا یکدست شود.
مرحله پنجم
در این مرحله مایه شیرینی را داخل قیف میریزیم و داخل سینی فر یک کاغذ روغنی قرار میدهیم. سپس روی کاغذ روغنی شیرینیها را با اندازه دلخواه با کمی فاصله قیف می زنیم و سر شیرینیها را با انگشت خیس شده صاف میکنیم.
مرحله ششم
فر را باید از ۲۰ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا کاملا گرم شود، سپس شیرینیها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر قرار میدهیم تا بپزند. پس از پخت صبر می کنیم شیرینیها خنک شوند سپس انها را داخل ظرف مورد نظرمان میچینیم.
نکات طرز تهیه شیرینی گردویی
شیرینی گردویی در توستر
از ۱۵ دقیقه قبل توستر یا فر برقی را با حرارت ۱۵۵ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا کاملا گرم شود سپس یکه کاسه آب جوش در فر قرار میدهیم تا شیرینیها خشک نشوند. شیرینیها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در توستر قرار میدهیم تا به طور کامل بپزند.
شیرینی گردویی بدون فر
داخل یک قابلمه جادار سه پایه فلزی قرار میدهیم و با دم کنی روی درب قابلمه رو به طور کامل میپوشانیم تا حرارت خارج نشود، سپس زیر قابلمه هم شعله پخش کن قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بماند تا کاملا گرم شود.
سپس شیرینیها را داخل سینی کوچک یا قالب کیک که با کاغذ روغنی پوشیده شده است قیف میزنیم و داخل قابلمه قرار میدهیم. حدود ۲۰ دقیقه پخت شیرینی طول میکشد. برای طلایی شدن روی شیرینیها هم باید شیرینیها را به همراه کاغذ روغنی روی سه پایه فلزی بر گردانیم و اجازه دهیم ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر داخل قابلمه بمانند.
شیرینی لطیفه گردویی
شیرینی گردویی انواع و مدل های متنوعی دارد و یکی از محبوب ترین مدل های شیرینی گردویی، شیرینی لطیفه گردویی است که خیلی فوری آماده می شود. این شیرینی خوشمزه که برای پذیرایی بسیار مناسب است را با کمک آموزش زیر می توانید درست کنید.
دیدگاه ها