۲۲/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۱۲ چهارشنبه

صبح قزوین اراضی تعاونی مسکن شهرداری و دانشگاه امام (ره) مسکونی نیست
کد خبر: ۳۶۷۵۲۰ تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ ساعت: ۱۲:۰ ↗ لینک کوتاه

معاون عمرانی استاندار قزوین:

اراضی تعاونی مسکن شهرداری و دانشگاه امام (ره) مسکونی نیست/ فرصتی دیگر برای تعیین‌تکلیف تعاونی «باورس»

معاون عمرانی استاندار قزوین آخرین وضعیت تعاونی مسکن باورس، شهرداری، دانشگاه امام (ره) و باراجین در قزوین را تشریح کرد.

اراضی تعاونی مسکن شهرداری و دانشگاه امام (ره) مسکونی نیست

به گزارش حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»، سر و سامان دادن به تعاونی‌های مسکن مشکل‌دار در استان قزوین از مهم‌ترین اقداماتی بود که با استقرار تیم مدیریتی دولت سیزدهم در استان تا به امروز رقم خورده است. مشکلات برخی از تعاونی‌های مسکن همچون عظیمیه و اندیشه با ورود استاندار قزوین و معاون عمرانی او حل شده و در مسیر تسهیل برای ساخت و ساز در این مناطق است.

اخیرا برخی از تعاونی‌های مسکن دغدغه‌ها و مطالبات خود را عنوان کرده‌اند که شامل تعاونی مسکن شهرداری، تعاونی مسکن ارتش در باورس، قطعه زمینی در نقطه تالار شهر تا تپه نورالشهدای قزوین با 2 هزار مالک و تعاونی مسکن دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) است. به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین، این موارد هم از آن دست مواردی بوده که از ابتدای رسیدگی به مشکلات حوزه مسکن و تعاونی مسکن در استان نیز به آنها پرداخته شده و بررسی شده است اما با این وجود با توجه به مطالباتی که مردم داشتند برای روشن شدن موضوعات و تعیین تکلیف این مشکلات نیز توضیحاتی در مصاحبه با رسانه‌های استان بیان شده استت.

مهدی رجحانی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در جریان سفر وزیر راه و شهرسازی به استان قزوین برخی از اعضای تعاونی‌های مختلف مطالبات خود را درخصوص رسیدگی به وضعیت زمین‌های خود مطرح کردند و خواستار آن شدند که مطالباتشان مجدد در کارگروه ویژه مورد بررسی قرار گیرد و ما هم با اینکه پیش از آن به موضوعات مورد نظر پرداخته بودیم ولی به احترام مردم این اقدام را انجام دادیم.

وی ادامه داد: در مورد زمین مربوط به تعاونی شهرداری که موقعیت آن روبه‌روی دانشگاه آزاد قزوین است باید گفت که این زمین در سال ۷۸ به عنوان زمین مزروعی خریداری شده و آن زمان هم تعهد داده شده که تغییر کاربری ندارد، حالا امروز اعضای تعاونی درخواست دارند که باید به ما زمین مسکونی بدهید و خودشان هم زمین مشاعی را تفکیک کرده و سند دستی تفکیکی برای آن گرفته‌اند که طبیعتاً این فعالیت‌ها غیرقانونی است، قبلاً این موضوع را بررسی کرده و روی یک مصوبه ماده پنج که این زمین می‌تواند کاربری گردشگری داشته باشد تأکید کردیم.

معاون عمرانی استاندار قزوین بیان کرد: در حال حاضر کاربری گردشگری با سطح اشغال ۲۰ درصد برای کل زمین به صورت یکپارچه قابل انجام است ولی تفکیک و تغییر کاربری به مسکونی از نظر ما بر اساس قوانین غیرممکن خواهد بود و پیشنهاد می‌کنیم عزیزانی که عضو این تعاونی هستند وقت خود را صرف مسکونی شدن اراضی نکنند چون این کار شدنی نیست و اتلاف وقت و سرمایه است.

وی خاطرنشان کرد: مورد بعدی قطعه زمین شماره هشت جنب تالار شهر تا تپه نورالشهداست و حدود ۳۳۰ هکتار زمین است که 2 هزار مالک دارد، زمین خارج از حریم شهر است و سند مزروعی دارد و امکان تغییر کاربری هم وجود ندارد، سندهای تفکیکی دستی برای آن صادر شده که خلاف قانون است.

رجحانی تصریح کرد: این قطعه زمین زراعی در محدوده بوستان فدک است و هیچ کاری جز زراعت روی آن نمی‌توان انجام داد مگر اینکه برای کل زمین به صورت یکپارچه کاربری گردشگری درخواست شود که در آن صورت قابل بررسی خواهد بود وگرنه تفکیک و دادن کاربری مسکونی غیرممکن است، ضمن اینکه این موارد از ابتدا هم به خریداران گفته شده و اصرار و تأکید کارساز نخواهد بود.

وی در ادامه گفت: مورد بعدی درخصوص تعاونی باورس است، تعاونی باورس اولین موضوعی بود که در دولت جدید مورد بررسی قرار گرفت، از زمستان ۱۴۰۰ تا کنون بارها منتظر اعلام نظر اعضای تعاونی بودیم ولی اعضای تعاونی همیشه در تصمیم‌گیری کندی کردند و در نهایت اعلام آمادگی آن‌ها مصادف شد با تغییر مدیریت شهر جدید مهرگان از اداره کل راه و شهرسازی به مدیریت شهر جدید مهرگان. بنابراین توافقاتی که صورت گرفته بود دیگر قابل انجام از طریق اداره کل راه و شهرسازی نیست.

معاون استاندار قزوین افزود: در این راستا بایستی از ابتدا مسیر توافق و تهاتر را بین شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید و اعضای تعاونی انجام دهیم. در واقع همه تلاش‌هایی که طی دو سال برای تعاونی باورس انجام شده بود به علت تعلل اعضای تعاونی متأسفانه کان‌لم‌یکن شده و باید مجدد مذاکرات توافق و تهاتر برای این اراضی با شرکت مذکور انجام شود که البته پیگیری‌ها از سوی ما انجام شده ولی زمان‌بر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: موضوع چهارم اراضی تعاونی مسکن دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) است که ۱۲۰ هکتار زمین با قطعات ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ متری فروخته شده و سند دستی تفکیکی به اعضا داده شده سندی که ظاهر منگوله‌دار دارد ولی متأسفانه سند دستی است، با اداره کل اوقاف سند صرفاً زراعی توافق شده و کاربری آن زراعی است و برای این اراضی هم ما به لحاظ قانونی نمی‌توانیم اقدامی داشته باشیم اگر هم به عنوان زمین مسکونی واگذار شده تخلف است و اعضای تعاونی باید به مراجع قضایی مراجعه کنند البته تفکیک اراضی و دادن سند تفکیکی روی اراضی مشاع به صورت غیرقانونی انجام شده و تخلف محسوب می‌شود و قابل پیگیری است و برای این اراضی هم راه حلی وجود ندارد.

رجحانی در پایان بیان کرد: همه این چهار مورد پیش از این بررسی و اعلام نتیجه شده بود اما به احترام درخواست مردم مجدد بررسی شد و برای همه موارد به جز تعاونی باورس که تغییر وضعیتی در آن رخ داده همان نظر قبلی تأیید شده و راه دیگری وجود ندارد و تغییر کاربری ممکن نیست؛ امیدوارم اعضای تعاونی‌ها هم این واقعیت را بپذیرند و مسیر بهتری را برای احیای سرمایه‌های خود پیدا کنند.

انتهای خبر/ 1300

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان