۱۷/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۷ جمعه

صبح قزوین بیمارستان شهدای آبیک در انتظار جراح و متخصص بیهوشی است
کد خبر: ۳۶۰۵۲۴ نویسنده: نفیسه مهرداد تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۹/۱۴ ساعت: ۹:۱۵ ↗ لینک کوتاه

پیگیری صبح قزوین از یک مطالبه مردمی؛

بیمارستان شهدای آبیک در انتظار جراح و متخصص بیهوشی است

اهالی شهرستان آبیک در انتظار تحقق وعده مسئولین برای تامین پزشکان متخصص این بیمارستان به ویژه متخصص بیهوشی هستند.

بیمارستان شهدای آبیک در انتظار جراح و متخصص بیهوشی است
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت صبح قزوین؛ بیمارستان دولتی شهدای آبیک از سال 1392 فقط در بخش اورژانس و پاراکلینیک فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 1399 به صورت رسمی شروع به کار کرده است و از همان شروع کار همواره با چالش‌های متعددی روبرو بوده است، بیمارستانی که به‌عنوان تنها مرکز درمانی دولتی شهرستان آبیک به بیش از حدود 100 هزار نفر جمعیت شهری و روستایی منطقه ارائه خدمت می‌کند.

موضوعی که این روزها اسم بیمارستان شهدای آبیک را بر سرخط خبرها آورده؛ نبود متخصص بیهوشی و خدمات جراحی در این بیمارستان با وجود وعده‌های مکرر مسئولین است.

اتاق عمل این مرکز درمانی از زمان شروع فعالیت تاکنون با وجود امکانات و تجهیزات لازم به دلیل نبود متخصص بیهوشی به جز مواردی که در اختیار متخصص زنان قرار گرفته، عملا غیرفعال بوده و همین امر سبب نارضایتی مردم شده است، به طوری که امام جمعه آبیک در خطبه‌های نمازجمعه این هفته با ابراز گلایه از عدم تحقق اختصاص متخصص بیهوشی بیمارستان شهدای آبیک گفته است: قسمت درآمدزایی بیمارستان شهدای آبیک اتاق عمل آن است و مابقی قسمت‌ها بحث درآمدی ندارند اما این اتاق عمل با بهترین امکانات و تجهیزات؛ مدتهاست از یک متخصص بیهوشی محروم است.

حجت الاسلام حسینی میرامینی همچنین افزوده است: وعده داده شده بود که تا پایان آبان ماه یک پزشک متخصص بیهوشی در بیمارستان مستقر شود که هنوز انجام نشده و اکنون در حال سپری کردن آذرماه هستیم.

این در حالیست که مسئولین بلندرتبه کشوری و استانی بارها از این بیمارستان بازدید و در جریان مشکلات ریز و درشت آن قرار گرفته‌اند، به طوری که در سفر ریاست جمهوری به استان قزوین، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان نماینده ویژه دولت در اردیبهشت ماه سال جاری از بیمارستان شهدای آبیک بازدید و در جریان فعالیت و خدمات دهی به بیماران این بیمارستان قرار گرفت.

در خلال همین دیدارها مکررا بر پیگیری آغاز طرح الحاقیه بیمارستان شهدا برای ارائه خدمات با حضور متخصصان بیشتر و با کیفیت‌تر و همچنین تامین نیروهای متخصص بیهوشی و جراحی عمومی برای این بیمارستان دولتی تاکید شده‌است، اما با وجود گذشت چندین ماه هنوز نیروهای متخصص مورد نیاز این بیمارستان تکمیل نشده و شهروندان آبیکی را برای دریافت خدمات درمانی با مشکل مواجه کرده است.

کمبود تخت و عدم امکان استقرار پزشک متخصص

موضوع را با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در میان گذاشتیم؛ دکتر عبدالله کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت صبح قزوین؛ اظهار کرد: بیمارستان 32 تختخوابی آبیک، عملا 22 تخته بوده و مابقی تخت آن مربوط به بخش اورژانس است، امکانات بیمارستان شهدای آبیک پاسخگوی نیازهای مردم نبوده و به دلیل کمبود تخت امکان استقرار پزشکان متخصص در همه رشته‌ها در این بیمارستان مقدور نیست لذا باید با اجرای طرح الحاقی تعداد تخت‌های این بیمارستان را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: این بیمارستان در دوران فراگیری کرونا عمده فعالیتش متمرکز بر درمان بیماران کرونایی و عفونی بود که توسط پزشکان داخلی و عمومی تامین می‌شد، اما بعد از فروکش کردن این بیماری، دیگر نیازهای درمانی شهروندان برجسته شد و از طرفی قبل از شروع کرونا دانشگاه علوم پزشکی براساس قراردادی که با بیمارستان خصوصی ولیعصر این شهر بسته بود، خدمات درمانی خود را از طریق این بیمارستان هم ارائه می‌داد به گونه‌ای که خدمات بستری در این بیمارستان با تعرفه دولتی انجام می‌شد.

کشاورز خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال‌های قبل به دلیل اختلاف نظر بین مسئولین وقت شهرستان با مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص ادامه قرار داد خرید خدمت با بیمارستان ولیعصر آبیک، طرح خرید خدمت در این بیمارستان ادامه پیدا نکرد و عملا 50 تخت بستری که می‌توانست خدمات دولتی به شهروندان ارائه بدهد از چرخه درمان دولتی خارج شد و همان 22 تخت بیمارستان شهدا برای ارائه خدمت دولتی به بیماران باقی مانده که جوابگوی نیازهای شهروندان آبیکی نیست.

وی با بیان اینکه با این حال از زمان فروکش کردن کرونا، بیمارستان شهدای آبیک حداقل نیازهای خدمات تخصصی را تامین می‌کند، افزود: در این بیمارستان 8 پزشک متخصص تمام وقت و 4 پزشک متخصص به صورت نیمه وقت فعالیت می‌کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: بیمارستان شهدای آبیک یک متخصص زنان، دو متخصص داخلی، یک متخصص اطفال، دو متخصص قلب، یک متخصص رادیولوژی و یک متخصص روانپزشکی به صورت تمام وقت و یک متخصص بیهوشی و چشم به صورت یک روز در هفته دارد که با کمبود متخصص بیهوشی و جراح عمومی مواجه است.

خدمت رسانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با حدود 250 پزشک متخصص و 1367 تخت

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی در بخش دانشگاهی 250 پزشک متخصص و حدود 1367 تخت بیمارستانی دارد که در مقایسه با میانگین کشوری پایین است.

کشاورز با بیان اینکه در تلاشیم تا با جذب پزشک متخصص در حوزه بیهوشی و جراحی بخشی از مشکلات بیمارستان شهدای آبیک را رفع کنیم، توضیح داد: از آنجایی که تقسیم نیروهای متخصص به استان‌ها به صورت سالانه و از سوی وزارتخانه ‌عموما در آبان ماه صورت می‌گرفت، اما امسال تاکنون این مهم انجام نگرفته، لذا هنوز نتوانسته‌ایم به وعده تخصیص پزشک بیهوشی به این بیمارستان و دیگر بیمارستان‌های استان جامعه عمل بپوشانیم.

وی افزود: ما برآورد تعداد 100 نفر نیروی متخصص مورد نیاز خود را به وزارت خانه اعلام کرده‌‌ایم و قرار است در اواخر آذر و یا اوایل بهمن ماه سهمیه نیروهای متخصص به استان‌ها تخصیص داده شود که عموما در خوشبینانه‌ترین حالت بین 30 تا 40 درصد آن محقق می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: اعلام نیاز ما برای بیمارستان شهدای آبیک چندین نیروی متخصص زنان، جراحی عمومی، بیهوشی، داخلی و اطفال است که امیدواریم به زودی محقق شود، تا دیگر شاهد انتقال بیماران به شهرهای اطراف نباشیم.

کمبود پزشک در برخی رشته‌ها یک مساله کشوری است

کشاورز با اشاره به اینکه با کمبود پزشک در برخی رشته ها در کشور مواجه هستیم، اظهار کرد: در کشور کمبود پزشک متخصص در زمینه رشته‌‌های جراحی عمومی، بیهوشی، طب اورژانس وجراحی اعصاب داریم، این کمبودها مختص شهرستان آبیک و استان قزوین نیست بلکه اکثر نقاط کشور با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزایش تعداد بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی را در سطح کشور یکی از دلایل کمبود پزشک متخصص در برخی رشته‌ها دانست و گفت: به طور مثال الزام قانونی داریم که بخش‌های ویژه بالای 6 تخت باید یک متخصص بیهوشی مقیم داشته باشیم که با توجه به افزایش سرانه تخت‌های بیمارستان در کشور با کمبود متخصص در این حوزه مواجه هستیم.

کشاورز ادامه داد: برخی رشته‌های پزشکی مانند طب اورژانس فارغ التحصیلان کمی در کل کشور دارند به گونه‌ای که امسال تنها 10 نفر متخصص طب اورژانس از ادوار گذشته فارغ التحصیل شده‌اند که باید بیش از 105 هزار تخت بیمارستانی دانشگاهی کشور تقسیم شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: یکی دیگر از نیازها و چالش‌های درمانی دانشگاه علوم پزشکی تامین تخت‌‌های بیمارستانی دولتی است که استان ما در این خصوص بیش از 10درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است، در همین راستا با انجام امور عمرانی، احداث، الحاق و توسعه مراکز درمانی درصدد رفع کمبود تخت‌های بیمارستانی دولتی خواهیم بود.

وی افزود: در جهت تامین و افزایش تخت بیمارستانی؛ بیمارستان 700 تختخوابی استان با حدود 20درصد پیشرفت فیزیکی به سرعت درحال تکمیل است، طرح الحاقیه بیمارستان رجایی با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در سال 1402 به بهره برداری می‌رسد، همچنین طرح الحاقی بیمارستان قدس، بیمارستان شهدای آبیک و تاکستان نیز در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

تعاملات سبب رفع موانع در مسیر خدمت رسانی به مردم می شود

کشاورز با بیان اینکه ضریب تخت دانشگاهی استان ما یک تخت به ازای 1000 نفر است، تاکید کرد: در تلاشیم تاسهمیه تخت دولتی استان تا سال 1408 این ضریب را به حدود 2 تخت در ازای 1000 نفر برسد، بر این اساس پیگیری سهمیه‌ها از وزارتخانه انجام شده و منتظر تحقق آن در پروژه های کوتاه مدت و میان مدت هستیم، به گونه‌ای که با اجرای طرح الحاقی بیمارستان تاکستان 100 تخت به مجموعه درمانی آن شهرستان و 64تخت برای شهرستان آبیک اضافه خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در پایان گفت: ما با تمام توان پیگیر تخصیص سهمیه پزشک متخصص به تمام شهرستان‌های استان بخصوص بیمارستان شهدای آبیک خواهیم بود، اما اگر اظهارنظرات غیرکارشناسانه و اختلافات داخلی مانع خدمت‌رسانی به مردم شریف آبیک نمی‌شد با همین امکانات فعلی هم می توانستیم نزدیک 80 تخت فعال برای درمان بیماران داشته باشیم و بخشی از نیازهای بیماران را مرتفع کنیم.

به گزارش خبرنگار سلامت صبح قزوین؛ حوزه درمان در بخش دولتی نقش بسیار مؤثری در تأمین سلامت و امنیت روانی جمعیت کشور در حوزه سلامت دارا است و هر گونه اختلال در ایفای این نقش می‌تواند موجب بروز نارضایتی‌های وسیع در جامعه شود، به ویژه در شرایط حاضر که با مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه‌های زندگی و بالا بودن نرخ تورّم و گران شدن قیمت داروها و اقلام غذایی روبرو هستیم؛ حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی و بخش دولتی ملجا بخش عظیمی از جامعه به ویژه اقشار کمتر برخوردار بوده، بنابراین نیاز است با همت مسئولین استانی و کشوری هر گونه کمبودی چه از لحاظ نیروی متخصص و چه تجهیزات و تخت‌های بیمارستانی که امر خدمترسانی به مردم را با چالش روبرو می‌کند، به سرعت مرتفع شود.

امیدواریم وعده مسئولین برای تامین متخصص بیهوشی اتاق عمل بیمارستان شهدای آبیک به زودی و در موعد مقرر که طبق گفته دکتر کشاورز در اواخر اذر ماه و اوایل بهمن ماه خواهد بود نیز محقق شود.

انتهای پیام/2001

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان