۲۳/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۱۳ پنجشنبه

صبح قزوین ورزش جانبازان و معلولین نیازمند حمایت جدی مسئولان قزوینی
کد خبر: ۳۵۹۷۶۵ تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۷/۲۵ ساعت: ۹:۱۲ ↗ لینک کوتاه

نگاهی به وضعیت ورزش پارالمپیک در استان قزوین؛

ورزش جانبازان و معلولین نیازمند حمایت جدی مسئولان/ پارالمپیک قزوین در لیگ برتر نماینده ندارد

در حال حاضر نبود اسپانسرمالی برای اعزام تیم پارالمپیک قزوین به مسابقات قهرمانی و کشوری از مشکلات این ورزشکاران بوده و نیازمند حمایت جدی مسئولین است.

ورزش جانبازان و معلولین نیازمند حمایت جدی مسئولان قزوینی
به گزارش خبرنگار ورزشی صبح قزوین، در دنیای امروز با گسترش انواع رشته‌های ورزشی و نیاز حیاتی معلولین به تحرک و فعالیت بیشتر جسمانی و لزوم ابداع و بکارگیری شیوه‌های آسانتر خاص معلولین باشد بیش از پیش احساس می‌شود.

بیش‌از 4 درصد از جمعیت استان قزوین را معلولان تشکیل می‌دهند؛ معلولانی که شاید با توجه به شعار خودشان اگر معلولیت را محدودیت ندانیم و در راستای رشد و شکوفایی استعدادهای آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم قطعا شاهد نتایج درخشان و افتخارآفرینی بالایی برای استان خواهیم بود.

24 مهر ماه هر سال از سوی کمیته ملی پارالمپیک به عنوان روز ملی پارالمپیک نامگذاری شده و یک هفته برای گرامیداشت زحمات ورزشکاران معلول و جانباز اختصاص یافته که امسال شعار تحرک، توانمندی و افتخارآفرینی برای این روز در نظر گرفته‌اند.

به منظور بررسی وضعیت رشته‌های ورزشی جانبازان و معلولین به گفت‌وگو با دبیر این هیئت ورزشی در استان قزوین و جمعی از ورزشکاران این رشته در استان پرداختیم؛


حسین فرزانه دبیرهیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی صبح قزوین؛ درباره وضعیت فعالیت این رشته‌های ورزشی اظهار کرد: ورزش جانبازان و معلولین شامل 14 رشته فعال است که سعی کردیم حدود 9 رشته را در سطح استان قزوین فعال کنیم.

وی افزود: حدود 300 ورزشکار آقا و بانو در رشته‌های مختلف بسکتبال، والیبال استان‌ و شهرستان‌ها ، دوو میدانی شهرستان‌ها، ورزش‌های همگانی، بدمینتون، تنیس، فوتبال دستی و وزنه‌برداری معلولین و جانبازان ساماندهی شده‌اند.

دبیرهیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان استان قزوین با اشاره به ارتقای رشته وزنه‌برداری معلولین در سال‌های اخیر بیان کرد: در حال حاضر رشته دوو میدانی معلولین جسمی و حرکتی و حتی نابینایان را در هیئت ورزش رونق بخشیدیم تا بتوانیم تیم‌های خوبی را برای بازی‌های آسیایی و المپیک جهانی آماده سازیم.

فرزانه با اشاره به حضور 6 قهرمان از استان قزوین در بازی‌های آسیایی وپاراالمپیک جهانی عنوان کرد: مرتضی رمضانی، محرمخانی، مهدی وهابی، کامران یزدی، جبرئیل عبادی واسماعیل عبادی از قهرمانانی هستند که توانستند ر بازی‌های مختلف پاراالمپیک، پاراآسیایی و مسابقات مختلف جهانی دیگر به عنوان نمایندگان استان مدال‌آوری و افتخار آفرینی کنند.

وی اذعان کرد: حدود 2 هزار معلول در سطح مدارس استثنایی، کم توان ذهنی و معلول جسمی و حرکتی استان داریم که برخی به دلایل مختلف پذیرای ورزش نیستند اما در تلاش هستیم که آن‌ها را در راستای تحقق اهداف فدراسیون ورزش‌ها‌ی جانبازان و معلولان، مبنی بر تقویت و جذب استعدادهای ورزشی استعدادیابی کنیم.

ورزش‌های معلولین و جانبازان نیازمند حمایت‌های همه جانبه مسئولان

وی عنوان کرد: قطعا با کیفی سازی رشته‌های معلولین و اضافه‌کردن رشته‌های مدال‌آور، در آینده افق روشنی را پیش‌روی ورزش آقایان و بانوان جانباز و معلول خواهیم داشت.

دبیرهیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان استان قزوین تصریح کرد: ورزش‌های معلولین و جانبازان نیازمند حمایت‌های همه جانبه مسئولان از جمله استانداری و شورای فرهنگی و ورزشی، اسپانسرهای مالی شهرداری، اداره کل ورزش و جوانان و بهزیستی است.

فرزانه با اشاره به فعالیت لیگ‌های مختلف تیمی در استان قزوین در گذشته افزود: متاسفانه اکنون اسپانسرمالی برای اعزام تیم نداریم اما تلاش می‌کنیم که ورزشکاران را برای قهرمانی کشورها و مسابقات دوستانه اعزام کنیم تا رشته‌ها غیر فعال نشوند و بعدها بتوانیم از میان آن‌ها برای لیگ کشوری اعزام داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هیچ وسیله حمل ونقلی برای اعزام ورزشکاران معلول به مسابقات نداریم، ادامه داد: تردد داخل شهری برای رسیدن به سالن هیئت جانبازان و معلولین سخت شده چون معابر شهری مناسب‌سازی نشده‌اند.

دبیرهیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان استان قزوین درباره فعالیت ورزش بانوان معلول اظهار کرد: تمام رشته‌های ورزشی فعال برای آقایان برای بانوان نیز وجود دارد.

فرزانه از راه‌اندازی فوتبال دو رشته معلولین ذهنی و اتیسم خبر داد و گفت: ورزش‌های معلولین باید رسانه‌ای و مطرح شوند تا انگیزه ورزشکاران برای شکوفایی استعدادهایشان افزایش یابد چون ما قهرمانان زیادی به عنوان نمایندگان استان داریم که موفق به کسب ما مدال طلای جهان و آسیا شدند.

وی ادامه داد: هیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان برای ارتقای سطح کیفی رشته‌های ورزشی جامعه هدف نیاز به حمایت مالی دارد از آنجایی که هیئت، منبع درآمدزایی ندارد انتظار می‌رود که استخر یا سالن ورزشی به آن‌های اختصاص یابد تا بتوانند از آن طریق مشکلات مالی خود را برطرف کنند.

ورزشکاران جانباز و معلول با تکیه بر همت عالی و اعتماد به نفس خود به خوبی نشان داده اند که معلولیت محدودیت نیست و در مسیر موفقیت و سرافرازی تنها باید چشم امید به خداوند و اعتماد به توانمندی‌های خود داشت؛ در همین رابطه به یکی از قهرمانان پارالمپیک والیبال نشسته استان پرداختیم؛


مرتضی رمضانی قهرمان پارالمپیک والیبال نشسته در گفت‌وگو با خبرنگار صبح قزوین؛ اظهار کرد: نگاه ما ورزشکاران به ورزش حرفه‌ای این است که بتوانیم در کنار مدال‌آفرینی، درآمدزایی نیز داشته باشیم چون ورزشکاران حرفه‌ای باید برای انجام تمرینات و کسب مقام قهرمانی، زمان زیادی از کار، زندگی و مشغله‌های روزمره خود را به ورزش اختصاص دهند.

نداشتن اسپانسر و لیگ برتری از مهمترین مشکلات ورزش‌های تیمی معلولین

وی نداشتن اسپانسر و لیگ برتری را از مهمترین مشکلات ورزش‌های تیمی معلولین دانست و گفت: استان قزوین در رشته‌های گروهی معلولین هیچ تیمی برای ارائه در لیگ برتر ندارد تا به عنوان نماینده استان مطرح کند.

رمضانی ادامه داد: خوشبختانه هیئت ورزش‌های معلولین و جانبازان پتانسیل‌های بالایی برای معرفی ورزشکاران به تیم ملی دارد چون بسیاری از بازیکنان ما ظرفیت اینکه بتوانند برای استان مدال آفرینی و افتخارآفرینی کرده و حرفی برای گفتن داشتن باشند را دارند.

قهرمان پارالمپیک والیبال نشسته ابراز کرد: متاسفانه در استان قزوین علی‌رغم اینکه ظرفیت‌های بالای ورزشی داریم اما هیچ حمایتی از سوی ارگان‌های شهرداری، استانداری و یا ارگان‌های خصوصی و دولتی دیگر وجود ندارد.

وی عنوان کرد: اکنون 12 بازیکن والیبال نشسته در استان قزوین داریم که 9 نفر از آن‌ها با استان‌های دیگر همکاری می‌کنند.

رمضانی در مورد برنامه آینده خود گفت: حدود سه ماه قبل در حین انجام تمرینات اردوهای لیگ برتر از ناحیه کمر مصدوم شدم و از مسابقات جهانی کشور بوسنی باز ماندم.

وی افزود: به تازگی تمرینات را از سر گرفتم تا بتوانم برای یک بازی‌های آسیایی و پاراالمپیکی که یک ماه بعد از پایان مسابقات جهانی آغاز می‌شود، شرکت کنم.

در ادامه به گفت‌وگو با جبرئیل عبادی از قهرمانان ملی معلولین استان قزوین که اکنون مربی تیم ملی پارا تیروکمان است پرداختیم؛


در ادامه جبرئیل عبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی صبح قزوین، گرانی تجهیزات و ست تیرو کمان را عمده‌ترین مشکل برای ورزشکاران این رشته دانست و اظهار کرد: مسئولین هیئت‌های ورزشی تا حدودی حمایت لازم را انجام می‌دهند اما بودجه اداره کل ورزش و جوانان در حدی نیست که توانایی حمایت‌های مالی بیشتری را داشته باشد.

تیر و کمان گران است

وی افزود: به طور متوسط هزینه خرید یک ست کمان با تجهیزات حدود 110 تا 120 میلیون تومان است که انتظار می‌رود مسئولین حداقل‌ها یعنی تجهیزات مصرفی ازقبیل تیر، ناک، فضا یا زمین مناسب و رایگان و یا حداقل ارئه تخفیف در بحث باشگاهی را برای ورزشکاران معلول فراهم کنند تا بتوانند رکوردهای خود را افزایش دهند.

اماکن ورزشی مناسب‌سازی شوند

مربی تیم ملی پارا تیروکمان تصریح کرد: افتخار حضور در 2 المپیک ، بازی‌های آسیایی و قهرمانی‌های مختلف جهان را دارم اما اکنون حدود هفت سالی است که به عنوان مربی با تیم ملی پاراتیروکمان همکاری می‌کنم.

عبادی ادامه داد: باید اماکن ورزشی مناسب‌سازی شوند چون بسیاری از ورزشکاران معلول به دلیل تردد و استفاده از اماکنی که مناسب‌سازی نشدند از تمرین‌ها دوری می‌کنند.

برای بررسی وضعیت تجهیزات رشته تیروکمان به گفت‌وگو با رئیس هیئت تیر و کمان استان قزوین پرداختیم؛


ابراهیم برخورداری رئیس هیئت تیر و کمان استان قزوین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی صبح قزوین، اظهار کرد: رشته تخصصی تیراندازی با کمان جانبازان و معلولین زیر نظر هیئت تیرو کمان استان قزوین قرار دارد.

وی با بیان اینکه در مجموع سه تا چهار نفر از جامعه هدف در این رشته فعالیت دارند، گفت: استان قزوین ورزشکار ملی پوش معلول یا جانباز در رشته تیراندازی با کمان ندارد اما در شهرستان قزوینی و آبیک معمولینی هستند که در باشگاه‌ها تمرین دارند.

برخورداری ادامه داد: جبریئل عبادی از شهرستان آبیک و استان قزوین به عنوان مربی تیم ملی پاراتیراندازی با کمان است که در مسابقات پارالمپیک توکیو و مسابقات مختلف دیگر حضور داشته و اکنون نیز مشغول اردوهای تیم ملی است.

رئیس هیئت تیر و کمان استان تصریح کرد: رشته‌هایی مانند تیراندازی با کمان و دوچرخه سواری تجهیزات محور هستند که اکنون با توجه به تغییرات نرخ ارز، هزینه تامین یک ست تیر و کمان از 30 تا 150 میلیون تومان برآورد می‌شود.


وی اضافه کرد: متاسفانه هیئت تیر و کمان استان توانایی تامین تیروکمان حرفه‌ای برای تمرینات ورزشکاران را ندارد و این وضعیت در تمام استان‌ها نیز حاکم است به طوریکه حتی بازیکنان تیم ملی با تجهیزات شخصی خود به تیم ملی اعزام می‌شوند چون فدراسیون توانایی تامین این امکانات را ندارد.

برخورداری عنوان کرد: خوشبختانه در بحث فضا و زیرساخت تیراندازی با کمان در استان قزوین هیچ مشکلی نداریم به طوریکه سایت تخصصی مسافت‌های 50 تا 70 متر در فضای باز 4 ماه قبل برای اولین بار در شهرک مینودر راه‌اندازی شد و این فضا طوری طراحی شده که معلولین با ویلچر نیز به راحتی می‌توانند در آن مکان به تمرین بپردازند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه کمان‌های آموزشی در حد آشنایی ورزشکاران با این رشته و شناسایی استعدادهای آنان، در هیئت‌های شهرستانی و استان برای افراد معلولین و سالم وجود دارد اما ورزشکارانی که در نظر دارند کار خود را به صورت حرفه‌ای ادامه دهند باید تجهیزات خود را تهیه کنند.

انتهای پیام/1003

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان