۱۱/ذو القعدة/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۳۰ یکشنبه

صبح قزوین این روزها در هتل کوبورگ چه خبر است؟
کد خبر: ۳۵۴۱۲۵ تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۹/۱۲ ساعت: ۱۳:۵۹ ↗ لینک کوتاه

روزشمار مذاکرات وین؛

این روزها در هتل کوبورگ چه خبر است؟

دیدار‌های تیم مذاکره کنده ایران با گروه ۱+۴درجریان بوده و لغو تمامی تحریم‌ها اولویت اصلی ایران است.

این روزها در هتل کوبورگ چه خبر است؟

به گزارش سرویس سیاسی صبح قزوین ؛روز چهارم مذاکرات دیروز پنجشنبه در هتل کوبورگ وین برگزار شد. محور‌های مهم نشست‌های روز پنجشنبه، رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران و مسائل هسته‌ای بود، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد.

روز پنجشنبه در دو نوبت صبح و عصر دیدار‌هایی میان علی باقری رئیس هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی احادیه اروپا و روسای سه هیات اروپایی انجام گرفت.

علاوه بر این علی باقری و رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد مسائل فی مابین ایران و آژانس گفتگو کردند، در این دیدار رئیس هیات مذاکره کننده کشورمان ضمن تاکید بر ادامه همکاری فنی ایران با آژانس، ایفای نقش مثبت و سازنده این نهاد را خواستار شد.

همچنین کارگروه‌های رفع تحریم و موضوعات هسته‌ای نیز عصر دیروز با حضور هیات کارشناسی ایران و ۱+۴ تشکیل جلسه دادند و هیات مذاکره کننده کشورمان پیشنهادات خود را در قالب دو سند لغو تحریم‌های ظالمانه و مسائل هسته‌ای به طرف مقابل ارائه کردند و امیدوارند که طرف‌های مقابل بتوانند درکوتاه‌ترین زمان به یک جمع‌بندی برای ورود به گفتگو‌های جدی برسند. همچنین هیات ایرانی از وجود سند سومی که در آن درباره نحوه‌ی اطمینان از برچیده شدن تحریم‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، خبر دادند که این سند هنوز ارائه نشده.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت که مذاکرات وین با اولویت اساسی رفع تحریم‌ها و با جدیت جریان دارد و توافق خوب در صورتی در دسترس است که طرف غربی حسن نیت نشان دهد.

این روزها در هتل کوبورگ چه خبر است؟

همچنین امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ژاپنی خود درباره مذاکرات هسته‌ای در وین با تاکید بر این که با عزم و اراده جدی و دستورکار روشن به وین رفته ایم، اما درباره اراده و نیت آمریکا و سه کشور اروپایی خوشبین نیستیم گفت که ما از مذاکره جدی و یک توافق خوب استقبال می‌کنیم و باید طرف‌های مقابل از خود حسن نیت نشان دهند. وزیر امور خارجه ژاپن نیز با استقبال از آغاز گفتگو‌های وین، خواستار انعطاف طرفین برای رسیدن به یک توافق مرضی الطرفین در مذاکرات شد.

علی باقری در مصاحبه با روزنامه انگلیسی میدل ایست آی گفت که ایران درباره توان موشکی، قدرت دفاعی و موضوعاتی که مربوط به امنیت ملی کشور می‌شود هرگز مذاکره نخواهد کرد. هم چنین اعلام کرد که الان مورد مذاکرات مربوط به ایران نیست بلکه مربوط به آمریکاست. چون آمریکایی‌ها بودند که برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ و مقررات بین المللی را نقض کردند و از برجام خارج شدند و تحریم‌های زیاد و جدیدی را علیه ملت ایران باز وضع کردند.

روزنامه العربی الجدید به نقل از مشاور هیات مذاکراتی ایران در وین نوشت که پیشنهاد‌های جدید ایران شامل اصلاحات پیش نویس‌های دوره‌های پیشین است و مذاکرات به صورت حرفه‌ای جریان دارد. طرف‌های اروپایی با فشار آمریکا مواجه هستند. آمریکا می‌خواهد بخشی از تحریم‌های اصلی را حفظ کند و این موضع همچنان مانعی بر سر دستیابی به یک توافق است.

ظهر دیروز نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا، ضمن متهم کردن ایران به باج گیری اتمی به عنوان تاکتیک برای مذاکره در وین، خواستار توقیف فوری مذاکرات و اعمال تدابیر سخت علیه ایران شده بود.

خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت که تعجبی ندارد رژیمی که پیدایش آن بر مبنای جنگ، تنش و ترور بوده، همواره از گفتگو بیزار است. رژیم صهیونیستی با پیشرفت گفتگو‌های در وین بار دیگر چهره واقعی خود را به نمایش گذاشته است.

این روزها در هتل کوبورگ چه خبر است؟

پایگاه میدل‌ایست‌آی هم از درخواست‌های مکرر هیأت اروپایی برای به تعویق افتادن جلسات مذاکره خبر داده. همچنین این پایگاه خبر از اختلاف در گروه ۱+۴ می‌دهد. هنگامی که نماینده یک کشور اروپایی از ایران انتقاد و ایران را به انعطاف ناپذیری متهم کرد، هیات چین با اشاره به توافق آکوس از ریاکاری و سیاست‌های دوگانه غرب در مسائل منع اشاعه هسته‌ای انتقاد کرد.

دفتر نمایندگی وزارت خارجه روسیه در وین در صفحه رسمی توئیتر خود اعلام کرد که ادعای به بن بست رسیدن مذاکرات هسته‌ای با ایران کاملاً اشتباه است و همه طرف‌های دخیل در مذاکرات بازگشت توافق هسته‌ای به چارچوب توافق شده بدون هرگونه پیوست اضافی یا معافیت و حصول اطمینان از ادامه حیات این توافق را دنبال می‌کنند.

دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه ۴+۱ از روز دوشنبه هشتم آذر با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام در وین رسما آغاز شد.

پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در دی ماه ۱۳۹۵ (ژانویه ۲۰۱۷) و پس از چند اقدام مقدماتی، آمریکا به صورت یکجانبه و غیر قانونی در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از برجام خارج شد و در دو مرحله تحریم‌های ثانویه علیه ایران بازگردانده شد.

به دنبال خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می‌۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای اتخاذ کند.

انتهای پیام/1404

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان