۱۲/ذو القعدة/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۳۱ دوشنبه

صبح قزوین خواص تره
کد خبر: ۱۷۹۳۷ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

آشنایی با سبزیجات؛

خواص تره

تره ادرار آور بوده، خلط آور و نرم کننده سینه است. استفاده از خود سبزی و جوشانده اش برای باز شدن صدا، سرما خوردگی، سرفه، ناراحتی های کبدی و کلیوی، دفع سنگ کلیه، اسهال، رفع چاقی و سوء هاضمه مفید می باشد.

خواص تره

به گزارش صبح قزوین، تره از نمونه سبزیهای خوردنی محسوب می شود که ساقه نداشته، برگ های آن دراز و تا خورده است.

ارتفاع رشد این گیاه به 50 تا 60 سانتیمتر می رسد.
تره گیاهی است که در مقابل سرما مقاوم ودامنه مصرف آن شامل ایران و خارج از کشور می باشد.

 در ایران از دیر زمان تا حال مرسوم است که از این سبزی به صورت تازه یا خشک شده در بسیاری از غذاها استفاده شده، در خارج از کشور به عنوان سبزی ادویه ای و طبی از آن یاد می شود.

  b0ec7aa8-ed06-4ef4-a04f-9aeb4e4ceefc

خواص در مانی:

تره دارای مقادیر زیادی آب و هم چنین دارای قند، مقدار کمی پروتئین، املاح آهن، پتاسیم و ویتامین های a ،b ،c  می باشد.

 این گیاه ادرار آور بوده، خلط آور و نرم کننده سینه است.
استفاده از خود سبزی و جوشانده اش برای باز شدن صدا، سرما خوردگی، سرفه، ناراحتی های کبدی و کلیوی، دفع سنگ کلیه، اسهال، رفع چاقی و سوء هاضمه مفید می باشد.

 له شده تره باز کننده اشتها و روشن کننده رنگ چهره است و بر لطافت و زیبایی پوست می افزاید.
زیاده روی در خوردن آن باعث ایجاد نفخ شده و در هضم غذا به علت دیر پز بودن، اختلال ایجاد می کند.

شرایط کاشت:

تره در آب و هوای معتدل سرد و مرطوب و در خاک حاصلخیز عملکرد بهتری دارد.

این گیاه یکی از سبزی هایی است که نسبت به شرایط محیطی و جنس خاک توقع چندانی ندارد و می توان در هر خاکی به کشت آن اقدام کرد.
ولی مانند سایر سبزیها در خاک های دارای گچ و آهک به عمل نمی آید.

برای کاشت تره از بذر آن به صورت دست پاش استفاده می کنند تا از زمین نهایت استفاده را ببرند.

12

 ولی در صورت کاشت خطی بسیاری از عملیات داشت، مانند وجین علفهای هرز آسانتر می شود.
بذرها را با فاصله مناسب و با تراکم متوسط مورد کاشت قرار داده و با مقدار کمی خاک سبک روی بذرها را می پوشانند.
بعد از سبز شدن بذرها با عمل تنک و وجین، رشد مطلوب را در گیاهان باقیمانده ایجاد می کنند.

برداشت :

برداشت تره در چندین مرحله، صورت می پذیرد.
برگ های برداشتی در مرحله اول بسیار باریک بوده، معمولا دور ریخته می شوند.

پس از چیدن برگ های اول، برگهای جدید پهنتر رشد می کنند و باعث مرغوبیت محصول می شوند.
تره در موقع سرما زدگی نرم شده تغییر رنگ می دهد که باید از مصرف آن خودداری نمود.

انتهای پیام/7003

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان