۰۱/ذو القعدة/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۲۰ پنجشنبه

صبح قزوین شلغم معجزه فصل سرما
کد خبر: ۱۴۹۷۲ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

آشنایی با سبزیجات؛

شلغم معجزه فصل سرما

شلغم دارای خواص غذایی و درمانی بسیار با ارزشی می باشد. لازم به ذکر است در فصل زمستان، مصرف شلغم دارای سود فراوانی است. شلغم درمان کننده اصلی گلودرد، سرماخوردگی بوده همچنین در درمان سرفه موثر می باشد.

شلغم معجزه فصل سرما
به گزارش صبح قزوین، شلغم به صورت خودرو روییده می شود.
این محصول، گیاهی دوساله است که از ریشه آن تغذیه می شود.
ریشه شلغم دارای اشکال مختلفی است و به رنگ های سفید، بنفش، قرمز و سبز دیده می شود.
 

خواص درمانی:

شلغم دارای ریشه کلفت خوراکی ست که انسان و دام از آن استفاده می کنند و دارای خواص غذایی و درمانی بسیار با ارزشی می باشد.
لازم به ذکر است در فصل زمستان، مصرف شلغم دارای سود فراوانی است.

این محصول دارای پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، ید، گوگرد، قند،  نشاسته و ویتامین های آ، ب و ث است.

شلغم تقویت کننده چشم بوده ادرار آور، ملین، دفع کننده سنگ مثانه و اشتهاآور می باشد.
همچنین در درمان سرفه، سیاه سرفه و آسم موثر است.

این محصول درمان کننده سوزش ادرار، تسکین دهنده دردهای مفصلی، سرما زدگی، نقرس و جوش های غرور می باشد.

شلغم بهترین غذا برای زنان شیرده، حامله و غذایی مفید برای اشخاص چاق و افرادی که رژیم لاغری دارند، می باشد.

شلغم را می توان به جای نان مصرف کرد زیرا هشت درصد، مواد قندی و نشاسته ای دارد.
این محصول از آن جایی که دیر هضم و نفاخ است برای کسانی که ضعف معده دارند، زیان آور بوده توصیه نمی شود.
شلغم درمان کننده اصلی گلودرد، سرماخوردگی و خستگی است.
این گیاه برای کم خونی نافع است.

شرایط کاشت:

شلغم در مناطقی که یخبندان های شدید زمستانی ندارد، کاشته می شود.
کشت آن از طریق بذر صورت می گیرد.
هرچه زمین، عمیق و حاصلخیز باشد محصول بهتری می روید.
عمق کاشت بذرها در حدود دو سانتیمتر در نظر گرفته می شود.

داشت:

حذف علف های هرز (وجین کردن) به ویژه در ابتدای مرحله رشد شلغم، مهم است تا علف های هرز بر سر آب و مواد غذایی با گیاه اصلی رقابت نکنند.

سله شکنی: برای رشد بهتر اگر سله ایجاد شود باید به آرامی با بیلچه شکسته شود تا این عمل، مانعی برای رشد شلغم ایجاد نکند.

آبیاری: آبیاری یکنواخت و منظم در محصول دهی شلغم موثر می باشد.
اگر آب بیش ازحد داده شود باعث لهیدگی و پوسیدگی شلغم می شود.

 فواصل نامنظم در آبیاری نیز باعث ترک و شکاف برداشتن این محصول می شود.

تُنُک: در صورتی که بذرها و در نهایت گیاهان بیش از اندازه به هم نزدیک باشند مانع رشدغده های یکدیگر شده در نهایت، غده ها کوچک می مانند.

سرمازدگی: در اثر سرما زدگی، شلغم ها شفاف و شیشه ای شده حالت نرم پیدا می کنند این مسئله باعث می شود محصول فاقد کیفیت و مزه مطبوع شود.

برداشت:

در زمان برداشت، زمین باید کمی نم دار باشد تا خروج غده ها راحت تر صورت پذیرد.
برگ ها را باید از ریشه جدا کرده و سپس غده ها را خارج نمود.
در موقع برداشت باید از زخمی کردن غده ها جلوگیری نمود تا از کیفیت و بازار پسندی آن کاسته نشود.

 

انتهای پیام/

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان