۱۸/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۸ شنبه

صبح قزوین سهم ۲۰ درصدي تغذيه نامناسب در فشار خون
کد خبر: ۳۹۶۲ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

فشار خون

سهم ۲۰ درصدي تغذيه نامناسب در فشار خون

براي كنترل فشار خون بايد از ويتامين هاي C، ليموترش و گريپ فروت استفاده كرد كه كاهش تصلب شريان را به دنبال دارد.

سهم ۲۰ درصدي تغذيه نامناسب در فشار خون
به گزارش صبح قزوين، اسعدي كارشناس تغذيه گفت: فشار خون يعني سرعت خون در رگ هاي بدن و اگر اين سرعت از 12 و 8 ميلي متر جيوه در بدن بيشتر و يا كمتر باشد شخص داراي يك علامت از يك بيماري است.
اسعدي در خصوص عواملي كه سبب فشار خون مي شود اظهار كرد: مصرف غذاهاي بسيار پرنمك، ترشي ها و شورها به علت نمك زيادي كه در آن وجود دارد و استرس ها و وزن اضافه مي تواند افزايش فشار خون را به دنبال داشته باشد.
وي بيان كرد: تغذيه نامناسب سهم 20 درصدي در فشار خون دارد.
براي كنترل فشار خون بايد از ويتامين هاي C، ليموترش و گريفروت استفاده كرد كه كاهش تصلب شريان را به دنبال دارد.
وي در ادمه افزود: منبع ويتامين B نان هاي سبوس دار هستند و گياهاني مانند سير، زرشك و چاي ترش باعث كاهش فشار خون مي شوند.
تغذيه نا مناسب يكي از علت هاي مهم فشار خون است كه با مصرف غذاهاي سالم و كم نمك وداشتن تحرك كافي مي توان از ابتلا به اين بيماري جلوگيري كرد.
بيشتر سالمندان استان قزوين مبتلا به بيماري قلبي و عرقي هستند.
سن بيماران قلبي در استان قزوين از 80 سال به 53 سال رسيده است.

توصیه های مهم برای کاهش فشار خون

از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربی‌های خون، می ‌تواند برای سال ها بی‌ سر و صدا وجود داشته باشد، بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد.
از این رو مواردی به شکل توصیه ‌وار در زیر مطرح می ‌گردد و امید است با به کاربندی این موارد، به حل مشکل بالا بودن فشارخون بپردازید:

1 - مصرف آب سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می ‌کنم.
یک لیوان آب میوه ی رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C ، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می ‌شود.

2 - مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.

3 - مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

4 - تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می ‌کنند، در نوجوانی فشار خون پایین‌ تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله ی قلبی، سکته و سایر بیماری های ناتوان ‌کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می ‌شوند، بیشتر است.

5 – سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید.

6 - با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود بخشید.

7 - نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

8 - از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه ی حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می ‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده ی چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.

انتهاي پيام/3003/خ

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان