۱۲/ذو القعدة/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۳۱ دوشنبه

صبح قزوین انواع گل کلم و خواص درمانی آن
کد خبر: ۱۷۲۸۲ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

آشنایی با سبزیجات؛

انواع گل کلم و خواص درمانی آن

مصرف کلم غالباً به صورت خام برای تهیه سالادها و برای تهیه شور، ترشی و انواع غذاها می باشد. از کلم بنفش برای تهیه رنگ طبیعی غذاها استفاده می شود. کلم ها دارای اثر تنظیم کنندگی دستگاه هاضمه می باشند زیرا الیاف موجود در آنها فعالیت روده را تحریک می کند.

انواع گل کلم و خواص درمانی آن

به گزارش صبح قزوین، گل کلم گیاهی است که برای استفاده از مجموعه سفید گل های آن کاشته می شود.
بوته گل کلم در اوایل رشد شبیه سایر کلم ها بوده با این تفاوت که برگ های آن به هم نمی پیچد و از وسط آن مجموعه سفید و متراکم گل به وجود می آید.

گل کلم به علت تردی بافت سلولی آن، خوشمزه ترین نوع کلم بوده، به دلیل داشتن ویتامین و مواد معدنی زیاد، دارای ارزش غذایی به خصوص برای بیماران مبتلا به ناراحتی معده می باشد.

images

شرایط کاشت:

در صورتی که کاشت این محصول در بهار انجام شود باید بعد از برطرف شدن سرمای بهاره اقدام به کاشت نمود.

درجه حرارت پایین در اوایل رشد باعث ظهور قبل از موقع گل ها شده و مقدار محصول را کاهش می دهد هم چنین اگر درجه حرارت در شب ها زیاد باشد باعث نامرغوب شدن و بد مزه گی گل ها می شود.
به طور کلی درجه حرارت های بالا، کمی و نامرغوبی محصول را به دنبال خواهد داشت.

کاشت:

کاشت گل کلم از طریق پرورش نشاء اجام می شود.
قاعده کلی در پرورش نشاء کلم این است که همواره باید گیاهان را در یک حالت فعال و شاداب نگه داشت.

هر گونه توقف در رشد نشاء، باعث به وجود آمدن تعداد زیادی گیاه زود به گل رفته و ضعیف می شود.

برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین محصولی لازم است سه عامل درجه حرارت، رطوبت و مواد غذایی در یک حد متعادل تامین شود.

 

داشت:

آبیاری: گل کلم به آب زیادی نیاز دارد و باید آبیاری آن یکنواخت انجام شود.

تشکیل گل های کوچک: مجموعه گل در گل کلم، موقعی درشت و مرغوب است که کلم به اندازه کافی برگ تولید کند.
در اثر توقف شدید در رشد گیاه ناشی از استفاده نشاء نامرغوب و یا شرایط نامساعد خاک بعد از کاشت نشاء و تغییرات آب وهوا ممکن است گل کلم ها کوچک شوند.

6

رنگ گل کلم: از نظر کیفیت باید رنگ آنها سفید باشد.
رنگ زرد گل کلم در اثر تابش زیاد خورشید اتفاق می افتد.
برای جلوگیری از این مسئله می توان برگ های خارجی کلم را جمع کرده و به وسیله نخ آنها را به هم بست وگل ها را از تابش خورشید دور نگه داشت.
طول مدت زمان لازم برای سفید کردن بین دو تا ده روز متغیر است.

قهوه ای رنگ شدن گل: در اثر سرما زدگی، توده گل تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود.
در اثر سرمازدگی شدید نیز بوی نامناسبی به خود گرفته و از نظر مزه نیز غیر قابل استفاده خواهد شد.

برداشت:

از زمان کاشت تا برداشت گل کلم 100تا 160 روز زمان لازم است.
برداشت آن به وسیله دست انجام گرفته، برای این منظور گیاه را از قسمت تحتانی با چاقو قطع می کنند.

گل کلم باید طوری بریده شود که یک ردیف از برگ های بزرگ کناری برای محافظت گل باقی بماند.
پیچیدن برگ ها به دور گل کلم باعث نگهداری بیشتر آن می شود.
در موقع خرید آن باید دقت کرد که رنگ آن ها سفید و گل ها ترد و سفت باشند.

خواص در مانی انواع کلم:

کلم ها داری مقدار زیادی آب، پروتئین، قند و مقدار کمی چربیست.
در بعضی از انواع آن همچنین دارای املاح کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، گوگرد و ید می باشد.

مصرف کلم غالباً به صورت خام برای تهیه سالادها و برای تهیه شور، ترشی و انواع غذاها می باشد.
از کلم بنفش برای تهیه رنگ طبیعی غذاها استفاده می شود.
کلم ها دارای اثر تنظیم کنندگی دستگاه هاضمه می باشند زیرا الیاف موجود در آنها فعالیت روده را تحریک می کند.

دذ

کلم برای تصفیه خون مفید بوده و سالاد برگ خام کلم برای کم خونی نافع است.

کلم بنفش دارای بافت زبر تری بوده، برای کسانی که ناراحتی معده و روده دارند مناسب نمی باشد.

این محصول سنگ کلیه و مثانه را از بین می برند و مقوی اعصاب و قوه بینایی می باشند.

کلم نوع قرمز ضد چاقی می باشد و برای اختلالات ریوی مناسب است.
زیاده روی در خوردن کلم باعث ایجاد نفخ و غلیظ شدن خون می شود به واسطه دیر هضم بودن، باید در خوردن آن احتیاط نمود.

    انتهای پیام/

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان