به گزارش خبرنگار اجتماعی
صبح قزوین ؛ داشتن تغذیه سالم یکی از نکات مهم در زندگی هر فرد محسوب میشود و سلامت جسمی و روانی فرد تحت تاثیر آن قرار دارد.
با توجه به اهمیت تغذیه سالم کارشناسان هرم غذایی را تعریف کردهاند که مواد مورد نیاز روزانه هر فرد در آن تعیین شده است.
گروه گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ در نزدیک به راس هرم قرار گرفته و با داشتن مواد مغذي مهم همچون پروتئين، آهن، روی و بعضي از انواع ويتامينهای گروه B و مفید بودن براي رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی دارای اهمیت هستند.
براي افراد بزرگسال و سالم، مصرف روزانه 3-2 واحد از اين گروه توصيه میشود، اما هم اکنون بالا بودن قیمت این مواد غذایی و کاهش قدرت خرید باعث حذف این گروه در سبد غذایی خانوارها شده است.
رشد بیرویه، نامعقول و دور از انتظار قیمت این ماده غذایی طی دو ماه اخیر نارضایتی مشتریان و حتی فروشندگان این صنف را به همراه داشته است، برای اطلاع از قیمت گوشت و مرغ به بازار قزوین که محل خرید همشهریان است، سری زدیم.
گوشت مرغ با قیمت 13هزار و سیصد تومان به فروش میرسید، که با افزایش 3تا4 هزارتومانی در چند هفته اخیر مواجه بوده است.
همچنین سایر اقلام نیز با افزایش مواجه بودند، هر بسته گردن مرغ 4هزار تومان، پای مرغ 5هزار و جگر مرغ نیز بستهای 3هزار و هفتصد تومان در بازار عرضه میشد.
فروشندگان گوشت مرغ افزایش هزینههای تولید و خوراک مرغ همچون ذرت، سویا و دانه را علت افزایش قیمت مرغ بیان کردند.
یکی از فروشندگان با گلایه از این افزایش قیمتها به خبرنگار
صبح قزوین ابراز میکند: نوسانات دلار نباید بر قیمت مرغ تاثیر بگذارد چراکه هم جوجه و هم خوراک آنها در داخل تولید شده و مربوط به دلار و ارز نیست، بنابراین لازم است مسئولان بر این روند نظارت و کنترل داشته باشند.
یکی دیگر از فروشندگان درباره مشکلات تولید میگوید: حدود 80تا90گرم از مرغهایی که در کشتارگاه تولید و بسته بندی میشود، آب است و این به ضرر مصرفکنندگان است.
گوشت قرمز نیز با افزایش قیمت سرسام آور در دو ماه اخیر روبرو بوده که قیمت در بازار قزوین بر این اساس برای مصرف کنندگان عرضه میشد:
گوشت گوسفندی بیچربی ران و سر دست درجه یک: 78هزار تومان
گوشت گوسفندی با چربی ران و سر دست درجه یک: 75هزار تومان
گوشت گوسفندی لاشه بدون دنبه درجه یک: 66هزار تومان
گوشت گوساله مخلوط: 65هزار تومان
گوشت گوسفندی مخلوط: 48هزار تومان
گوشت گوساله ران و سر دست با چربی: 60هزار تا 66هزار تومان
گوشت گوساله ران و سر دست بیچربی: 63هزار تا 69هزار تومان
گوشت چرخ کرده: 43هزار تومان
گوشت آبگوشتی گوساله: 16هزار و 38هزار تومان
جگر گوسفندی: 90هزار تومان
مغز ران گوساله: 65 هزار تا 72هزار تومان
کله پاچه گوسفندی: 100هزار تومان
سیراب شیردان: 30هزار تومان
چرخ کرده کبابی: 25هزار تومان
ران و سر دست و گردن گوسفندی: 60هزار تومان
در مجموع انواع گوشت گوساله بدون در نظر گرفتن آبگوشتی از 63هزار تا 72هزار تومان عرضه میشد.
فروشندگان گوشت قرمز صادرات بیرویه دام و کاهش میزان آن در استان و کشور را علت اصلی این گرانیها عنوان کردند، به دلیل این نوسانات که طی دو ماه گذشته تا امروز به 30هزار تومان نیز رسیده، اتحادیه از ارائه قیمت واحد صرفنظر میکند.
به گفته فروشندگان گوشت قرمز به علت نوسان قیمت دام، ارائه قیمت واحد برای واحدهای فروش از دسترس اتحادیه خارج شده است.
صاحبان این صنف اظهار میکنند در کنار کمبود دام دلالان نیز یکی دیگر از عوامل افزایش قیمتها هستند.
انتهای پیام/6006
دیدگاه ها