۱۷/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۷ جمعه

صبح قزوین سیاست تغییر نظام در ایران جواب نمی‌دهد/ مردم ایران خودشان رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند/ زمانیکه ما در جنگ قربانی سلاح شیمیایی شدیم، برای هیچکس مهم نبود
کد خبر: ۲۵۷۰۶۴ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۴/۲۷ ساعت: ۹:۵۷ ↗ لینک کوتاه

ظریف در نشست شورای روابط خارجی آمریکا:

سیاست تغییر نظام در ایران جواب نمی‌دهد/ مردم ایران خودشان رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند/ زمانیکه ما در جنگ قربانی سلاح شیمیایی شدیم، برای هیچکس مهم نبود

وزیر امور خارجه کشورمان با «ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا درباره مسائل مختلف منطقه به گفتگو پرداخت.

سیاست تغییر نظام در ایران جواب نمی‌دهد/ مردم ایران خودشان رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند/ زمانیکه ما در جنگ قربانی سلاح شیمیایی شدیم، برای هیچکس مهم نبود
به گزارش سرویس سیاسی  صبح قزوین ، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا، با «ریچارد هاس» رئیس این شورا درباره مسائل مختلف منطقه به گفتگو پرداخت.

ظریف در این مصاحبه با اشاره به شفاف بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون براساس اختیاراتی که ایران به آن داده، بارها پایبندی ما به تعهدات برجامی خود را تایید کرده است.

وی در ادامه در واکنش به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی در حمایت از تغییر نظام ایران گفت: ایالات متحده از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره به دنبالتغییر نظام ایران بوده اما ایران بواسطه اتکا به مردم خود هیچگاه آسیب ندیده است. ایالات متحده یکبار در سال ۱۹۵۳ (کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) نظام حاکم در ایران را سرنگون کرد و اکنون باید از پیامدهای آن درس بگیرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از مصاحبه با ریچاد هاس، در پاسخ به ادعای بی‌اساس وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه ایرانی‌ها حق انتخاب ندارند و در ایران، رهبر این کشور رئیس جمهور را انتخاب می‌کند، گفت: مردم ایران حدود دو ماه پیش در انتخابات ریاست جمهوری، ده ساعت برای رأی دادن در صف ایستادند تا نظر خود را بیان کنند. آیا آنها ده ساعت در صف می ایستند تا رئیس جمهوری که از قبل انتخاب شده است را انتخاب کنند؟! حتما از نظر شما آنها شست و شوی مغزی شده‌اند! در همین لس‌آنجلس، ایرانی‌ها 5 ساعت در صف ایستادند. در ایران انتخابات وجود دارد و این چیزی است که اساسا در بقیه کشورهای منطقه ما وجود ندارد.

ظریف درباره اظهارات محمد بن سلمان جانشین وقت وليعهد عربستان که گفته بود میخواهد جنگ را به داخل ایران بکشاند نیز گفت: این اظهارات یک تهدید بود. تهدیدی که آنها از مدتها پیش با حمایت از سازمان‌های تروریستی مانند گروهک تروریستی منافقین و شرکت در تجمعات آنها به دنبال تحقق آن بودند. آنها در نهایت توانستند بعضی از تروریست‌ها را به داخل پارلمان ما بفرستند؛ یعنی جایی که آنها ندارند و ما داریم و به همین خاطر از آن متنفرند.

وی درباره احتمال وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خاطر نشان کرد: شخصا اعتقاد دارم که تحریم علیه ایران کارساز نیست و فقط باعث افزایش بدهی آمریکا میشود. وقتی ایالات متحده ما را تحریم کرد ۲۰۰ عدد سانتریفیوژ داشتیم اما هنگام مذاکرات هسته‌ای این عدد به ۲۰۰۰۰ سانتریفیوژ رسیده بود. به عنوان فردی که در سال ۱۹۸۲ پایان‌نامه ارشد خود را درباره تحریم نوشته‌است به شما می‌گویم که تحریم جواب نمی‌دهد.

ظریف همچنین درباره رویکرد ایران به استفاده از تسلیحات شیمیایی گفت: هیچ کشوری به اندازه ایران برای استفاده از تسلیحات شیمیایی خط قرمز قائل نیست. با این حال، زمانیکه ما در جنگ قربانی تسلیحات شیمیایی شدیم، این برای هیچکس مهم نبود. حتی رئیس شورای امنیت سازمان ملل هم به اعتراض من که در آن زمان دیپلمات جوانی بودم توجهی نکرد.

انتهای پیام /1404

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان