۱۷/ربيع الأول/۱۴۴۶

-

۱۴۰۳/۰۶/۳۰ جمعه

صبح قزوین علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟
کد خبر: ۳۵۲۸۶۶ تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۷/۱۴ ساعت: ۱۶:۴۱ ↗ لینک کوتاه

انتصاب جدید آقای رئیسی؛

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟

علی صالح آبادی به عنوان بیستمین رئیس کل بانک مرکزی جایگزین اکبر کمیجانی شد.

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟

به گزارش سرویس اقتصادی صبح قزوین ؛علی صالح آبادی از سوی رئیس‌جمهور به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی منصوب شد.

علی صالح آبادی، دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مدیریت مالی از دانشگاه امـام صادق (ع) دارد و دارای بیش از 20 سال سابقه مدیریت ارشـد در بازار پول و سرمایه کشور است.

رئیس کل جدید بانک مرکزی در نخستین روز آذر ماه سال ۱۳۸۴، همزمان با تصویب قانون بازار اوراق بهادار به سمت دبیرکل سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران منصوب شد.

ایجاد کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در بدو تأسیس سازمان بورس که نقش بسیار مؤثری در توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید منطبق بر مبانی شرعـی ایفا کرد، راه اندازی بیش از ۱۰ نوع نهاد مالی جدید از جمله شرکت‌های تأمین سرمایه، صندوق‌های سرمایه گذاری، شرکت‌های سبدگردان، شرکت‌های مشاوره سرمایه گذاری، معرفی و عملیاتی کردن انواع ابزار‌های جدید مالی شامل انواع صکوک (صکوک اجاره، مرابحه، استصناع، منفعت)، اسناد خزانه اسلامی، اوراق اختیار فروش تبعی، قرارداد‌های آتی سهام و آتی کالا و...، از مهمترین اقدامات رئیس کل جدید بانک مرکزی در دوران تصدی مسئولیت ارشد بازار سرمایـه کشور بود.

صالح آبادی همچنین در حوزه فناوری اطلاعات نیز اقداماتی در بازار سرمایه انجام داد. راه اندازی سامانه جامـع ناشران بازار سرمایه موسوم به سامانه کدال به منظور ارتقاء سرعت و شفافیت انتشار اطلاعات در بازار سرمایه و جلوگیری از رانت اطلاعاتی در بازار، سامانه هوشمند نظارت بر معاملات بازار سرمایه، ارتقاء سامانه معاملات بازار سهام و راه اندازی معاملات آنلاین، از مهمترین اقدامات صالح آبادی در توسعه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه بوده که در افزایش ضریب نفود این بازار در کشور نقش بسیار زیادی ایفا کرده، به نحوی که در حال حاضر بخش عمده معاملات در بورس بصورت آنلاین انجام می‌شود.

دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه، همچنین مصادف بود با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی. وی که خود، عضو شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی هم بود، با تسهیل فرآیند پذیرش شرکت‌های مشمول واگذاری در بورس، نقش مهمی در اجرای این قانون ایفا کرد. بسیاری از شرکت‌های بزرگ بازار سرمایه مانند مخابرات ایران، ملی مس، فولاد مبارکه، هلدینگ خلیج فارس، مپنا، بانک‌های ملت، صادرات و تجارت و بسیاری از شرکت‌های دیگر، در دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه عرضه شدند.

تکمیل قوانین و مقررات موردنیاز برای توسعه بازار سرمایه از جمله قانون توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید مصوب سال ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی و سایر مقررات موردنیاز به منظور توسعـه و عملیاتی کردن ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید در بازار سرمایه، از دیگر اقدامات اساسی صالح آبادی در یک دهه مدیریت در بازار سرمایه بوده است.

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟

در خرداد ۱۳۸۵ و پس از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از سوی شورای عالی بورس به عنوان رییس سازمان انتخاب شد و در مدت حدود یک دهه، هدایت بازار سرمایه کشور را برعهده داشت. تا اینکه در آذرماه ۱۳۹۳ از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار ایران استعفا داد.

صالح آبادی همچنین مسئولیت‌هایی همچون مدیر تالار منطقه‌ای بورس کرج، مسئول بررسی‌های سرمایه گذاری در شرکت سرمایه گذاری غدیر، سازمان تأمین اجتماعی و ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشته است.

علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی کیست؟

رئیس کل بانک مرکزی در دولت سیزدهم عضویت در کمیته فنی هیأت خدمات مالی اسلامی (IFSB) مالزی را نیز در کارنامه دارد. او نویسنده سه عنوان کتاب مالی، شامل مبانی مهندسی مالی و مدیریت ریسک، گفتار‌هایی پیرامون بورس و بازار‌های مالی اسلامی است.

رئیس کل جدید بانک مرکزی در آذر ماه سال ۱۳۹۳، بعد از حدود یک دهه مسئولیت ارشد در بازار سرمایه، با حکم علی طیب نیا، وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی به سمت رئیس هیات مدیـره و مدیرعامل بانک توسعه صادرات، به عنوان یکی از مهمترین بانک‌های توسعـه‌ای کشور منصوب شـد و تا به امروز حدود ۷ سال مسئولیت اداره این بانک را برعهده داشت.

در سوابق رئیس کل جدید بانک مرکزی، تأسیس و ریاست انجمن مالی اسلامی ایران به عنوان یکی از انجمن‌های برتر علمی کشور با مشارکت و همراهی چهره‌های شاخص مالی اسلامی کشور ازجمله مرحوم موسویان، حجت الاسلام مصباحی مقدم و آیت الله تسخیری، عضویت در شورای فقهی بانک مرکزی، عضویت در کمیته فنی هیأت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و عضویت در شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی نیز به چشم می خورد.

انتهای پیام/1404

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان