حدیثه پیلهچی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»؛ در رابطه با «کلیشه بدن» در رسانه اظهار کرد: آنچه متأسفانه در کلیشه بدن اتفاق افتاده این است که برخی از کودکان، نوجوانان و قشر جوان ما نسبت به بدن خود احساس کمبود میکنند و در نظر دارند آن را تغییر دهند به این دلیل که میخواهند خود را شبیه ستارههای هالیوودی کنند.
وی افزود: اگر به ستارههای هالیوودی چند دهه گذشته بنگریم؛ بسیاری از ستارگان سینمای جهان ظاهری کاملاً متفاوت با ستارگان امروزی داشتند اما معیار زیبایی درگذشته با امروز با مد پیشرفته و تغییر کرده است.
دبیر نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان قزوین ابراز کرد: در هر دوره یک مُد روی کار میآید و مردم را به نوعی اغوا میکند که صرفاً نماد برتری و زیبایی شما همین است و درحالیکه به هیچیک از ابعاد معنوی فرد اهمیت داده نمیشود.
پیلهچی عنوان کرد: قطعاً اگر روح، فکر، ایمان، فداکاری، تعاملات اجتماعی، علم و دانش فردی را بهعنوان ویژگیهای برتر انسانی در نظر بگیریم دیگر زیبایی و مصداقهای آن در اولویتهای پایین جامعه قرار میگیرد و آن زمان است که به سمت تعالی و رشد سوق پیدا خواهیم کرد.
مسئول معاونت نسرای فضای مجازی استان قزوین با بیان اینکه جامعهای که در یک رقابت ناعادلانه به نام زیبایی قرار میگیرد؛ تنها برندهای مُد و لباس، مافیای لوازم آرایش و عملهای زیبایی هستند که از این ماجرا سود میبرند، افزود: بعد از مدتی ممکن است که چهرههای طبیعی و بدون عمل جراحی، مد شوند بنابراین قطعاً افرادی که انواع عملهای زیبایی را روی صورت خود انجام دادهاند، دچار ناامیدی شده و شاید هرگز نتوانند صورت خود را به حالت طبیعی بازگردانند.
وی اضافه کرد: اگر فردی صرفاً ظاهر خود را مدنظر قرار داده و نسبت به دیگر ویژگیهای برجسته انسانی بیتوجه شود در هر صورت دچار یاس و ناامیدی شده و بازنده این بازی خواهد شد.
دبیر نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان قزوین تشریح کرد: اگر این افراد عملهای زیبایی را انجام ندهند، احساس خود تحقیری و خود کم پنداری پیدا میکنند و در صورت انجام هم اگر بعد از مدتی چهره طبیعی مُد شود بازهم دچار یاس و ناامیدی خواهند شد که چرا با وجود این همه هزینه در مرکز توجه قرار ندارد.
پیلهچی ادامه داد: یکی از راهکارهایی که با آن میتوان از این معضل نجات پیدا کرد، این است که فرد با خود خلوت کند و سعی کند از اعتیاد رسانهای دور شود،چراکه قطعاً اگر به روح متعالی که خداوند به انسانها عنایت کرده فکر کند، از این مسابقه خارجشده و حال برای اعتلای خود تلاش میکند.
وی افزود: وقتی فرد از قیاس خود با دیگران دست بردارد، از مُد پیروی نکرده و با نگرش عاقلانه برای خود تصمیم بگیرد، قطعاً در آینده کوتاه زندگی بسیار شیرینتری را درک میکند.
این مسئول گفت: همچنین فرد با این اقدامات از یک رقابت ناعادلانه خارجشده، به رفتارها و وضعیت علمی و جایگاه واقعی اجتماعی خود بیشتر دقت میکند و حالا میتواند در مسابقه بهتر شدن نسبت به دیروز خود تلاش کرده و در آن موفق شود.
این کارشناس سواد رسانه در پایان تصریح کرد: افراد باید خود را در یک رقابت عادلانه قرار دهند بهطوریکه که هر چه تلاش بیشتری در راستای علم و پژوهش، فرهنگ و هنر و تحقیقات مختلف ارزشمند و اثرگذار داشته باشند، به درجات بالاتری میرسند و اینگونه موجب افتخار خواهند شد.
انتهای خبر/۱۰۰۳
دیدگاه ها