مهدی مهدیخانی در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی«صبح قزوین»، با اشاره به واکنشهای جهانی به دستگیری پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، اظهار کرد: در شرایط کنونی حاکم بر جهان میتوان ادعا کرد که دستگیری پاول دوروف بیشتر دلایل سیاسی دارد تا اجتماعی و به نوعی نشاندهنده ترس دولتهای غربی از قدرت پلتفرمهای اجتماعی است.
وی ادامه داد: زمانی که یک پلتفرم بسترهای ارتباطی خود را در اختیار منافع غرب قرار ندهد چنین مواردی طبیعتاً روی خواهد داد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: غرب به طور کلی در قبال آزادی بیان رویکردی دوگانه دارد؛ از یک سو، ادعای حمایت از آزادی بیان و اطلاعات را دارد، اما از سوی دیگر، در مواقعی که این آزادیها با منافع آنها که عمدتاً وابسته به رژیم صهیونیستی است در تضاد باشند، محدودیتهایی اعمال میکند.
وی با بیان اینکه این تناقض در سایر سیاستهای غربی به وضوح دیده میشود، اظهار کرد: دولتهای غربی به طور مداوم فشارهایی برای دسترسی به اطلاعات کاربران اعمال میکنند، به عنوان مثال، شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک بارها گزارش دادهاند که دولتها درخواستهای زیادی برای دسترسی به اطلاعات کاربران دارند.
مهدیخانی تاکید کرد: این درخواستها معمولاً به بهانههای امنیتی و مبارزه با تروریسم صورت میگیرد، اما در بسیاری از موارد، هدف اصلی کنترل و نظارت بر اطلاعات کاربران برای تأمین منافع آمریکا و رژیم اشغالگر قدس است، مخصوصاً در زمان حاضر که خود مردمی که در سرزمین رژیم اشغالگر زندگی میکنند علیه آنها به خیابانها ریختهاند.
وی یادآور شد: هنوز به خاطر داریم که در غائله سال ۸۸، موضوعات ززآ یا شهادت سردار رشید اسلام سپهبد شهید سلیمانی این پلتفرمها، چه جریاناتی را گسترش دادند!
عضو هیات مدیره دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: در مواقع بحران، دولتهای غربی از پلتفرمهای جهانی به نفع اهداف خود استفاده میکنند، این رویکرد به ویژه در مواقعی که نیاز به کنترل اطلاعات و جلوگیری از انتشار اخبار مخالف با سیاستهای آمریکا و اسرائیل وجود دارد، مشهود است.
وی ادامه داد: در نتیجه میتوان چنین بیان کرد که عمدتاً غرب به فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی خود نگاه میکند، این رویکرد باعث شده است که فناوریهای نوین به جای اینکه به عنوان ابزاری برای ارتقای آزادی و دموکراسی استفاده شوند، به ابزاری برای کنترل و نظارت مردم تبدیل شوند.
مهدیخانی اظهار کرد: بسترهای خارجی مجازی معمولاً برای اطلاعات شخصی کاربران ناامن هستند، بسیاری از این پلتفرمها اطلاعات کاربران را جمعآوری و به دولتها یا شرکتهای دیگر میفروشند که این مسئله میتواند منجر به نشت اطلاعات شخصی و سوءاستفادههای مختلف شود.
وی افزود: در برخی از کشورها مانند چین، برای جلوگیری از همین موارد پلتفرمهای بومی به طور گستردهای در حال بهرهبرداری است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ضروری است که دولتمردان جمهوری اسلامی ایران نیز با اتخاذ تدابیر مناسب و تقویت زیرساختهای لازم برای گسترش پلتفرمهای بومی، ابزار انتقال اطلاعات را در ایران فراهم نمایند.
مهدیخانی در پایان گفت: از سوی دیگر مردم هم با توجه به ویژگیهای جاسوسی پلتفرمهای غیر بومی در استفاده از آنها دقت و حساسیت ویژهای نشان دهند.
انتهای خبر/2001
دیدگاه ها