کیومرث سلیمانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری ۳۹ فقره و ۱۳۶ متر مکعب قطع درخت غیرمجاز در استان قزوین اتفاق افتاده که این آمار در سال گذشته در همین بازه زمانی ۳۱ فقره با ۲۰۵ متر مکعب حجم چوب بوده است.
وی با اشاره به افزایش تخلفات جنگلی در استان، خاطرنشان کرد: در حوزه تشکیل پروندهها نسبت به سال ۱۴۰۲، ۲۰ درصد افزایش وجود داشته اما در حجم چوبآلات، ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش داشتهایم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: هر ۳۹ فقره قطع درختان غیرمجاز به تعزیرات حکومتی استان معرفی شدهاند و برای هر یک از این فقرهها جرایم خاصی اعم از جریمه نقدی و ضبط چوبآلات در نظر گرفته شده است که این چوبآلات پس از طی کردن مراحل قانونی فروخته میشود.
این مسئول ادامه داد: یک درخت جنگلی که در حاشیه رودخانه، درهها و ... است، یک ذخیرهای برای آب است و علاوه بر این مزایا، چوپانان و دامدارانی که در فصلهای کاری به مزرعه و طبیعت میروند میتوانند از نعمت سایه این درختان برای استراحت و ... برخوردار شوند.
این مسئول عنوان کرد: خوشبختانه در سطح استان در بحث قطع درختان جنگلی آمار بسیار کمی داریم و قطع درختان بیشتر در بخش طارم سفلی و الموت غربی است که با نظارت و سرکشیها، این گزارشهای قطع درخت غیرمجاز بسیار کمتر شده است.
سلیمانی یادآور شد: درخت صنوبر و بید از گونههای جنگلی هستند و معمولاً توسط افراد سودجو قطع میشود و بیشتر قطع درختان در این موارد است.
حبس تادیبی ۱۱ روز تا ۶ ماه برای تخلفات جنگلی
وی افزود: با توجه به اینکه استان قزوین یکی از استانهای چهارراهی است، گاهی درختان جنگلی که فاقد پروانه حمل هستند توسط همکاران بنده توقیف و به تعزیرات حکومتی معرفی میشوند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص مجازات قطع درختان گفت: طبق ماده ۴۲ قانون حفاظت و حمایت از جنگلها، هرگونه قطع درخت و ریشهکنی درختان جنگلی علاوهبر جریمه نقدی شامل حبس تادیبی از ۱۱ روز تا ۶ ماه میشود.
سلیمانی اضافه کرد: مردم باید این موضوع را در نظر بگیرند که کلیه درختان جنگلی و غیرجنگلی باید مجوز قطع داشته باشند و در نوع جنگلی درختان نیز حتما باید مجوز را از منابع طبیعی بگیرند و در خصوص درختان غیرجنگلی هم مجوز را از اداره جهاد کشاورزی اخذ میکنند.
وی در بحث پروانه حمل، مطرح کرد: برای حمل درختان جنگلی حتما باید مجوز حمل از سوی ادارههای کل منابع طبیعی شهرستان مربوطه صادر و مراحل قانونی آن طی شود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: يكی از عوامل آلودگی و تخريب محيط زيست، قطع بيرويه درختان و تخريب جنگلها و مراتع است كه نتيجه آن در بيشتر نقاط دنيا به صورت نابودی ذخاير زمين دیده میشود.
سلیمانی در پایان تاکید کرد: مردم اگر قطع غیرمجاز درختان را مشاهده کردند با سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تماس بگیرند تا بتوانیم به موقع وارد عمل شده و برخورد جدی با این افراد سودجو و قاچاقچیان چوب داشته باشیم.
انتهای خبر/ ۲۰۰۵
دیدگاه ها