۲۴/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۱۴ جمعه

صبح قزوین کدام مواد غذایی خواب شبانه را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟
کد خبر: ۳۶۴۹۷۲ تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۶/۱۱ ساعت: ۱۱:۳۶ ↗ لینک کوتاه

در بسته سلامت امروز بخوانید؛

کدام مواد غذایی خواب شبانه را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

کاهش کیفیت خواب شبانه همیشه به‌دلیل مصرف قهوه و کافئین نیست بلکه برخی غذا‌های سالم و سبک نیز می‌توانند خواب شما را مختل کنند.

کدام مواد غذایی خواب شبانه را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی صبح قزوین؛ کاهش کیفیت خواب شبانه از مشکلاتی است که بسیاری از افراد درگیر آن هستند. این کاهش کیفیت خواب، همیشه به‌دلیل مصرف قهوه و کافئین نیست و برخی غذا‌های سالم و سبک نیز می‌توانند خواب شما را مختل کنند.در ادامه این مطلب به برخی از این غذا‌ها خواهیم پرداخت.

 سالاد و سبزیجات خام

یک وعده سالاد تازه برای شام اگرچه مضر نیست، اما فیبر موجود در اجزای تشکیل‌دهنده آن از قبیل گوجه فرنگی، هویج، خیار و ... فرایند هضم را دشوار می‌کند و باعث تجمع گاز در روده و نفخ می‌شود و خواب عمیق را دشوار می‌کند.

غذا‌های تند

قبل از رفتن به رختخواب، باید از مصرف خوراکی‌های تند اجتناب کنید. متخصصان استرالیایی دریافتند که غذای تند و اختلالات خواب باهم مرتبط هستند. بر اساس مطالعات آنها، کسانی که قبل از خواب سس «تاباسکو» یا «خردل» می‌خورند، به‌دلیل کابوس‌های شبانه نمی‌توانند به‌خواب بروند یا خواب ضعیفی دارند. توضیح این موضوع ماده «کپسایسین» است که مثلاً در فلفل قرمز وجود دارد. این ماده می‌تواند دمای بدن را تغییر دهد که به نوبه خود بر کیفیت خواب تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین اگر غذای تند دوست دارید، بهتر است آن‌ها را در زمان ناهار بخورید.

 زنجبیل

زنجبیل جزء اصلی غذا‌های آسیایی است. افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند، دوست دارند از این ماده غذایی استفاده کنند، زیرا مواد تند موجود در زنجبیل متابولیسم را تحریک می‌کند و افزایش می‌دهد، اما متابولیسم تحریک‌شده از به خواب‌رفتن عمیق جلوگیری می‌کند.

 سیر

سیر باعث نفخ و تشنگی شدید می‌شود. از ساعات عصر به‌بعد از مصرف این ماده غذایی اجتناب کنید.

 شکلات

دانه کاکائو حاوی «تئوبرومین» است. این ماده دارای ساختار‌هایی شبیه به کافئین بوده و اثر محرکی دارد. شکلات تلخ حتی نسبت بیشتری از تئوبرومین دارد و به‌عنوان میان‌وعده عصر مناسب نیست.

 شیرین بیان

به گزارش دویچه وله، شیرین‌بیان حاوی «گلیسیرریزین» است، یک شیرین‌کننده طبیعی که بر تعادل آب و نمک بدن تأثیر می‌گذارد و در نتیجه فشار خون را افزایش می‌دهد. اگر به‌یکباره بیش ازحد شیرین‌بیان بخورید، حتی می‌توانید به‌دلیل فشار خون بالا به آریتمی قلبی مبتلا شوید.


انتهای خبر/1404
منبع: ایسنا

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان