به گزارش خبرنگار سیاسی
صبح قزوین؛ کاظم غریبآبادی در همایش بررسی ابعاد حقوقی جنایتهای آمریکا علیه ایران که ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، اظهار کرد: باید پرچمدار تبیین جنایات آمریکا و پیگیر جنایات نظام استکباری در عرصه بینالمللی باشیم.
وی افزود: ابتدا باید ماهیت رژیم آمریکا را بشناسیم و بعد ببینیم چه جنایاتی را علیه ایران اسلامی انجام داده و راهکارهای مقابله با این جنایات را اتخاذ کنیم.
معاون امور بینالملل قوه قضائیه ادامه داد: آمریکا خود را از پرچمداران حقوق بشر معرفی میکند و زمانی که در جنگ جهانی میلیونها نفر جان خود را از دست دادند، غرب و آمریکا به این نتیجه رسیدند که ابزارهایی را برای حمایت از حقوق بشر ایجاد کنند اما کاش از جنایاتی که خود مرتکب شده بودند، عبرت میگرفتند.
این مقام مسئول با بیان اینکه درواقع آمریکا و غرب حقوق بشر را به عنوان ابزارهای سیاسی قرار دادند، گفت: ما موافق حقوق بشر و حمایت از انسانها هستیم چون ریشه در ادیان الهی و دین اسلام دارد در حالی که واژه حقوق بشر در قرنهای اخیر مطرح شده اما ما اصول آن را در ۱۴ قرن قبل در دین اسلام مشاهده میکنیم.
غریبآبادی عنوان کرد: این حقوق بشری که ابزار سیاسی آمریکا و غرب شده به جای حمایت از جوامع زمینهساز ظلم به مردم جهان است؛ درواقع مدعیان حقوق بشر ناقضان آن هستند.
خسارات خوی استکباری امریکا در تمام جهان دیده میشود
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به جنایات آمریکا در عرصه بینالمللی گفت: هیچ جایی را در دنیا سراغ نداریم که آمریکا خوی استکباری خود را نمایان نکرده باشد و این رژیم بزرگترین متجاوز و اشغالگر در عرصه جهانی است.
وی با بیان اینکه جان انسانها و کودکان برای آمریکا ذرهای ارزش ندارد، افزود: در عراق بیشاز ۲ میلیون نفر و در ویتنام ۴ و نیم میلیون نفر به دست آمریکا کشته شدند؛ ایالات متحده برای اولین بار به استفاده از سلاحهای هستهای متوسل شد.
غریب آبادی یادآور شد: بیشاز ۲۰۰ هزار نفر از کشورهای پیرامونی آمریکا در اثر تجاوزهای متعدد این رژیم جان خود را از دست دادند و بیشاز ۷۰ هزار نفر در افغانستان قربانی جنایات آمریکا شدند.
این مقام مسئول گفت: زمانی که آمریکاییها مشغول کشورسازی بودند بیشاز ۲ میلیون نفر از آفریقاییها در اثر بردگی جان خود را از دست دادند.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه با اشاره به حمایتهایی آمریکا از رژیم صهیونسیتی، ادامه داد: تاکنون ۷۰ قطعنامه علیه رژیم جنایکار اسرائیل در سازمان بینالمللی وتو شده و آمریکا اجازه تصویب هیچ قطعنامهای علیه اسرائیل را نمیدهد و تمام قد پشت جنایات این رژیم منحوس ایستاده است.
سالانه بیش از ۳۵ هزار شهروند امریکایی در اثر اسلحه گرم کشته میشوند
وی بیان کرد: آمریکا مدعی حقوق زنان است در حالی که براساس گزارشات اخیر بیش از ۱۳۵هزار نفر از زنان ارتش امریکا مورد تعرض جنسی قرار گرفتند و ۵۰۰ هزار شکایات در این زمینه ثبت شده که اقدامی برای آن نشده است.
غریب آبادی اذعان کرد: سالانه ۱۸۰۰ نفر از زنان در آمریکا به قتل میرسند و بیش از ۷۰ درصد زنان تجربه خشونت جنسی، جسمی، و روحی و روانی را دارند.
این مقام مسئول عنوان کرد: سالانه بیش از ۳۵ هزار نفر در اثر اسلحه گرم کشته و ۴ هزار نفر در زندانهای آمریکا جان خود را از دست میدهند؛ باتوجه به این گزارشات و آمارها، این کشور به هیچوجه صلاحیت پرچمداری حقوق بشر را ندارد.
وی با اشاره به جنایات آمریکا علیه مردم ایران، گفت: اولین جنایت آمریکا در حق ایران کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بود و بعد از انقلاب اسلامی نیز از تمامی ظرفیتها برای مقابله و تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: آمریکا داراییهای ایران را مصادره کرده که بخش وسیعی را شامل میشود، خسارات کودتای نوژه، جنگ تحمیلی رژیم صدام که با تحریک آمریکا اتفاق افتاد را فراموش نمیکنیم.
این مقام مسئول ابراز کرد: سقوط هواپیمای مسافربری ایران از دیگر جنایات آمریکاست؛ اینها روی جنایتکاران دنیا را سفید کردند و بعد هم به فرماندهان خود مدال دادند؛ حامی حقوق بشر خواندن آمریکا درواقع یک مضحکه است.
وی یادآور شد: تحریمهای آمریکا علیه ۳۰ کشور اعمال میشود که ایران در راس آن قرار دارد به طوری که در دوران کرونا با تحریم دارو با جان مردم بازی کردند.
ایران سالانه 56 میلیارد دلار به علت عدم فروش نفت در اثر تحریمها متضرر میشود
معاون امور بینالملل قوه قضاییه تاکید کرد: تحریمها مغایر با حقوق بین الملل، منشور بین الملل و هم حقوق بشر است؛ این تحریمها خسارات مالی و جانی را در پی دارد چون تمامی ابعاد زندگی مردم ایران را تحت تاثیر قرار داده و آمریکا در واقع از آن به عنوان سلاح جنگی استفاده میکند.
وی افزود: ایران سالانه 56 میلیارد دلار به علت عدم فروش نفت در اثر تحریمها متضرر میشود؛ آمریکا چگونه از حقوق بشر صحبت میکند در حالی که حقوق میلیونها ایرانی را نقض کرده است.
غریب آبادی ادامه داد: آمریکا ۳۰ نفر از ایرانیان را به اتهام دور زدن تحریمها دستگیر و روانه زندان کرده و به درخواست آزادی این افراد پاسخ نمیدهد.
وی افزود: بیشاز ۱۷ هزار نفر شهید ترور در ایران داریم و امروز گروههای تروریستی در آمریکا و کشورهای غربی مورد حمایت هستند و همچنان عملیاتهای تروریستی را با حمایت این کشورها انجام میدهند.
این مقام مسئول اضافه کرد: ما گروههای تروریستی را در هر جای دنیا که باشند مورد تعقیب قرار میدهیم و هیچ جایی را برای آنها امن نمیگذاریم.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: ترور لکه ننگ و کارنامه سیاه آمریکاست و پرونده شهادت سردار سلیمانی در دستگاه قضایی تشکیل شده و کیفرخواست آن در روزهای آینده آماده و صادر میشود کسانی که در این ماجرا دخیل بودند باید محاکمه شوند و نباید احساس امنیت کنند.
حدود ۹قانون برای رسیدگی به جنایات آمریکا وجود داردوی بیان کرد: آمریکا حرف از مصونیت تروریستهای شهادت سردار سلیمانی میزند درحالی که باید به تمام جنایات آنان رسیدگی شود؛ از دستگاه قضایی عراق انتظار داریم هر چه زودتر رسیدگی به این پرونده را به سرانجام برساند؛ سردار سلیمانی میهمان عراق بود.
غریب آبادی گفت: متاسفانه در حوزههای حقوقی کمکاری کردیم و باید تلاش کنیم سمینارهای تخصصی در راستای تبیین جنایات آمریکا برگزار کنیم و باید در زمینه حقوق قضایی از ظرفیتهای داخلی و خارجی استفاده کنیم؛ البته برنامههای خوبی را با کمک دستگاهها آغاز و پروندههایی را علیه آمریکا باز کردیم اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه قربانیان جنایتها آمریکا نباید سکوت کنند، تصریح کرد: دولت باید بودجهای برای شکایت قربانیان جنایات آمریکا اختصاص دهد چون اقدام قضایی هزینههای زیادی در سطح بینالمللی دارد.
وی عنوان کرد: حدود ۹قانون برای رسیدگی به جنایات آمریکا وجود دارد که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، معتقدیم باید ابتدا رسیدگی قضایی را از درون محاکم خود شروع کنیم.
غریب آبادی در پایان تاکید کرد: برای تشکیل مجتمع قضایی امور بین الملل پیشنهاد دادیم تا کادر تخصصی در این مجتمع مستقر شود تا نظام قضایی بتواند پروندههای بیشتری را در بحث جنایات آمریکا باز و در نتیجه قربانیان برای طرح شکایت ترقیب شوند.
انتهای پیام/ ۱۳۰۰
دیدگاه ها