پایگاه خبری صبح قزوین

آخرین اخبار استان قزوین

با خواص اعجاب‌انگیز گیاهان دارویی آشنا شویم/ بخش دوم
کد خبر: ۳۴۲۴۶۲ تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۳/۵ ساعت: ۸:۴۵ ↗ لینک کوتاه

نکاتی درباره‌ی عرقیات گیاهی؛

با خواص اعجاب‌انگیز گیاهان دارویی آشنا شویم/ بخش دوم

از گذشته تاکنون گیاهان دارویی برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف مورد توجه بودند. برای آشنایی با عرقیات گیاهی، خواص و نحوه‌ی مصرف آن‌ها تصمیم گرفتیم به لیست عرقیات گیاهی مراجعه و از خواص درمانی تعدادی از این عرقیات مطلع شویم.

به گزارش خبرنگار سلامت صبح ‌قزوین؛ گیاهان دارویی به گیاهانی گفته می‌شود که یک یا برخی از اندام‌های‌ آن‌ها حاوی ماده مؤثر است. این ماده موثر که کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی برای موجودات زنده است.

از گذشته تاکنون گیاهان دارویی برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف مورد توجه بودند و با گذشت زمان نیز همچنان محبوبیت خود را در میان مردم حفظ کرده‌اند. برای آشنایی با عرقیات گیاهی، خواص و نحوه‌ی مصرف آن‌ها تصمیم گرفتیم به لیست عرقیات گیاهی مدائن با شماره‌ی ثبت ۲۸۱۶۱۰ مراجعه و از خواص درمانی تعدادی از این عرقیات مطلع شویم.

در بخش اول این خبر به خواص تعدادی از گیاهان دارویی اشاره شده بود و در این بخش دوم آن نیز خواص گیاهی و طریقه مصرف سایر گیاهان دارویی آمده است.

 مخلصه (گرم)

خواص: مقوی، دفع سموم، ضد قولنج، پادزهر قوی، مفید برای ناراحتی کمر و مفاصل عضلانی و تقویت کننده معده

دستور مصرف: بعد از غذا یک فنجان در یک لیوان آب میل شود.

 نعناء (گرم)

خواص: تقویت کننده دستگاه گوارش، ضد اسهال، بادشکن، برطرف کننده ناراحتی معده، رفع دل درد و دل پیچه

دستور مصرف: بعد از هر غذا یک استکان میل شود.

نعناع فلفلی (گرم)

خواص: رفع اسپاسم‌های دستگاه گوارش، رفع اختلالات کیسه صفرا و مجاری صفراوی، بهبود دردهای عضلانی و روماتیسمی و عصبی، ضدنفخ، درمان خارش و کهیر، رفع آب مخاط دستگاه‌های تنفسی و مخاط دهانی، ضدعفونی‌کننده، ضد اسهال و تقویت اعصاب

 دستور مصرف: بعد از هر غذا یک استکان میل شود.

 نسترن (گرم)

خواص: رفع انقباض غیرارادی ماهیچه‌های معده، ضد اسکوربوت، رفع بیماری‌های ناشی از ورم و التهاب کلیه، ادرار آور، سرشار از ویتامین ث، مقوی قلب و اعصاب

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود.

هل (گرم)

خواص: مقوی معده، رفع سر درد، رفع  بی‌خوابی، رفع کم خونی، مسکن دردهای عصبی صورت و کمر، معطر و خوشبو کننده

دستور مصرف: همراه با چای شربت و شیرینی میل شود.

 یونجه (گرم)

خواص: چاق کننده، مولد خون، تقویت استخوان بندی اطفال، برطرف کننده‌ی علائم پوکی استخوان، نیرو دهنده قوای جنسی و سرشار از ویتامین‌ها به خصوص ویتامین k

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک لیوان میل شود.

بید (سرد)

خواص: تب‌بر، رفع بی‌خوابی‌های ناشی از ضعف اعصاب، رفع قاعدگی‌های دردناک، تسکین دردهای تناسلی، تقویت معده، درمان زردی، سردرد و اشتهاآور

دستور مصرف: جهت امراض داخلی قبل از غذا نصف لیوان میل شود.

 بیدمشک (معتدل)

خواص: تقویت قلب و اعصاب، ملین، نشاط آور، رفع گرفتگی و خفقان قلب، تقویت عمومی بدن، مصرف بیدمشک در جوانی مانع از فشار خون در دوران پیری می‌شود.

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان یا به صورت شربت میل شود.

پنیرک (معتدل)

خواص: نرم کننده، ضد سوختگی، ضد سرفه، کاهش آبریزش بینی، ملین، پادزهری قوی برای گزش، صاف کننده صدا، خلط آور و مدر

دستور مصرف: روزی سه فنجان بعد از غذا میل شود.

پونه (گرم)

خواص: خلط آور، رفع بیماری‌های نقرس، آسم، سیاه سرفه، گریپ و هیستری، درمان تنگی نفس، موثر در افتادگی مثانه و کم کردن ادرار

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

چهار عرق(سرد)

خواص: تقویت پوست، کلیه و کبد، آرام‌بخش، دارای ویتامین ث، تب‌بر، تصفیه خون، تقویت قلب و اعصاب، باز کننده رگ‌ها‌ی قلب و مداوای درد مفاصل که از گرمی مزاج باشد.

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

چهل گیاه (گرم)

خواص: مقوی قلب و اعصاب، مسکن دردهای ماهانه‌ی خانم‌ها، باز کننده‌ی رگ‌های قلب، آسان‌سازی گوارش و آرامبخش

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

خارشتر(سرد)

خواص: دافع سنگ‌های کلیه و مثانه، شستشو دهنده‌ی کلیه‌ها، مفید جهت سیاه‌سرفه، سلامتی کلیه‌ها و تقویت اعمال کلیه

دستور مصرف: قبل از هر غذا نصف استکان میل شود.

خارخاسک (سرد)

خواص: مدرقوی، رفع سنگ کلیه و مثانه، تصفیه کننده‌ی خون، رفع کیسه صفرا، سنگ شکن کلیه‌ها و دفع آن

دستور مصرف: قبل از هر غذا نصف استکان میل شود.

دارچین (گرم)

خواص: مقوی قلب، برطرف کننده عفونت‌های گلو، پایین آورنده‌ی فشارخون چربی و قند خون

 دستور مصرف: همراه با چای بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

رازیانه (گرم)

خواص: افزایش و تصفیه کننده‌ی شیر مادر، معالجه‌ی تاخیر زمان قاعدگی، درمان کم خونی و ضعف اعصاب، هاضم و نیرو دهنده

 دستور مصرف: بعد از هر غذا یک استکان میل شود.

رزماری (گرم)

خواص: ضدسیاه سرفه و سرگیجه، نارسایی اعمال کبد، نیرو دهنده و مقوی معده، رفع زردی و تورم کبد، ضد زردی، کاهش قند خون، ضد حملات ناگهانی قلبی و ضد میگرن

دستور مصرف: بعد از غذا نصف استکان میل شود.

زنیان (گرم)

خواص: مقوی معده، ضد نفخ و باد شکن، ضد تهوع، ضد ترش‌کردن، ضد عفونی کننده، قوی معده، ضد قارچ و انگل، برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار موثر است

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

 زیره (گرم)

خواص: ضد چاقی، رفع ضعف اعصاب، نیرو دهنده و هضم کننده، درمان‌کم‌خونی، زیاد کننده ترشحات شیر، معالجه تاخیر زمان وقوع قاعدگی زنان جوان و  پایین آورنده چربی خون

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان میل شود.

 سمبل الطیب (گرم) 

خواص: محرک قلب و اعصاب، آرامبخش، مسکن سردردهای میگرنی، رفع نگرانی و اضطراب دلهره و ترس، ضد هیستری، کم کردن ادرار مبتلایان به مرض قند

دستور مصرف: بعد از هر غذا یک استکان و شب موقع خواب میل شود.

سیر (گرم)

خواص: پایین آورنده‌ی فشارخون، تنظیم کننده‌ی قند خون و چربی خون، ضد مسمومیت حاصل از نیکوتین سیگار و آلودگی هوا

دستور مصرف: بعد از هر غذا یک استکان میل شود.

سرکه سیب (سرد)

خواص: ضدچاقی، رفع زکام، روماتیسم، شکنندگی ناخن، اختلال سیستم‌گوارش، زیادی فشار خون، ضد خونریزی، کمی فشار خون، اختلال بینایی و دید چشم، آسم، سرگیجه، کمبود کلسیم، سنگینی شنوایی و ورم مفاصل

دستور مصرف: نیم ساعت قبل از هر غذا یک استکان میل شود.

 شاتره (معتدل)

خواص: ضد حساسیت‌ها، تصفیه کننده‌ی خون، صفرابر، اشتهاآور، معرق، رفع بیماری‌های پوستی، ادرارآور، ضد زردی، تقویت لثه و جلوگیری از خونریزی آن، هضم کننده‌ی غذا و ضد اسکوربوت

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان میل شود.

شاه اسپرم (گرم)

خواص: درمان زخم معده، تنظیم قاعدگی، رفع دل درد، ضد انگل، تقویت معده، هضم کننده‌ی غذا، رفع اسهال و استفراغ

دستور مصرف: قبل از هر غذا نصف استکان میل شود.

شنبلیله (گرم)

خواص: برطرف کننده‌ی قند و چربی خون، ضد لاغری، اشتهاآور، جلوگیری از ریزش و سفید شدن مو، درمان و شوره سر

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

 شوید (گرم)

خواص: برطرف کننده‌ی چربی خون، مقوی معده، ضد دل درد و بیماری‌های روده، هضم کننده‌ی غذا، آرام کننده و زیاد کننده ترشحات شیر مادر

دستور مصرف: بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

شیرین بیان (گرم)

خواص: درمان ورم معده و روده، علاج زخم معده و انثی عشر، درمان یرقان، درمان امراض کلیه، برطرف کننده‌ی سرماخوردگی، رفع سرفه و گرفتگی صدا

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان میل شود.

طارونه (گرم)

خواص: مقوی قلب و اعصاب، ضد دردهای مفاصل، خواب‌آور، مسکن دردهای روماتیسمی و تقویت قوای جنسی

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک لیوان میل شود.

 کاسنی (سرد)

خواص: تصفیه کننده‌ی خون، سفید کننده پوست، درمان کم خونی، درمان بیماری‌های مزمن پوستی بخصوص اگزما، رفع یبوست، تقویت کبد، برطرف کننده‌ی جوش‌های صورت، رفع ورم و التهاب لثه و دندان

دستور مصرف: قبل از هر غذا یک استکان میل شود.

کاکوتی (گرم)

خواص: تقویت کننده‌ی اعصاب، ضد انگل، ضد عفونی کننده‌ی مجاری تنفس، تقویت دستگاه گوارش، تقویت بینایی، درمان بی‌خوابی، ملین و موثر در درمان ناخنک چشم

دستور مصرف: بعد از هر غذا همراه با نصف لیوان آب میل شود.

انتهای پیام/۳۰۰۳

دیدگاه ها