۱۱/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۱ شنبه

صبح قزوین برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
کد خبر: ۳۴۱۱۷۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱/۱۱ ساعت: ۹:۴۷ ↗ لینک کوتاه

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین خبرداد

برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین گفت: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی علی‌رغم تعطیلی کتابخانه‌های عمومی، نخستین گام‌های خود را با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برداشته است.

برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی

فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین اظهار کرد: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری بین المللی امام رضا علیه‌السلام و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین علیهم‌السلام، به‌ویژه حضرت امام رضا علیه‌السلام و افزوده شدن منابع مرتبط با سیره حضرت امام هادی علیه‌السلام به عنوان بخش ویژه دهمین دوره، همزمان با ایام فرخنده دهه‌کرامت، برگزار می‌شود.

وی افزود: دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی علی‌رغم تعطیلی کتابخانه‌های عمومی، نخستین گام‌های خود را با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی برداشته و با توجه به تعطیلی مراکز پیش‌دبستانی، مدارس و دانشگاه‌های سراسر کشور؛ امکان مشارکت در بخش‌های مختلف خود را در این بستر فراهم کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین تصریح کرد: خانواده‌ها و علاقه‌مندان گروه‌های مختلف سنی می‌توانند در این ایام با حضور در این جشنواره کتابخوانی، ضمن پر کردن بهینه اوقات فراغت، از این فرصت بهترین استفاده را برای ارتقای سطح کیفی و کمی مطالعات مذهبی و آشنایی با سیره حضرت امام رضا(ع)، حضرت امام هادی(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) ببرند.

وی عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی کشور نیز به محض بازگشایی آماده پذیرایی به صورت حضوری برای معرفی و فراهم کردن شرایط حضور در این جشنواره خواهند بود.

محمدبیگی بیان کرد: بر طبق روال دوره‌های گذشته، منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین(ع) به کتاب‌های هر دوره این جشنواره اضافه شده که بر این اساس منابع مرتبط با حضرت معصومه(س) در هفتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) در هشتمین دوره، منابع مرتبط با حضرت ابن‌الرضا امام جواد علیه‌ السلام در نهمین دوره و کتاب‌هایی با موضوع حضرت امام هادی(ع) به عنوان بخش ویژه دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به منابع معرفی شده در دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: در فراخوان دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی، ۱۲ کتاب در سه رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده که بر این اساس در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال) کتاب‌های «گنبد خورشید» نوشته معصومه مهری از انتشارات بنیاد امام رضا علیه‌السلام، «زندگی حضرت معصومه سلام‌الله علیها» نوشته سید محمد مهاجرانی از انتشارات کتابک و همچنین در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «ده قصه از امام هادی علیه‌السلام برای بچه‌ها» نوشته جعفر ابراهیمی از انتشارات قدیانی برای این رده سنی معرفی شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در رده سنی «نوجوان» (۱۳ تا ۱۷ سال) نیز آثاری با عناوین «ستاره من: چهل قصه از زندگی امام رضا علیه‌السلام» نوشته ناصر نادری از انتشارات به نشر، «نشانه‌ها: قصه‌هایی از زندگی امام رضا علیه‌السلام» نوشته ابراهیم حسن‌بیگی از انتشارات به نشر و همچنین در بخش ویژه این رده سنی کتاب «مژده گل: داستان‌هایی از زندگی امام هادی علیه‌السلام» نوشته محمود پوروهاب از انتشارات کتاب جمکران به عنوان منابع جشنواره معرفی شده است.

بخش‌های دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی

وی عنوان کرد: همچنین در رده سنی «جوان و بزرگسال» (۱۸ سال به بالا) شش کتاب «امام رضا(ع) (تاریخ و سیره)» نوشته محمد باقر پورامینی از انتشارات معارف، «امام رضا(ع) و ایران» نوشته سید حسین حر از انتشارات معارف، «برمدار آفتاب: ترسیم زندگی بر مدار حیات رضوی» نوشته محمدحسین پورامینی از انتشارات معارف، «شاهچراغ(ع)» نوشته جلیل عرفان‌منش ازدفتر پژوهش‌های فرهنگی و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتاب‌های «خورشید رهنمای: پژوهشی در زندگانی و سیره امام هادی(ع)» نوشته ابوالفضل هادی‌منش از انتشارات بهار دل‌ها و «حکمت‌های نقوی: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی(ع)» نوشته جواد محدثی از انتشارات به‌نشر معرفی شده است.

محمدبیگی در مورد بخش‌های دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: این جشنواره در سه بخش «فردی»، «گروهی»، «خانوادگی» و در دو بستر مکتوب و الکترونیک برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه منابع مرتبط با این بخش، به صورت فردی، گروهی یا خانوادگی، در دو شیوه مکتوب و الکترونیکی در جشنواره شرکت کنند.

وی تصریح کرد: علاقمندان برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir  و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین عنوان کرد: در بخش «فردی» افراد علاقه‌مند می‌توانند متناسب با رده سنی خود و مطالعه کتاب‌ها در رشته‌های مختلف جشنواره از طریق یکی از دو شیوه مکتوب و یا الکترونیکی شرکت کنند.

وی اضافه کرد: در بخش «گروهی» نیز افراد علاقه‌مند بایستی در هنگام مراجعه به سایت جشنواره، ضمن انتخاب بخش گروهی با انتخاب منابع معرفی شده و نوع فعالیت مورد نظر در مسابقه شرکت کنند؛ شرکت در این بخش فقط به صورت الکترونیکی است. همچنین اعضای خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به بخش خانوادگی سایت جشنواره، با انتخاب منابع معرفی شده در مسابقه شرکت کنند. شرکت در این بخش نیز تنها به صورت الکترونیکی میسر است.

راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش کودک 

محمدبیگی بیان کرد: در بخش کودکان (۴ تا ۱۲ سال، متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴) می‌توانند در سه قالب نقاشی، فعالیت گروهی، پویش کتابخوان با توجه به شرایط زیر شرکت کنند. کودکان عزیز برای شرکت در قالب «نقاشی» می‌توانند تصویر نقاشی خود در سایت جشنواره بارگذاری کنند و یا برگه‌های نقاشی را از طریق مراجعه به یکی از کتابخانه‌های عمومی دریافت و پس از تکمیل به کتابخانه تحویل دهند.

وی اضافه کرد: مسابقه‌ نقاشی در رده سنی کودک منوط به خواندن کتاب و ارائه تصویر متناسب با مفاهیم موجود در کتاب با ذکر صفحه مورد نظر است. همچنین کودکان در ترسیم نقاشی از تمامی ابزار نقاشی (مدادرنگی، آبرنگ، مداد شمعی و گواش) می‌توانند استفاده کنند. تناسب اثر با محتوای کتاب، کیفیت رنگ آمیزی، هنر تصویرگری، خلاقیت و کپی نبودن از آثار کتاب، از موارد مهم در بالا بردن سطح کیفی آثار در این بخش است.

این مقام مسئول عنوان کرد: قالب «فعالیت‌های گروهی» از این جشنواره، ویژه کودکان ۹ تا ۱۲سال (متولدین ۱۳۸۶تا ۱۳۸۹) است که علاقه‌مندان به فعالیت‌های گروهی شامل نمایش نامه ‌خوانی(بازخوانی محتوای کتاب بر اساس شخصیت‌های داستان توسط افراد گروه)، جمع‌خوانی (خوانش گروهی کتاب)، اجرای نمایش (اجرای نمایش یا تئاتر بر اساس محتوای کتاب) و روزنامه کتاب (طراحی و ساخت روزنامه دیواری از محتوای کتاب) تنها می‌توانند به صورت الکترونیک و با ضبط و ارسال فیلم از فعالیت خود که بیانگر محتوای کار باشد، در مسابقه شرکت کنند.

وی ابراز کرد: گروه‌های علاقه‌مند در بخش فعالیت‌های گروهی باید بین ۲ تا ۵ نفر باشند و تصاویر ویدئویی حداکثر در ۷ دقیقه و حجم ۱۰۰ مگابایت، همراه با معرفی کامل اعضاء در سایت و درج نوع فعالیت ضبط و ارسال شود.

محمدبیگی افزود: همچنین کودکان در بخش «پویش کتابخوان» نیز می‌توانند فیلم‌های معرفی، بازگوئی قصه یا خوانش بخش‌های جذاب کتاب را، در قالب پویش کتابخوان و بصورت فردی ارسال کنند.

وی توضیح داد: شرکت کنندگان باید توجه داشته باشند هنگام ضبط فایل‌های ویدئویی خود را معرفی کرده و نام کتاب و داستان یا صفحه مربوطه را ذکر کنند و فیلم‌ها در این قالب ترجیحاً به صورت عمودی ضبط و حداکثر در ۵ دقیقه و حجم۷۰ مگابایت در سایت جشنواره بارگذاری و ارسال شود.

راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش نوجوان 

وی عنوان کرد: علاقه‌مندان در بخش «نوجوان» گروه سنی ۱۳ تا ۱۷ سال (متولدین ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵) نیز می‌توانند به چهار شیوه ترسیم «نقاشی»، «چهار گزینه‌ای»، «فعالیت‌های گروهی» و «پویش کتابخوان» در این جشنواره شرکت کنند. نوجوانان علاقه‌مند به بخش «نقاشی» می‌توانند از تمامی وسایل نقاشی شامل مداد رنگی، آبرنگ، مداد شمعی و گواش استفاده کنند.

محمدبیگی گفت: مسابقه‌ نقاشی در رده نوجوان منوط به خواندن کتاب و ارائه تصویر متناسب با مفاهیم موجود در کتاب به همراه ذکر صفحه مورد نظر است. نوجوانان برای شرکت در این بخش می‌توانند یا تصویر نقاشی خود را در سایت بارگذاری کنند و یا برگه‌های نقاشی را از طریق مراجعه به یکی از کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور دریافت و پس از ترسیم به کتابخانه تحویل دهند.

وی بیان کرد: در انتخاب آثار برتر در این بخش اولویت با تصاویری است که مشابه تصاویر کتاب نباشد. تناسب اثر با محتوای کتاب، کیفیت رنگ آمیزی، هنر تصویرگری، خلاقیت و کپی نبودن از آثار کتاب، از موارد مهم در بالا بردن سطح کیفی آثار در این بخش است.

این مقام مسئول گفت: در بخش «چهار گزینه‌ای» نیز نوجوانان عزیز می‌توانند با انتخاب یکی از منابع جشنواره در هریک از بخش‌های فردی یا خانوادگی مطابق ضوابط شرکت کنند.

وی عنوان کرد: علاقه‌مندان برای شرکت در این بخش باید جهت دریافت پاسخنامه بصورت مکتوب به یکی از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه و فرم مربوطه را دریافت و یا در صورت تمایل به شرکت بصورت الکترونیک،  به سایت جشنواره به آدرس www.razavi.iranpl.ir مراجعه کنند.

محمدبیگی تصریح کرد: نوجوانان علاقه‌مند به فعالیت‌های گروهی شامل نمایش نامه ‌خوانی(بازخوانی محتوای کتاب بر اساس شخصیت های داستان توسط افراد گروه)، جمع‌خوانی(خوانش گروهی کتاب)، اجرای نمایش (اجرای نمایش یا تئاتر بر اساس محتوای کتاب) و روزنامه کتاب(طراحی و ساخت روزنامه دیواری از محتوای کتاب) نیز می‌توانند در بخش «گروهی» و تنها به صورت الکترونیک و با ضبط فیلم از فعالیت خود در مسابقه شرکت کنند.

وی عنوان کرد: در آماده سازی روزنامه دیواری از مطالبی مانند خلاصه و معرفی کتاب، نظر بزرگان در مورد کتاب، توضیحاتی از کتاب، معرفی نویسنده، مشخصات کتاب می‌توانید استفاده کنند. گروه‌های علاقه‌مند در بخش فعالیت‌های گروهی باید بین ۲ تا ۵ نفر باشند و تصاویر ویدئویی حداکثر در ۷ دقیقه و حجم ۱۰۰ مگابایت، همراه با معرفی کامل اعضاء در سایت و درج نوع فعالیت ضبط و ارسال شود ضمن اینکه تمامی موضوعات بخش گروهی باید مرتبط با موضوع جشنواره باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین گفت: بخش «پویش کتابخوان» نیز از دیگر بخش‌های پیش‌بینی شده برای رده سنی نوجوان است که نوجوانان برای شرکت در این بخش می‌توانند معرفی کتاب را به دو صورت فردی و یا معرفی کتاب در قالب نشست کتاب‌خوان ترجیحاً به صورت افقی و در یک جمع (دوستانه، خانوادگی، همکاری و...) حداکثر در ۵ دقیقه و حجم ۷۰ مگابایت در سایت جشنواره بارگذاری و ارسال کنند.

وی بیان کرد: ارسال فیلم موبایلی فقط از منابع رده سنی نوجوان جشنواره مقدور و شرکت کنندگان توجه داشته باشند که هنگام ضبط فایل‌های ویدئویی خود را معرفی کرده و نام کتاب و داستان یا صفحه مربوطه را ذکر کنند.

راهنمای شرکت در جشنواره برای بخش جوان و بزرگسال

محمدبیگی عنوان کرد: بر اساس فراخوان منتشر شده علاقه‌مندان به شرکت در بخش «جوان و بزرگسال» گروه سنی بالای ۱۸ سال(متولدین ۱۳۸۰ به بالا) می‌توانند از سه شیوه‌ مختلف در دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کنند. علاقه‌مندان به شرکت در قالب «چهار گزینه‌ای» می‌توانند با انتخاب یکی از منابع جشنواره در هریک از بخش‌های فردی یا خانوادگی مطابق ضوابط شرکت کنند.

وی اضافه کرد: این افراد باید جهت دریافت پاسخنامه بصورت مکتوب به یکی از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه و فرم مربوطه را دریافت کنند و یا در صورت تمایل شرکت بصورت الکترونیک به سایت جشنواره مراجعه کنند.

این مقام مسئول گفت: همچنین در قالب «پویش کتابخوان» علاقه‌مندان باید فیلم‌های معرفی کتاب را در یک جمع (دوستانه، خانوادگی، همکاری و...) ضبط و ارسال کنند.

وی افزود: فیلم‌های قالب پویش کتاب‌خوان ترجیحاً به صورت افقی ضبط و حداکثر ۵ دقیقه و حجم۷۰ مگابایت ضبط و در سایت جشنواره بارگذاری و ارسال شود. شرکت کنندگان در این قالب توجه داشته باشند که ارسال فیلم موبایلی فقط از منابع رده سنی جوان و بزرگسال جشنواره مقدور است و هنگام ضبط فایل‌های ویدئویی خود را معرفی کنند. نحوه معرفی، خلاقیت، بیان و کیفیت تصویر و صدا از موارد مهم در بالا بردن سطح کیفی آثار در این قالب است.

محمدبیگی گفت: «داستانک ‌نویسی» قالب دیگری از شیوه شرکت گروه سنی جوان و بزرگسال در این جشنواره است که طی آن علاقه‌مندان باید با توجه به منابع جشنواره (احادیث، آیات و سایر محتوای کتاب‌ها) به نگارش داستانی کوتاه (داستانک حداکثر تا ۵۰۰ کلمه) پرداخته و داستان خود را در قسمت مربوط به این قالب وارد کنند.

وی در پایان گفت: همچنین داستان‌های ارائه شده نباید الگوبرداری شده از منابع اینترنتی یا غیراینترنتی باشد. زبان ساده و دور از اغراق، تاثیر گذار، جذاب و دارای یک اتفاق(طرح) از موارد مهم در بالا بردن سطح کیفی آثار در این قالب است.

انتهای پیام/7003

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان