۱۱/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۱ شنبه

صبح قزوین طرح‌های دولت نهم که افتخار دولت دوازدهم شد/ دولت روحانی «به عقب بر نمی‌گردیم» را چگونه معنا کرد؟!
کد خبر: ۳۳۷۰۵۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۵/۲۷ ساعت: ۱۰:۳۱ ↗ لینک کوتاه

به بهانه احیای کارت سوخت؛

طرح‌های دولت نهم که افتخار دولت دوازدهم شد/ دولت روحانی «به عقب بر نمی‌گردیم» را چگونه معنا کرد؟!

کارت سوخت از جمله طرح‌های دولت دهم بود که توسط وزیر ژنرال دولت روحانی طرح بیهوده ای نامیده شد اما حالا این طرح دوباره قرار است به اجرا در بیاید.

طرح‌های دولت نهم که افتخار دولت دوازدهم شد/ دولت روحانی «به عقب بر نمی‌گردیم» را چگونه معنا کرد؟!

به گزارش سرویس سیاسی صبح قزوین، دولت یازدهم پس از اینکه روی کار آمد بسیاری از طرح‌های دولت گذشته خود را نقد و گاها تخریب کرد. این طرح‌ها که برخی از آنها با تمام معایبی که داشتند گره گشای مشکلات کشور و مردم بودند پس از دولت یازدهم یا به طور کلی متوقف شدند یا روند تکمیل و رشد آنها با کندی بسیار زیادی همراه شد.

«مسکن مهر» یکی از همین طرح ها بود که توسط وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم یعنی «عباس آخوندی» مزخرف نامیده شد. متاسفانه در چند سالی که آخوندی سکان این وزارتخانه را در دست داشت، سرنوشت مسکن مستضعفان بسیار تراژیک بود. آخوندی در آخر هم با افتخار به اینکه حتی یک واحد مسکن مهر را افتتاح نکرده، از قطار دولت پیاده شد. اما پس از اینکه وزیر دیگری بر مسند مدیریت وزارت راه و شهرسازی نشست عنوان کرد که مسکن مهر بایستی تکمیل شود و حتی «مازیار حسینی»، معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد دفتر اسکان بشر در سازمان ملل، ساخت مسکن مهر را جزو تجربه‌های منحصر به فرد و قابل انتقال به مجامع بین‌المللی اعلام کرده است.

کارت سوخت از جمله دیگر طرح‌های دولت دهم بود که توسط وزیر ژنرال دولت روحانی طرح بیهوده ای نامیده شد اما حالا این طرح دوباره قرار است به اجرا در بیاید. این روزها در حالی موضوع سهمیه‌بندی بنزین مطرح شده است که طرح مذکور با صدها میلیارد تومان هزینه از جیب مردم در سال ۸۶ اجرا شده بود که توسط « بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت دولت روحانی در سال 94 کنار گذاشته شد.

در همان سال وزیر نفت در اظهار نظری عجیب اعلام کرد که کارت سوخت هیچ تاثیری در کنترل مصرف سوخت ندارد. آغاز این گونه اظهار نظرها از سوی مسولین وزارت نفت را می‌توان از خردادماه سال 94 دانست. زمانی که وزارت نفت با مصوبه‌ای که از دولت گرفت، سهمیه‌بندی بنزین را متوقف و این فرآورده نفتی را تک‌نرخی اعلام کرد.

«بیژن زنگنه» وزیر نفت بدون اشاره به دستاوردهای استفاده از کارت سوخت در مصاحبه‌ای  اعلام کردکه « بهتر است یک چیز به شما بگویم، کاری که هیچ کس در دنیا انجام نمی دهد و تنها ما انجام می دهیم را باید به آن شک کنیمو بر عکس کاری که در همه جای دنیا انجام می شود را اگر انجام ندادیم نیز باید به آن شک کنیم. هیچ کس در دنیا از سامانه هوشمند سوخت استفاده نکرده است.»

حالا یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید بازگشت کارت سوخت که در دولت روحانی حذف شد، موجب صرفه‌جویی ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتری روزانه در مصرف بنزین می‌شود.

روزنامه آرمان در این باره نوشت: «در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴، استفاده از کارت سوخت و به تبع آن، سهمیه‌بندی بنزین توانسته بود مصارف بیهوده سوخت را تا حد چشمگیری کاهش دهد. در حال حاضر نیز در صورتی که این طرح در همین حد یعنی استفاده از کارت شخصی برای خرید بنزین باقی بماند تنها می‌تواند معیاری برای سنجش مصرف باشد. البته نمی‌توان از این امر غافل شد که با آنالیز اطلاعات مصرف، دولت می‌تواند حفره‌های قاچاق سوخت را نیز به خوبی کنترل کند. اما این کافی نیست و نیاز است نمایندگان مجلس، با اغماض از نتایج انتخابات اسفندماه و هم‌راستا با قانون هدفمندی یارانه‌ها به کمک دولت آمده و با سهمیه‌بندی مجدد بنزین و افزایش منطقی قیمت آن موافقت کنند تا از این منظر، الگوی مصرف، اصلاح شده و به تدریج یارانه سوخت و انرژی نیز در جهت خود قرار گیرد.»

حالا اشتباهی که وزیر نفت در حذف کارت سوخت و سهمیه بندی بنزین انجام داد را مجلسی‌ها باید مرتفع کنند اما کسی نمی پرسد در این دوران چه ضررهایی به علت حذف این طرح از سیستم مصرف انرژی به کشور وارد شده و چه کسی باید آنها را جبران کند؟

همچنین موضوع دیگری که در دولت یازدهم کلید خورد ارتباط مستمر با غرب بود که ماجرای برجام را بوجود آورد و اعتماد دستگاه دیپلماسی به غرب که حالا نتایج آن بعد از 6 سال علنی شده و از تقریبا هیچ برجام به کلا هیچ رسیده است. دولت نیز دست به چرخشی آشکار زد و در حالی که آمریکا را «کدخدا» می دانست و اروپا را «آقا اجازه» به سمت اروپا چرخید اما اروپایی ها هم نشان دادند واقعا آقا اجازه هستند و بدون اجازه آمریکا آب نمی خورند. در نتیجه تعهدات برجام که حالا در حد یک ماکت به نام اینستکس تقلیل یافته، هنوز اجرا در نیامده است. دولت نیز که در گذشته با مقامات امریکایی به نوعی ذیل مذاکرات برجام ارتباط برقرار کرده بود حالا به مقابله با جنگ اقتصادی و تروریستی کاخ سفید می پردازد.

همه این چرخش ها به دولت قبل در حالی است که «حسن روحانی» به عنوان نامزد انتخاباتی دولت دوازدهم یک شعار محوری را مطرح می کرد. «به عقب بر نمی گردیم» شعار محوری بود که حکایت از طرح دولت برای طی مسیری جدای از دولت‌های گذشته خصوصا دولتهای نهم و دهم داشت. اما موضوع اینجاست که همان طرح هایی که دولت یازدهم در ابتدا آنها را مزخرف و بیهوده می نامید امروز توسط دولت در حال اجراست و حتی دولت به این طرح هایی که قبلا عمل نکردن به آنرا افتخار خود می دانست حالا افتخار می کند.

 به نظر می رسد ماجرای اقدامات دولتمردان دولت های روحانی بیشتر از اینکه حرکتی رو به جلو باشد، در بسیاری از موارد ایجاد سکون و رکود در طرح های کشوری و خصوصا اقتصاد کشور است که حالا نتایج آن را در بسیاری از حوزه های اقتصادی و اجتماعی و عمرانی می بینم. 

انتهای پیام/1404

منبع:جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان