۱۷/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۷ جمعه

صبح قزوین پیشنهاد کمیسیون انرژی جهت اختصاص درصدی از درآمد نفتی به وزارت نفت
کد خبر: ۳۳۴۸ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

پیشنهاد کمیسیون انرژی جهت اختصاص درصدی از درآمد نفتی به وزارت نفت

رییس کمیسیون انرژی گفت: سطح درآمدهای مالیاتی در بودجه بیش از ۱۱۵ هزار میلیارد تومانی ۱۳۹۲ در خوشبینانه‌ترین حالت ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

  پیشنهاد کمیسیون انرژی جهت اختصاص درصدی از درآمد نفتی به وزارت نفت
به گزارش صبح قزوین به نقل از ایسنا، سید مسعود میرکاظمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، با توجه به نامگذاری سال جاری به نام حماسه اقتصادی و با اشاره به میزان اتکا بودجه کشور به منابع نفتی، گفت: روند وابستگی بودجه به نفت طی 34 سال گذشته، افزایشی بوده است البته طی سالهای متعدد این مسئله کم و زیاد شد ولی بودجه‌های دولتها به منافع نفتی وابسته‌تر شده است.
  نماینده مردم تهران عملکرد بودجه را متفاوت از پیش‌بینی‌های لایحه بودجه دانست و اظهار کرد: عملکرد بودجه 1391 نشان از وابسته‌تر شدن این بودجه به درآمدهای نفتی در قیاس با سالهای قبل دارد؛ به بیان دیگر پرداختهای انجام شده در این سال یا مستقیما از منابع نفتی یا از محل سود شرکتهای نفتی بوده است حتی بخشی از یارانه‌های نقدی در سال گذشته از محل درآمدهای ناشی از فروش انرژی است.
  رییس کمیسیون انرژی پیش‌بینی درآمد مالیاتی بودجه 1392 در سال حماسه اقتصادی را حدود 50 هزار میلیارد تومان دانست و افزود: در لایحه بودجه 1392، 65 هزار میلیارد تومان از درآمدهای نفتی برای هزینه در سال جاری پیش بینی شده است علاوه بر آن درآمد 50 هزار میلیارد تومانی برای مالیاتها پیش بینی شده است؛ البته سود شرکت‌های دولتی و سایر منابع درآمدی نیز در این لایحه پیش بینی شده که معمولا محقق نمی‌شود بنابراین درآمدهای نفتی و مالیاتها ارکان اصلی درآمدهای دولت در سال جاری را تشکیل می‌دهند.
طبق لایحه بودجه 92 بیش از نیمی از بودجه 92 به درآمدهای نفتی وابسته است در حالی که مقام معظم رهبری در سخنان عیدانه خود بر سرمایه‌گذاری درآمدهای نفتی در زیرساختها و کاهش اتکاء بودجه عمومی به این درآمد تاکید کرده‌اند.
  نماینده مردم تهران متذکر شد: شاخص سنجش میزان وابستگی به درآمدهای نفتی، عملکرد بودجه در پایان هر سال است با این تعریف، بودجه 1392 نفتی تر از بودجه‌های سنوات قبلی است.
  میرکاظمی اختصاص 14.
5 درصد از درآمدها به درآمد حاصل از صادرات نفت را ناکافی دانست و افزود: پیشنهاد کمیسیون انرژی این است که به جای اختصاص درآمد 14.
5 درصدی ناشی از صادرات نفتی، 14.
5 درصد از تولید و فروش نفت خام به وزارت نفت اختصاص یابد تا این وزارتخانه بتواند در میادین مشترک، نفت و گاز را با سرعت بهتری استخراج کند علاوه بر آن بتواند طرح‌های توسعه‌ای در حوزه انرژی را با قدرت بیشتری دنبال کند.
  وی تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم بودجه وزارت نفت و شرکت‌های تابعه کمتر از سال 1384 شود.
نباید نسبتها و ضرایب درآمدی وزارت نفت کاهش یابد.
  رییس کمیسیون انرژی، اختصاص منابع ارزی صندوق توسعه ملی، فروش اوراق مشارکتی نفتی و جذب سرمایه‌های خارجی را از دیگر منابع مورد نیاز برای توسعه نفت و گاز کشور برشمرد.
  نماینده مردم تهران سیاستهای اجرایی اصل 44 قانون اساسی را مانع از سرمایه‌گذاری وزارت نفت و شرکتهای تابعه برای توسعه پالایشگاه‌ها دانست و تصریح کرد: بر اساس اصل 44 دولت اجازه سرمایه گذاری و توسعه بخش پایین دستی نفت و گاز را ندارد بنابراین پالایشگاه‌های خصوصی از جمله پالایشگاه خلیج فارس منابع مورد نیاز خود را از تسهیلات بانکی یا صندوق توسعه یا فاینانس تامین می‌کنند.
  انتهای پیام

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان