۲۸/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۱۸ سه شنبه

صبح قزوین ۸۰ درصد طلای مصرفی در کشور قاچاق است/ واردات قاچاق طلا از ترکیه، هند و تایلند
کد خبر: ۱۵۷۱۹۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱/۹ ساعت: ۱۲:۵۴ ↗ لینک کوتاه

عضو هیات مدیره انجمن طلا و جواهر:

۸۰ درصد طلای مصرفی در کشور قاچاق است/ واردات قاچاق طلا از ترکیه، هند و تایلند

عضو هیات مدیره انجمن طلا و جواهر گفت: با وجود ممنوعیت واردات مصنوعات طلا متاسفانه روزانه از مجموع گردش یک تن طلا در کشور ۸۰ درصد آن مربوط به طلای قاچاق است که از کشورهایی همچون، ترکیه، هند و تایلند وارد کشور می‌شود.

۸۰ درصد طلای مصرفی در کشور قاچاق است/ واردات قاچاق طلا از ترکیه، هند و تایلند
به گزارش سرویس اقتصادی  صبح قزوین ، حسین پنداروند نسبت به ورود بی‌رویه طلای قاچاق به کشور هشدار داد و اظهار داشت: روزانه حدود یک تن گردش طلای کشور است که از این میزان 80 درصد مربوط به طلای قاچاق و وارداتی از مبادی غیرقانونی است.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون، ورود هرگونه مصنوعات طلا به کشور ممنوع است، خاطر نشان کرد: متاسفانه در این زمینه چه در بعد نظارت و چه در زمینه حمایت از بنگاه‌های کوچک و کارگاه‌های تولید طلا در داخل هیچ حمایتی انجام نمی‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن طلا و جواهر بر این نکته تاکید کرد: که ترکش‌های قاچاق طلای وارداتی نه تنها به تولید داخل ضربه می‌زند، بلکه ارز زیادی بابت ارزش افزوده و اجرت طلای ساخته شده وارداتی از کشور خارج می‌شود که اگر جلوی آن را با نظارت دقیق بگیریم، نیاز به تسهیلات خاص نیست مضاف بر آنکه نیروی ماهر زیادی در حوزه ساخت و تولید طلا و جواهر وجود دارد.

پنداروند این را هم گفت که تا 10 سال پیش ایران جزو کشورهای صادرکننده طلا بود، اما قاچاق طلا به کشور انگیزه تولید و تنوع را از تولیدکننده داخل می‌گیرد.

نکته جالب توجهی که این مسئول در انجمن طلا و جواهر به آن اشاره کرد، این بود که طبق استاندارد داخلی طلای تولید داخل باید حتما عیار 18 (750) به بالا داشته باشد، در حالی که طلای قاچاق که از کشورهایی همچون ترکیه، هند، تایلند و امارات وارد کشور می‌شود، عیاری زیر این رقم داشته، اما به مشتری با نام همان عیار 18 فروخته می‌شود.

وی اضافه کرد: تعدیل عیار طلا سود فراوانی برای واسطه‌ها دارد و تولید کنندگان خارجی به ‌گونه‌ای طلا را می‌سازند که به سرعت مستعمل شده و استحکام خوبی ندارد و همین امر سبب می‌شود که طلا به سرعت به چرخه تولید بازگردد که خود سود کلانی در پی دارد.

پنداروند در پاسخ به این سوال که بازدارندگی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز چقدر در کاهش قاچاق طلا موثر است، گفت: طبق قانون قبلی علاوه بر ضبط کالا یک تا دو برابر جریمه برای فرد در نظر گرفته می‌شد، اما در قانون جدید علاوه بر جریمه نقدی که افزایش هم داشته مجازات حبس هم برای قاچاقچیان طلا در نظر گرفته شده است.

عضو هیات مدیره انجمن طلا و جواهر در پایان این را هم اضافه کرد که ایران جزو 5 کشور مصرف کننده طلا و جواهر بوده و بازار هدف محسوب می‌شود، چرا که نگاه مردم ما صرفا مصرفی نیست، بلکه نگاه سرمایه‌گذاری به خرید طلا در کشور وجود دارد.

انتهای پیام/7006

منبع: خبرگزاری فارس

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان