۱۰/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۳۱ جمعه

صبح قزوین منتظر کارت‎های اعتباری خرید کالا نباشند/ بانک مرکزی یک‌طرفه تصمیم گرفت
کد خبر: ۱۴۱۵۷۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۳ ساعت: ۱۴:۸ ↗ لینک کوتاه

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوزام خانگی آب پاکی را روی دست مردم ریخت مردم

منتظر کارت‎های اعتباری خرید کالا نباشند/ بانک مرکزی یک‌طرفه تصمیم گرفت

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوزام خانگی آب پاکی را روی دست مردم ریخت و گفت: هیچ امیدی برای ارائه کارت‌های اعتباری خرید وجود ندارد، مردم منتظر این کارت‎ها نباشند. مشکل از اینجا بود که بانک مرکزی در این زمینه یک‌طرفه تصمیم گیری کرد.

منتظر کارت‎های اعتباری خرید کالا نباشند/ بانک مرکزی یک‌طرفه تصمیم گرفت
به گزارش سرویس اقتصادی  صبح قزوین ، حمیدرضا غزنوی در گفتگویی درباره طرح کارت‌های اعتباری خرید کالای ایرانی افزود: این طرح از 25 مهر توسط تیم اقتصادی دولت اعلام شد امّا متأسفانه اجرایی و عملیاتی نشد.

وی ادامه داد: با اینکه بسته خروج از رکود دولت،‌ 6ماهه بود،‌ 4 ماه از آن طی شد امّا این کارت‌ها، هنوز عملیاتی نشده و شرایط نامساعدی را برای مردم و تولیدکنندگان فراهم کرده است.

غزنوی گفت: به نظر می‌رسد مردم باید از این کارت‌ها قطع امید کنند و خرید خود را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه در این طرح‌ ملی تولیدکنندگان،‌ وزارت صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان بانک مرکزی مشارکت داشتند، افزود: مشکل اصلی، کاهش اعتبار این کارت از 10 به 6 میلیون تومان بود و بانک مرکزی در این زمینه یک‌طرفه تصمیم گیری کرد.

غزنوی اضافه کرد: تعداد اقساط این تسهیلات در توافق نهایی، 18 قسط بود که بانک مرکزی آن را به 12 قسط تبدیل کرد.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوزام خانگی درباره وضعیت تولید هم گفت: این گونه نبود که تولیدکنندگان بدون برنامه تولید کنند بلکه شرایط رکودی که در اقتصاد جامعه حاکم است روی همه بخشها تأثیر گذاشته است.

غزنوی افزود: بازار لوازم خانگی ایران، 5هزار میلیارد تومان در سال است که اکثر مردم، این لوازم را در 6 ماه دوم می‌خرند. با اعلام این طرح، این کالاها در انبارها ذخیره شد و مردم منتظر کارت‌های اعتباری خرید کالا شدند و نخریدند و لذا تولیدات کارخانه‌های تولید لوازم خانگی، 4 ماه بیشتر از بقیه کالاها ‌در انبارها ماند و این بی‌برنامگی موجب ضررهای زیادی برای تولیدکنندگان شد.

وی ادامه داد: بهترین راه مقابله با رکود، تحریک تقاضای مؤثر است و تقاضای مؤثر،‌ تقاضایی است که در بازار،‌ منجر به مبادله اقتصادی شود.

غزنوی گفت: دولت از طریق سیاست‌های اعتباری می‌خواست تقاضای مؤثر را تحریک کند.

وی افزود: حدود 100هزار خودرو با ارائه تسهیلات 25میلیون تومانی در کمتر از یک هفته فروش رفت پس تجربه نشان می‌دهد مشکل اصلی مردم، مشکل تولید داخلی نبود بلکه کمبود درآمد بود.

غزنوی گفت: زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح از جمله پوزهای فروش مخصوص طراحی شده بود.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوزام خانگی گفت: اتاق فکر این طرح کم‌نظیرترین تصمیم را گرفت و همه ابعاد این طرح را شناسایی و برای آن برنامه ریزی کرد.

غزنوی افزود: اینکه توزیع در این طرح دخیل نشد این بود که علاوه بر کالاهای ایرانی،‌ کالاهای خارجی هم در دست آنها بود و تجربه‌های موفقی،‌ تولید کنندگان در زمینه لوازم خانگی داشتند.

وی افزود: مشکل ما نظام تولید نیست بلکه ارائه نشدن کارت اعتباری از سوی بانک مرکزی بود.

غزنوی با اشاره به اینکه این طرح به خروج از رکود برای اشتغال کمک می‌کرد، گفت: حدود 5هزار میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شد و این مبلغ موجب بهبود شرایط تولید کنندگان می‌شد اما این اتفاق نیفتاد و بسیاری از کارگران اخراج شدند.

وی گفت: تعداد زیادی از تولید کنندگان با بانک‌های عامل توافقاتی را انجام دادند که در حال اجراست و مردم می‌توانند محصولات و کالاهای تولید داخل را به‌صورت قسطی دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه این تسهیلات فقط برای خرید کالای ایرانی داده می‌شود، افزود: این طرح پس از اینکه طرح وام خرید کالای ایرانی موفق نشد توسط خود تولید کنندگان در حال انجام است.

غزنوی گفت: سال 94 در یخچال حدود 34 درصد، در ماشین لباس‌شویی حدود 38 درصد و در اجاق گاز هم همین مقدار کاهش تولید داشتیم.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوزام خانگی ادامه داد: این شرایط به‌علت رکود حاکم بر صنعت است و مخصوص لوازم خانگی نیست بلکه مربوط به همه کالاهاست.

وی افزود: امیدواریم صنعت لوازم خانگی بتواند از طریق فروش قسطی کالاها موجب رشد اقتصادی و پول به چرخه تولید وارد شود.

غزنوی گفت: امیدوارم در یک ماه پایانی سال، مردم دیگر منتظر کارت‌های اعتباری نباشند زیرا کارت‌ها به‌نحوی که در کار کارشناسی تعامل شد ارائه نمی‌شود و مردم خرید خود را انجام دهند زیرا سال آینده به‌طور معمول، ممکن است کالاها افزایش قیمت داشته باشد.

وی افزود: زوجهای جوان برای بیش از 18هزار کارت ثبت نام کردند اما این کارت‌ها عملیاتی نشد و در فروشگاه‌ها حتی یک کارت اعتباری خرید کالای اعتباری ارائه نشد.

غزنوی گفت: خرید هر کالای لوازم خانگی خارجی موجب خاموش شدن چراغ خانه دو کارگر ایرانی می‌شود لذا مردم احساس مسئولیت کنند و کالای ایرانی بخرند.

وی افزود: لوازم خانگی تولید داخل در فناوری و به‌روز بودن نسبت به کالاهای خارجی رقابت می‌کنند و کم و کاستی ندارند ضمن اینکه در خدمات پس از فروش بسیار جلوتر از کالاهای خارجی هستیم.

انتهای پیام/7008

منبع: تسنیم

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان