مجتبی خسروتاج، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه با
صبح قزوین در خصوص آمار 16 میلیارد دلاری قاچاق کالا در کشور اظهار کرد: بر اساس جلساتی که در ستاد مبارزه با قاچاق کالا برگزار شد، برآوردهای لازم جهت بررسی وضعیت کنونی و آمار اعلام شده صورت گرفت.
وی افزود: به عنوان مثال، شمش طلا بهطور متوسط، 80 تا 90 تن در سال مورد نیاز کشور است که برای تولید انواع و اقسام محصولات زرین استفاده میشود.
این مسئول ادامه داد: آنچه که در قالب سفارش رسمی از گمرکات رسمی کشور وارد میشود به 100 تن نیز میرسد و نشان میدهد که حجم بسیار بالایی از شمش طلا به صورت غیر رسمی وارد کشور میشود؛همچنین در بخش های دیگر نیز همین وضعیت را داریم.
وی ابراز کرد: دروازه های ایران اسلامی در مرزهای آبی و خاکی باید به سوی واردات تولیدات قاچاق بسته شود و گمرک و مرزبانان باید این کمبود زیر بنایی را برطرف سازند.
خسروتاج تصریح کرد: افزایش دامنه واردات و کالاهای قاچاق به حجم بیماری ها در بدنه اقتصاد کشور افزوده است و متاسفانه مرزهای کشور در قالب بازارهای محلی دریچه ورود این کلاها به ایران اسلامی هستند.
وی با بیان اینکه لازمه تولید داشتن سرمایه و نیروی انسانی متخصص و وجود فناوری نوین است ،گفت: در این باره پس از انقلاب اسلامی اقدامات بسیار خوبی انجام شد و به طور نمونه 160 میلیارد دلار مبادلات تجاری که سال گذشته داشتیم نشان می دهد اقتصاد کشور با دنیا در تعامل بوده است و موضوع تحریم در آن نقش تعیین کننده ای ندارد.
خسروتاج گفت: البته زمانی که تحریم وضع می شود بر خلاف همه شعارهای مدعیان تجارت جهانی است و مشکلاتی مانند بالا رفتن قیمت تمام شده کالا را موجب می شود از این رو دپیلماسی خارجی ما در جهت لغو تحریم و احقاق حقوق مردم فعال شده است اما در عین حال در داخل باید با تکیه بر ظرفیت ها و تولیدات داخلی، ضمن تامین نیازهای داخلی، بازارهای صادراتی را نیز توسعه دهیم.
قائم مقام وزیر صنعت درباره تاثیر کالای قاچاق بر تولید داخل گفت: اگر کیفیت و قیمت کالا، رضایت مصرف کننده را تامین کند می تواند زمینه قاچاق کالا را از بین ببرد.
خسروتاج با بیان اینکه باید تولید داخلی را از نظر قیمت و کیفیت رقابتی کنیم افزود: تبلیغات و فرهنگ سازی هم می تواند در اقبال مردم به مصرف کالای داخلی و کاهش قاچاق موثر باشد.
انتهای پیام/6001
دیدگاه ها