۱۵/شعبان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۲/۱۲/۰۶ یکشنبه

صبح قزوین کالبد شکافی و تشریح عوامل مؤثر دررفع چاقی/ ۶۰ درصد علت مرگ ومیرها چاقی است
کد خبر: ۱۰۱۰۹ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

عضو هیئت علمی دانشگاه:

کالبد شکافی و تشریح عوامل مؤثر دررفع چاقی/ ۶۰ درصد علت مرگ ومیرها چاقی است

پسندیده: فرد چاق به دلیل دارا بودن عواطف منفی، احساس ناکارآمدی، بی فایده بودن خودکشی می کند. زیرا این افراد مدام در معرض زخم زبان اطرافیان قرار دارند، همین مسائل عزت نفس آنها را پایین می آورد.

کالبد شکافی و تشریح عوامل مؤثر دررفع چاقی/ ۶۰ درصد علت مرگ ومیرها چاقی است
به گزارش صبح قزوین: همایش " بررسی نقش روان شناختی در کنترل چاقی و بیش خوری" با سخنرانی محمد مهدی پسندیده، عضو هیئت علمی دانشگاه و استاد سلامت و روان در فرهنگسرای بانو حضرت زهرا (س) برگزار شد.
پسندیده در این همایش اظهار داشت: درحوضه سلامت، تعدادی از متغیرها هستند که خودشان را به خوبی آشکار می کنند، به آنها متغیرهای خطر ساز می گویند.
یک سری مفاهیم نیز وجود دارند که هنوز ابعاد آن برای مردم روشن نشده، یکی از آنها چاقی می باشد.
وی ضمن اشاره به صحبت رئیس پژوهشگاه سلامت دانشگاه تهران که گفته بودند 60% علت مرگ ومیرها چاقی است، عنوان کرد: چاقی متغیر خطرناکی است.
بعضی از کشورها که در این مسئله پیشرو بوده، تلاش کرده اند تا این پدیده را مهار کنند.
آنان از چاقی به عنوان بحرانِ جدی و پرخطر یاد می کنند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: هدف، آگاهی بخشیدن به مردم در مورد خطرناک بودن این موضوع است.
انسان و حوزه انسانی، از نظرزیستی، جسمی و روانی بسیار پیچیده است.
فرایند انسان بودن را درک کنید و نگذارید محیط خانواده شما توسط دیگران سازماندهی شود.
با مطالعه و آگاهی بخشیدن به خودتان، خِرَد را در خود، خانواده و در نهایت در جامعه نهادینه کنید.
وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین عمر در ایران بین 70 تا 80 سال است در حالیکه در فرانسه، میانگین عمر25000 نفر، بالای 100 سال است.
تفکر خود را اصلاح کنید، ذهن جوان بسازید و احساس پیری را از خود دور کنید و همواره شاداب باشید.
پسندیده افزود: در حال حاضر در همه جای دنیا هزینه هنگفتی صرف مهار مشکل چاقی می شود.
شیوع این بیماری در جهان از 30 سال پیش تاکنون 2 برابر شده، این آمار در کره و ژاپن 4% است و در برخی کشورها به 35 الی 36% می رسد.
وی ابراز داشت: شمار کتاب های رژیمی منتشر شده از سال 92 تا 2004 از پانزده عدد به بیش از 195 عنوان کتاب رسیده که حاکی از افزایش میزان توجه افراد به این مقوله در جوامع می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اضافه کرد: چاقی بیماریهای مزمن زیادی از جمله بیماری قلبی، تنگی عروق، دیابت، چربی خون، آسیب دیدگی مفاصل که باعث زمین گیر شدن بیمار می شود، را با خود همراه دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: اینها فقط بخشی از بیماری های مربوط به چاقی است که جسم انسان را درگیر می کند، متأسفانه چاقی منحصر به بیماری جسمی نبوده، بلکه بیماری های روانی را هم به دنبال دارد.
چاقی به لحاظ روان شناختی در افراد تأثیر می گذارد.
این استاد دانشگاه در ادامه به تعریف واژه چاقی پرداخته و گفت: چاقی، نسبتِ بیش از حد چربی در بدن است.
بدین معنی که چربی موجود در بدن یک فرد چاق بیش از میانگین چربیِ جمعیت عمومی است.
عوامل چاقی: پسندیده توضیح داد: وقتی انرژی ورودی ناشی از غذا خوردن بیش از خروج آن از بدن باشد به مرور زمان پدیده چاقی رخ می دهد.
چاقی تا حد زیادی توسط عوامل ژنتیک تعیین می شود و به طور اساسی تحت تأثیر دسترسی به غذای خوشمزه و شرایط زندگی غیر فعال قرار دارد.
وی در ادامه ابراز داشت: در واقع از سال 1976 به بعد میزان چاقی دو برابر شده است.
شیوع چاقی نزدیک به ده برابر در میان کشورها متفاوت است.
در زمان های گذشته به دلیل قحطی های فراوان و عدم رونق اقتصادی، اکثر مردم دچار سوء تغذیه می شدند.
ولی وقتی سرعت تولید بالا رفت و پیشرفت اقتصادی توسعه یافت مواد غذایی متنوع شدند، به طوری که بیش از 1500 نوع غذای کربوهیدرات در کشورها تولید می شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به پیشرفت سریع علم وتکنولوژی در دنیای کنونی افزود: هر 4 سال، حجم معلومات بشر بالا می رود، در حالی که قبلأ این گونه نبود.
با بالا رفتن سطح دانش،علم شکل کاربردی به خود گرفته، قابلیت ظهور و اقتصادی شدن در چرخۀ تولید پیدا کرده و سبب تولید انواع چیپس، بیسکوییت و فست فود می شود.
پسندیده هشدار داد: در همه موارد هدف، مردم هستند؛ پس با بالا بردن سطح آگاهی برای خود، محاسبه و میزان داشته از اطلاعات به روز جهان بهرمند شوید.
انتهای خبر/2004/خ

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان