به گزارش سرویس اجتماعی صبح قزوین؛ محمد فرحی اظهار کرد: تب کریمه کنگو که همه ساله و در فصول گرم سال شیوع پیدا میکند، یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق انگلهای خارجی، گزش کنه آلوده و یا تماس مستقیم انسان با خون یا ترشحات بیمار یا لاشه حیوان آلوده منتقل و علایم آن نیز سردرد شدی، تب، لرز، درد عضله (به خصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن است.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از این بیماری سمپاشی و گندزدایی به موقع مراکز دامی و همچنین کشتارگاهها الزامی است، گفت: بیماری تب کریمه کنگو، در فصول گرم سال برای قصابان، کارگران کشتارگاهها و تمامی افرادی که به نحوی با گوشت گرم و سرد در ارتباط هستند، یک تهدید جدی به شمار رفته و از این رو گوشتهایی باید وارد چرخه بازار شوند که مورد تایید دستگاه نظارتی اداره کل دامپزشکی باشند.
کارشناس ارشد انگل شناسی اداره کل دامپزشکی قزوین یکی از راههای پیشگیری از تب کریمه کنگو را مبارزه با کنهای از خانواده هیالوما دانست و تصریح کرد: دامداران استان قزوین باید ضمن سمپاشی به موقع جایگاههای نگهداری دام و همچنین سمپاشی بدن دام، از افزایش کنههای ناقل بیماری جلوگیری کنند.
فرحی، بیشترین نگرانی در خصوص شیوع تب کریمه کنگو را مربوط به نقاط روستایی برشمرد و تاکید کرد: با توجه به نظارتهایی که از سوی اداره کل دامپزشکی صورت میگیرد، درصد بالایی از گوشتهای موجود در بازار از سلامت کامل برخوردار بوده و تنها نگرانی در خصوص این موضوع دام های موجود در مناطق روستایی است.
به گفته این کارشناس حوزه دام، شهروندان باید از گوشتهایی که مورد تایید و نظارت اداره کل دامپزشکی بوده استفاده کرده و از خرید و ذبح دام در مراکز متفرقه نظیر روستا خودداری کنند.
وی یادآور شد: کشتارگاههای این استان به همراه کارشناسان مستقر در آن آماده ارائه هرگونه خدمات به شهروندان در خصوص ذبح دام به لحاظ تشخیص بیماری هستند.
فرحی اضافه کرد: در برخی از مناسبتها مانند عید سعید قربان نیز کشتارگاهها به صورت رایگان خدمات خود را به شهروندان ارایه میدهند.
گفتنی است؛ تب کریمه کنگو بیماری است که توسط یک ویروس منتقل میشود و برای نخستین مرتبه در سال ۱۹۴۴ در کریمه (شبهجزیرهای در اوکراین) مشاهده شد و به همین علت تب کریمه نام گرفت.
انتهای پیام/7003
دیدگاه ها