۱۶/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۶ پنجشنبه

صبح قزوین سهم حق‌آبه روستای «لات» الموت در پیچ‌وخم اختلافات/ آبی که با تانکر و دبه تامین می‌شود!
کد خبر: ۳۴۷۶۷۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۱۱/۴ ساعت: ۱۵:۳۰ ↗ لینک کوتاه

گزارش صبح‌قزوین از یک مطالبه مردمی؛

سهم حق‌آبه روستای «لات» الموت در پیچ‌وخم اختلافات/ آبی که با تانکر و دبه تامین می‌شود!

اهالی روستای احمدآباد الموت غربی به صبح قزوین اظهار کردند: آب برای روستای احمدآباد است اما برخی با مسئولان استان گیلان رایزنی کرده و مسئولان رودبار و گیلان هم از این افراد حمایت می‌کنند و مسئولان استان قزوین هم پاسخگو نیستند.

سهم حق‌آبه روستای «لات» الموت در پیچ‌وخم اختلافات/ آبی که با تانکر و دبه تامین می‌شود!

به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، اهالی روستای احمدآباد لات الموت غربی، امروز(شنبه) در اعتراض به قطع آب آشامیدنی روستای خود مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.

جمعی از اهالی این روستا در این تجمع در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار کردند: لوله‌های آب آشامیدنی روستای ما 10روز گذشته توسط مردم روستای نوده فاراب به طول 4هزار و 500متر بریده شده و آب را به روی اهالی روستای ما قطع کردند و هم‌اکنون آبی برای آشامیدن نداریم.

آنها اظهار کردند: با قطع چهار هزار کیلومتر لوله‌ آب آشامیدنی و خسارت‌های ناشی از آن، همچنان با مشکل در دسترس نبودن آب آشامیدنی دست و پنجه نرم می‌کنیم؛ از سالیان گذشته با این مشکل مواجه هستیم اما هیچ مسئولی پاسخگو نیست.

این اهالی معترض بیان کردند: برای حل مشکل خود، چندین بار به استانداری، بخشداری و فرمانداری مراجعه کردیم اما مسئولان پیگیری نمی‌کنند و ما را 10 سال سرکار گذاشتند.

ساکنان روستای احمدآباد لات الموت غربی یادآور شدند: آب برای روستای احمدآباد است اما برخی با مسئولان استان گیلان رایزنی کرده و مسئولان رودبار و گیلان هم از این افراد حمایت می‌کنند و مسئولان استان قزوین پاسخگوی نیاز ما نیستند.

آنها گفتند: همه مسئولان اعم از قوه قضائیه و دیوان عالی کشور بدانند ارگان‌های دولتی گیلان با روستای نوده فاراب رایزنی می‌کنند، این در حالی است که روستای احمدآباد دارای 400 خانواده و 300 تا 360 کنتور آب است و لوله‌های آب آشامیدنی با زحمت بسیار جوانان روستا به این منطقه منتقل شده است.

اهالی روستای احمدآباد لات الموت غربی عنوان کردند: مسئولان حاضرند تمام مردم این روستا تشنگی را تحمل کنند و آبی به آنها نرسد اما گیلان به دلیل استانی بودن، باید آب به مردم آن برسد؛ این چه استدلالی است؟ هرگز اجازه نمی‎‌دهیم حقمان ضایع شود.

این اهالی مطرح کردند: هم‌ اکنون آبی برای آشامیدن نداریم و آب را با تانکر و دبه حمل می‌کنیم؛ از مسئولان درخواست داریم تا با بازدید از روستای نوده فاراب و احمدآباد لات از نزدیک در جریان تصرف آب این روستاها قرار بگیرند و در این خصوص قضاوت کنند.

شکوفه رشوند نیز در حاشیه این تجمع در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین گفت: لوله‌های آب آشامیدنی روستای ما توسط روستاهای همجوار از جمله اهالی روستای نوده فاراب قلع و قمع شده است و  پنج بار طی این سال‌ها این کار را تکرار کرده اند، برای حل این مشکل تلاشی از سوی مسئولان استان قزوین انجام می‌شود اما مسئولان گیلان در این بین همکاری نمی‌کنند.

وی افزود: اداره آب و فاضلاب روستایی سال ۸۷ یک خط لوله آب را با همکاری کارگران روزمزد از خود اهالی نوده فاراب و از دره دُجار به سمت روستای لات متصل کرد که در سال ۸۸ به بهره برداری رسیده و حدود ۳۶۰انشعاب کنتور آب از آن استفاده می‌کنند.

دهیار روستای احمدآباد لات الموت غربی گفت: تقریبا 21 دی ماه سال‌جاری جلسه‌ای در استان گیلان درباره مشکل آب آشامیدنی روستای احمدآباد لات الموت و روستاهای همجوار آن در استان گیلان برگزار شد، اما هیچ یک از مسئولان استان گیلان حاضر به حل این مشکل نشدند.

وی تصریح کرد: ادامه این شرایط و عدم حل مشکل آب روستا، می‌تواند موجب بروز مشکلاتی همچون درگیری و نزاع بین مردم دو روستای همجوار الموت و استان گیلان شود، اما مسئولان استان گیلان به این موضوع به هیچ عنوان توجه نمی‌کنند.

رشوند در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حل مشکل آب روستای احمدآباد لات گفت: پیگیری‌هایی را با سایر ارگان‌ها انجام دادیم اما تا به امروز پاسخی نگرفتیم.
انتهای پیام/4006

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان