۱۶/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۶ پنجشنبه

صبح قزوین نباید باعث دوگانگی بین دین و سلامت شویم/ هیئت‌های قزوین برای برگزاری عزاداری در ایام کرونا توجیه شدند
کد خبر: ۳۴۴۰۶۴ تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۵/۲۰ ساعت: ۱۴:۴۵ ↗ لینک کوتاه

رئیس تبلیغات اسلامی استان قزوین:

نباید باعث دوگانگی بین دین و سلامت شویم/ هیئت‌های قزوین برای برگزاری عزاداری در ایام کرونا توجیه شدند

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین گفت: در کنار نیاز اجتماعی و معیشتی باید نیاز معنوی افراد را نیز تامین کرد؛ بنابراین برگزاری مراسم عزاداری محرم دارای اهمیت است و نباید باعث ایجاد دوگانگی بین دین و سلامت شد.

نباید باعث دوگانگی بین دین و سلامت شویم/ هیئت‌های قزوین برای برگزاری عزاداری در ایام کرونا توجیه شدند

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ حجت الاسلام محمدجواد زهرایی در جلسه تصمیم گیری برگزاری مراسمات ایام محرم و صفر که امروز(دوشنبه) در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری برگزار شد، با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم محرم اظهار کرد: باید درباره اهمیت موضوع محرم به شکل فراگیر در مجموعه مردم و مسئولین اقناع سازی صورت گیرد، زیرا حتی برخی مسئولین نیز عدم برگزاری مراسم به طور کلی را بیان می‌کنند.

وی ادامه داد: مجموعه‌های دینی و انقلابی، بسیج و هیئت‌ها از ابتدای شیوع کرونا در زمینه‌های مختلف پای کار بودند، اکنون نیز نباید باعث ایجاد دوگانگی بین دین و سلامت شد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین ابراز کرد: در کنار تامین نیاز اجتماعی و معیشتی باید نیاز معنوی افراد را نیز تامین کرد؛ بنابراین برگزاری مراسم عزاداری محرم دارای اهمیت است.

وی افزود: عزاداری امسال نسبت به سال‌های گذشته متفاوت است و دستورالعمل‌هایی بسیار سختگیرانه وجود دارد، در همین راستا تاکنون ۲۵ جلسه با مسئولین، مداحان و هیئت‌های شاخص برگزار و ۶۰ مصوبه صادر شد.

این مقام مسئول عنوان کرد: اداره تبلیغات اسلامی استان مسئول اجرای دستورالعمل‌هاست و وظیفه سایر دستگاه‌ها نیز مشخص شده و باید این نهادها وظایف خود را اجرا کنند تا با همکاری هم به نتیجه‌ای مطلوب برسیم.

ثبت‌نام هیئت‌ها در سامانه بیرق برای اخذ مجوز

وی ادامه داد: لازم است تمام هیئت‌ها برای برگزاری مراسم و اخذ مجوز در سامانه بیرق ثبت‌نام کنند و پس از تایید به صورت حضوری تعهدنامه را امضا کرده و پس از آن مجوز آن‌ها صادر می‌شود.

زهرایی گفت: برای ثبت تخلفات هیئت‌های دارای مجوز و بدون مجوز یک سامانه پیامکی درنظر گرفته شده، همچنین لازم است هر هیئت دارای رابط بهداشتی باشد که برای توجیه به دانشگاه علوم پزشکی معرفی می‌شود.

وی افزود: تاکید ما به برگزاری مراسم در فضاهای باز است، از این رو نیاز داریم مدارس، ورزشگاه‌ها و امامزاده‌ها برای برپایی مراسم با ما همکاری داشته باشند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان کرد: برگزاری مراسم در فضای باز به تجهیزاتی از جمله موکت، صندلی، سیستم صوتی و تصویری و اقلام بهداشتی نیاز دارد.

وی در پایان گفت: در نتیجه برگزاری جلسات مختلف تمام هیئت‌ها متقاعد شده‌اند که پروتکل‌ها را رعایت کنند؛ اما برخی از آن‌ها خواستار ماسک و مواد ضدعفونی رایگان هستند، همچنین برپایی ایستگاه‌های سلامت طی مراسم نیز درنظر گرفته شده است.

تعیین چند مرکز شاخص برای برگزاری مطلوب مراسم عزاداری

در ادامه حجت الاسلام محمدتقی سبحانی‌نیا با اشاره به اهمیت فضای مجازی در برگزاری مراسم عزاداری اظهار کرد: لازم است عزاداری‌ها را بهتر و منظم‌تر در فضای مجازی اجرا کنیم؛ زیرا حتی با وجود رعایت موارد بهداشتی باز هم عده‌ای از مردم احتیاط می‌کنند در مراسم حضوری شرکت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: اکنون با وجود بازگشایی مساجد هنوز هم مساجد به شکوه پیش از کرونا بازنگشته و مردم برای حضور در مراسم عزاداری نیز احتیاط می‌کنند، از این رو اتخاذ تمهیداتی  مناسب برای برگزاری مراسم در فضای مجازی ضرورت دارد.

مدیر حوزه‌های علمیه استان قزوین ابراز کرد: فضاسازی شهری نیز دارای ضرورت است و باید بیشتر از سال‌های گذشته انجام شده و تاثیرگذارتر باشد، به عنوان نمونه خانواده‌های علاقمند می‌توانند همانند عید غدیر پرچم عزا را تحویل گرفته و بر سردر منازل خود نصب کنند.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که احتمال تخلف برخی هیئت‌ها و عدم توجه جدی و کامل به نکات بهداشتی محتمل است؛ از این رو شاید تعیین چند مرکز شاخص که در آن بتوان تمام استاندارهای لازم برای برگزاری پروتکل‌ها را تامین و شرایط را به بهترین شکل ممکن کنترل کرد کمک کننده باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: وجود چند مکان شاخص که تحت کنترل و نظارت دقیق قرار گرفته و رسانه‌ای شدن رعایت حداکثری پروتکل‌ها در آن می‌تواند در برگزاری مطلوب مراسم عزاداری مفید باشد.

آمادگی صداوسیما برای پوشش برنامه‌های محرم در فضاهای باز

در ادامه این جلسه نماینده صداوسیمای استان قزوین بیان کرد: در رسانه دستورالعملی همسو با ستاد کرونا تعیین شده و باتوجه به اینکه طی سال‌های گذشته مراسمات در فضاهای باز به خوبی برگزار شد، رسانه دو مکان را برای برگزاری مطلوب مراسم بررسی کرده است.

وی ادامه داد: باتوجه به تجربه کمک‌های مؤمنانه حیاط مسجدالنبی برای برگزاری مراسم محرم بازنمایی شده و امکان برگزاری مراسم در هشت روز نخست محرم در این مکان وجود دارد؛ ضمن اینکه این مکان از پس زمینه معماری ایرانی و اسلامی نیز برخوردار است.

این مسئول گفت: باتوجه به تجربه برگزاری نماز عید، خیابان شهید لشگری نیز برای برگزاری مراسم تاسوعا و عاشورا مناسب است، این مراسمات در رسانه و شبکه‌های ملی برگزاری بازتاب داده می‌شود و می‌توان از آن به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها بهره برد.

وی در پایان گفت: در رسانه استان قزوین نیز برنامه‌های ویژه‌ای برای پخش درنظر گرفته شده که از آغاز محرم روی آنتن می‌رود، برای برگزاری مراسمات در فضاهای باز نیز آمادگی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی داریم و به برگزاری مراسم در این دو مکان تاکید داریم.

ضرورت مدیریت مراسم عزاداری در روستاهای دارای بقاع متبرکه

سید حسین بی نیاز در ادامه گفت: مدیریت مراسمات در روستاها دارای اهمیت است؛ چراکه افراد زیادی در ایام تاسوعا و عاشورا در این اماکن و همچنین روستاهای دارای بقاع متبرکه حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: هر سال برخی روستاها میهمان برگزاری مراسم تعزیه خوانی بودند، می‌توان در صدا و سیما تدابیری اندیشیده شود تا افراد علاقمند به این مراسم از آن بهره مند شوند.

مدیرکل روابط عمومی استانداری قزوین بیان کرد: لازم است افراد حاضر در مراسم به طور جدی کنترل شوند، می‌توان فضای شهری و روستاها را سیاه پوش کرد تا خلا موجود را از این طریق پرکرد.

لزوم ابلاغ تصمیمات قاطع برای برگزاری مراسم در بقاع متبرکه

در ادامه این جلسه حجت الاسلام سید مصطفی مجیدی ابراز کرد: تاکنون اماکن و هیئت‌های مذهبی نه تنها در حرف بلکه در عمل نشان دادند که به طور جدی به تصمیمات ستاد کرونا پای بند بوده و عقلانی عمل کردند.

وی اذعان کرد: اماکن مذهبی یکی از مواردی بود که پس از شیوع کرونا با تغییر کاربری به درمان و بهداشت کمک کرد، در برگزاری مراسم عزاداری نیز قشر مذهبی ثابت می‌کند که به تصمیمات ستاد کرونا پایبند است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین ادامه داد: تصمیم قاطع برای هیئت‌ها و اماکن مذهبی دارای اهمیت است و باید تصمیمات لازم در همین زمان اتخاذ شده و ابلاغ شود.

وی تاکید کرد: اماکن مذهبی از ابتدای شکل گیری تا امروز محل برگزاری مراسمات مذهبی بوده، اما در تصمیم گیری‌های ستاد ملی کرونا برای ایام محرم و صفر نقش آن و سازمان اوقاف مشخص نشده است.

این مقام مسئول بیان کرد: هیئت امنای بقاع متبرکه برای برگزاری مراسمات دغدغه‌مند هستند، اگر بناست دسته کشی به سمت امامزاده‌ها ممنوع باشد باید از پیش اطلاع رسانی شده و اعضا و هیئت‌ها از آن آگاه باشند و نباید اطلاع رسانی در این باره به روز برگزاری مراسم مؤکول شود.

وی ادامه داد: امسال از پرداخت مبالغ به هیئت‌ها برای پخش نذری ممانعت شده و هزینه‌ها در قالب کمک مؤمنانه و توزیع ارزاق در منازل برنامه ریزی شده است.

این مقام مسئول در پایان اذعان کرد: باید مبادی ورودی به سمت محل‌هایی همچون زرآباد و امامزادگانی که محل برگزاری مراسمات شاخص هستند، کنترل شود تا تجمع زیادی در این اماکن نداشته باشیم، بدون کنترل مبادی نمی‌توان تمام مشکل را متوجه بقاع متبرکه کرد.

انتهای پیام/۶۰۰۶

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان