- صبح قزوین - http://sobheqazvin.ir -

 تاریخ انتشار :4/15/2018 12:00:00 AM    کد خبرنگار :100   print

محقق موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در قزوین:

عدم کنترل بیماری "زنگ زرد" گندم تا 73 درصد خسارت درپی دارد

محقق موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور گفت: بیماری "زنگ زرد" گندم در گندم زارها باعث بروز آسیب‌های جدی به این محصول می‌شود و در صورت عدم کنترل بیماری تا 73 درصد خسارت روی رقم حساس می‌تواند داشته باشد.



به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین ؛ همایون کاظمی، محقق موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ظهر امروز(یکشنبه) در کارگاه آموزشی بیماری‌های گندم در سالن اجتماعات اظهار کرد: مهمترین و شایعترین بیماری محصول گندم در کشور؛ بیماری زنگ زرد گندم است.

وی افزود: برای جلوگیری از تاثیر نامطلوب این بیماری در این محصول استراتژیک باید اصول فنی و کارشناسی و به زراعی در اراضی کشاورزی رعایت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه این بیماری در گندم زارها باعث بروز آسیب‌های جدی به این محصول می‌شود، ابراز کرد: بیماری زنگ زرد در اراضی کشاورزی با شدت و ضعف‌های متفاوتی ظاهر می‌شود و روی ارقام حساس در شرایط آب و هوایی خاص به محض گرم شدن هوا از شدت بیماری و خسارت آن کاسته خواهد شد.

محقق موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور به شرایط محیطی توسعه یا همه گیر شدن این بیماری در اراضی کشاورزی گندم اشاره کرد و گفت: دمای هوا در زمستان نقش مهمی در شروع اپیدمی زنگ زرد در بهار دارد همچنین اگر زمستان معتدل باشد و اوایل فصل بارش با شرایط محیطی مناسب و ارقام حساس کشت شده باشد احتمال اپیدمی شدن بیماری زیاد خواهد شد.

وی زنگ سیاه و زنگ قهوه ای را نیز دو بیماری شایع در گندم دانست و ابراز کرد: بیماری زنگ سیاه بیشتر در اواخر فصل زراعی همزمان با گرم شدن هوا گسترش می‌یابد و دمای مطلوب توسعه بیماری 25 درجه سانتیگراد است.

کاظمی استفاده از ارقام مقاوم در اقلیمهای مختلف، القای مقاومت ( رقم حساس بدون دستکاری ژنتیک بتواند نسبت به بیماری واکنش دفاعی نشان دهد)، کنترل شیمیایی بیماری و آزمایش و معرفی قارچ کش‌های مناسب جدید را از مهمترین راهکارهای مدیریت مناسب زنگ‌های گندم در اراضی کشاورزی برشمرد.

وی افزود: در صورت عدم کنترل بیماری "زنگ زرد" گندم تا 73 درصد خسارت روی رقم حساس می‌تواند داشته باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: ارتباط با کنترل شیمیایی بیماری، دستیابی به بهترین زمان سمپاشی، همه گیر شدن بیماری، شبکه‌های مراقبت و کانون کوبی به محض مشاهده علائم بیماری در پیش آگاهی و پایش مدیریت بیماری‌های گندم نقش دارد.
انتهای پیام/2002