۱۹/رمضان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۱۰ جمعه

صبح قزوین اعطای پول نفت به پروژه‌های تحقیقاتی بزرگترین خیانت به تجاری سازی است
کد خبر: ۴۵۵۸۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۵/۱۵ ساعت: ۲۱:۴۵ ↗ لینک کوتاه

ستاری:

اعطای پول نفت به پروژه‌های تحقیقاتی بزرگترین خیانت به تجاری سازی است

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که بیشترین پژوهانه در سال گذشته از سوی این معاونت پرداخت شده است، گفت: پرداخت پول نفت به پروژه‌های تحقیقاتی بزرگترین خیانت به تجاری سازی است.

اعطای پول نفت به پروژه‌های تحقیقاتی بزرگترین خیانت به تجاری سازی است
به گزارش سرویس علمی صبح قزوین ، سورنا ستاری در مراسم سی و پنجمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، با بیان این که زمانی مزیت کشور نفت وگاز و معادن بوده است، افزود: در آن زمان هیچ گاه کسی در خصوص مزیت‌های کشور از لحاظ نیروی انسانی صحبتی به میان نیاورد و این در حالی است که در بیشتر کشورها جمعیت جوان مزیت سرمایه آنها محسوب می‌شود.

ستاری حدود 32 میلیون نفر جمعیت بین 32 تا 40 سال کشور را از مزیت‌های کشور نام برد و با تاکید بر این که ایران پنجمین کشور از لحاظ تعداد فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی است، اظهار داشت: سرمایه ما نیروی انسانی است و منابع نفت و گاز بلایی است که به جان کشور ما افتاده است تا از این سرمایه‌ها غافل شده‌ایم.

وی با اشاره به بحث بچه‌ پولدارها با تاکید بر این که کمتر بچه پولداری کارآفرین می‌شود، یادآور شد: نفتی که 5 دلار استخراج و به مبلغ 100 دلار به فروش می‌رسد نتیجه آن ایجاد کارخانه نخواهد شد چرا که ما تصور می‌کنیم که همه چیز را می‌توان با پول نفت خریداری کرد.

ستاری با بیان این که در صنعت نفت 34 بار اقدام به خرید فناوری سولفور زدایی کردیم خاطرنشان کرد: خرد و دانش پژوهش را می‌سازد و ما باید با این تفکر وارد اقتصاد شویم و اگر چنین شود قطعا متوجه می‌شویم که راهی که در آن در حال حرکت هستیم اشتباه است.

معاون علمی رییس جمهور با بیان این که دانشگاه‌ها صددرصد اعتبارات خود را از دولت دریافت می‌کند، یادآور شد: چنین دانشگاه‌هایی برای کشور سوددهی لازم ندارند.

دانشگاهی سودآور خواهد بود که بخش عمده‌ای از اعتبارات آنها از طریق فروش پتنت و دانش فنی باشد و چنین دانشگاه‌هایی است که استارت‌تاپ‌ها برگزار می‌شود و شرکتهای دانش بنیان نیز در کنار آن ایجاد خواهد شد.

معاون علمی رییس جمهور پایه‌ی اقتصاد دانش بنیان را بر اساس اخذ درآمد از انجام پژوهش و مزیت‌های سرزمینی دانست و خاطرنشان کرد: مزیت کشور ما نفت و گاز نیست بلکه جوانان تحصیل‌کرده هستند و این جوانان تهدیدی برای کشور نخواهند بود.

ستاری با بیان این که در سیستم‌های نفتی معنی اشتغال، استخدام است خاطرنشان کرد: از آنجایی که از رانت فروش نفت در بودجه استفاده می‌کنیم منتظر هستیم تا شغل از سوی دولت ایجاد شود و اینها در همه جای کشور وجود دارد و از بین بردن این فرهنگ نفتی کار ساده‌ای نخواهد بود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر این که بزرگترین خیانت به تجاری سازی اعطای پول نفت به پروژه‌های تحقیقاتی است، یادآور شد: جایی که پول نفت هزینه می‌شود، خروجی نخواهد داشت.

وی با اشاره به بیش از هزار و 500 شرکت دانش بنیان در کشور اضافه کرد: دانشگاه‌ها باید جزیی از اقتصاد دانش بنیان باشند. چرا که کلید اصلی اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه‌ها است و شرکتهای دانش بنیان نیز در دامن بازار رشد می‌کنند.

وی دلیل خروج دانشجویان از کشور را تفکر نفتی و عدم وجود زمینه اشتغال برای فارغ‌التحصیلان ذکر کرد و ادامه داد: اگر زمینه اشتغال این دانشجویان در کشور فراهم شود در کشور باقی می‌مانند که نمونه آن می‌توان به مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد.

ستاری با بیان این که رویکرد ما در حوزه دانش بنیان ایجاد زمینه برای اشتغال فناوران است، افزود: در حال حاضر از سوی معاونت علمی بیشترین میزان پژوهانه در سال گذشته پرداخت شده است.


منبع: ایسنا
انتهای پیام/7008

منبع: ایسنا

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان