۱۰/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۳۱ جمعه

صبح قزوین اصلاحات از پروژه «او یک فرشته بود» تا «ما گفته بودیم»
کد خبر: ۳۳۵۸۹۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۳/۲۶ ساعت: ۱۰:۹ ↗ لینک کوتاه

درباره اعتراف مهم کرباسچی؛

اصلاحات از پروژه «او یک فرشته بود» تا «ما گفته بودیم»

اصلاح طلبان در زمانی که مطامع سیاسی‌شان حکم می کند با پرستیژ سیاسی مخالف خوانی با نهادهای مختلف سعی می کنند سیاست های خود را پیش ببرند اما وقتی دست روزگار سرنوشت دیگری را رقم می زند، همه تلاش خود را می کنند تا نشان دهند از ابتدا با ماجرا مخالف بودند.

اصلاحات از پروژه «او یک فرشته بود» تا «ما گفته بودیم»

 به گزارش سرویس سیاسی صبح قزوین ،ماجرای جنایی شهردار اسبق تهران که اصلاح طلبان را با مشکل مضاعفی روبرو کرده، به مرحله جدیدی از نوع فاز سیاسی رسیده است. اصلاح طلبان که سعی می کردند از «محمد علی نجفی» چهره یک قربانی بسازند و با اتهامات مختلف به همسر مقتول وی را تطهیر کنند حالا که دادستان عنوان کرده اساس این ماجرا یک جنایت خانوادگی بوده است پرچم ابراز برائت از هم جناحی خود بلند کرده‌اند.

 اصلاح طلبان سناریوهای مختلفی از جمله «او یک فرشته بود» را در خصوص نجفی کلید زدند و به جایی نرسیدند حالا برای اینکه دامن خود را از این ماجرا پاک کنند دست به سناریوسازی تازه در مورد شخصیت نجفی زده اند. رفتارهای دوگانه اصلاح طلبان که روزی نجفی را قربانی و روزی دیگر وی را از دایره این جناح بیرون می کنند، بسیار قابل تامل است. 

انتخاب شهردار تهران در شورای شهر پنجم با وجود اینکه تمام صندلی های سبز شورا از آن جناح سیاسی اصلاح طلب شده است، به طور کاملا سیاسی و با لابی احزاب انجام شده است. در انتخاب هر سه شهرداری که در شورای تماما اصلاح طلب پنجم روانه ساختمان بهشت شدند، این موضوع شدیدا احساس شد. به غیر از نجفی که از حزب کارگزاران به عنوان شهردار انتخاب شد. «محمد علی افشانی» از حزب اعتماد ملی و «پیروز حناچی» با لابی و نفوذ سران اصلاحات به این پست رسیدند.

ماجرای تایید صلاحیت نجفی از سوی نهادهای نظارتی و امنیتی از جمله مواردی است که در آن زمان مطرح شد اما اصلاح طلبان با فشار سیاسی و لجاجت بر روی گزینه خود و نادیده گرفتن پرونده نجفی و نظر نهادهای مربوطه وی را به صندلی شهرداری تهران نشاندند. 

حالا «غلامحسین کرباسچی» دبیر کل حزب کارگزاران این موضوع را دوباره پیش کشیده و به نوعی بیان می کند که نجفی از ابتدا خود مشکل داشته است. غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در سرمقاله روزنامه سازندگی با اشاره به واقعه قتل همسر نجفی و برخی اظهار نظر‌های بعد از آن مطلبی با عنوان «علاج واقعه قبل از وقوع» نوشت.

وی در این باره توضیح داد: «در ۲۵ مردادماه ۱۳۹۶ در جلسه‌ای با حضور سران همه‌ی احزابی که در شورای شهر تهران نماینده دارند و نیز با حضور ۲ یا ۳ نفر از اعضای شورای شهر از سوی یکی از دوستان اعلام شد که عالی‌ترین نهاد‌های سیاسی کشور با شهرداری دکتر نجفی مخالفند. در همان جلسه یکی از اعضای شورای شهر مخالفت یکی از دستگاه‌های امنیتی با شهرداری ایشان را اعلام می‌کند.»

کرباسچی افزود: «پس از آن در جلسه دیگری در تاریخ هشتم شهریورماه ۱۳۹۶ همان عضو شورای شهر تهران از مخالفت وزیر کشور با شهرداری دکتر نجفی بر اساس گزارش و استعلام نهاد‌های امنیتی دولتی خبر داد. اما با پیگیری برخی بزرگان اصلاحات و اعمال فشار بر رئیس‌جمهور، آقای روحانی به وزیر کشور دستور می‌دهد حکم شهرداری دکتر نجفی صادر شود.»

این فعال اصلاح طلب درباره تاکتیک مخالف خوانی اصلاحات در برابر نهادهای حاکمیتی گفت: «در واقع اشتباه اصلی نه از شورای شهر تهران که بر عهده احزاب پشتیبان ایشان بود که راهبرد نادرستی را انتخاب کردند. استراتژی این دوستان از آغاز بر دوقطبی‌‏سازی و مخالف‌خوانی بود و هست و این راهبردی غلط است که در امور سیاسی مبنای عمل را بر تضاد قرار دهیم و فکر کنیم قدرت ما در مخالفت است.»

پس از وی «حسین مرعشی» از دیگر اعضای حزب کارگزاران درباره انتخاب نجفی به عنوان شهردار شورای شهر اصلاح طلب گفت: «به نجفی گفته‌شد شهرداری را نپذیرد اما پذیرفت. همین تخطی برای پیگیری ضعف‌هایش کفایت می‌کرد. شهردار سابق از نهادهای مربوطه هشدارهای تندی دریافت کرده‌ بود.»

بعد از اعضای احزاب نوبت برخی از اعضای شورای شهر که با رای آنها نجفی شهردار تهران شد رسید. در همین رابطه، «مرتضی الویری» درباره انتخاب نجفی به عنوان شهردار تهران گفت: «خیلی سریع و روشن اعلام می‌کنم هیچکدام از اعضا درخصوص مسائل مطرح شده درباره نجفی اطلاعی نداشنتد و موضوعی را با ما مطرح نکرده بودند. ما به آقای نجفی رای دادیم چون افکار عمومی آن را بهترین وزیر آموزش و پرورش می‌دانستند. ما به فردی (نجفی) رای دادیم که عصبانیت آن را کسی ندیده بود و وقتی که در سازمان برنامه و بودجه بود بهترین کارنامه را داشت.در حزب کارگزاران کسی از موضوعات نجفی اطلاع نداشت و اگر می‌دانستیم قطعاً رای نمی‌داد».

صحبت‌های الویری برای برائت از نجفی بیشتر از این جهت حائز اهمیت است که عضو با سابقه شورای شهر تهران مطرح می کند که در انتخاب نجفی نادانسته عمل کردند. این خود اعترافی بالاتر از حرف‌های کرباسچی است که بیان می کند ما می دانستیم وضعیت نجفی چگونه است. 

حالا حتی گفته می شود عارف هم با ماجرای شهردار شدن نجفی مخالف بود! وبسایت وابسته به بنیاد امید که توسط عارف اداره می‌شود، به اظهارات کرباسچی و برخی اعضای کارگزاران درباره موضوع انتخاب محمدعلی نجفی برای شهرداری واکنش نشان داد.

وبسایت طرفدار عارف در این باره نوشت: « اینکه گفته می‌شود ما از همان زمان گفتیم که آقای نجفی شهردار نشود نه به‌خاطر شخص آقای نجفی و جریان اصلاحات بلکه صرفاً به‌خاطر مطامع حزبی خود و به کرسی نشاندن یکی از اعضای محترم حزب متبوع خود در راس مدیریت شهری تهران این‌گونه سخنان را مطرح می‌کنند. با مروری به ایام انتخاب آقای نجفی به‌عنوان شهردار تهران تنها شخصیتی که درخصوص عملکرد شورای شهر تهران در انتخاب شهردار پایتخت اظهار نگرانی کرد و هشدارهای لازم را مطرح کرد شخص دکتر محمدرضا عارف بود.» 

جالب اینجاست که اصلاح طلبان در زمانی که مطامع سیاسی‌شان حکم می کند با پرستیژ سیاسی مخالف خوانی با نهادهای مختلف سعی می کنند سیاست های خود را پیش ببرند اما وقتی دست روزگار سرنوشت دیگری را رقم می زند، همه تلاش خود را می کنند که نشان دهند از ابتدا با ماجرا مخالف بودند. حرکت اصلاح طلبان در جهت منافعشان و نادیده گرفتن راهبرد کلان نظام و توسعه و اجرای قوانین به خوبی در ماجرای نجفی مشهود است و همین موضوع حالا به اختلاف سیاسی درون این جناح سیاسی تبدیل شده است.

موضوع دیگر که باید مهم تر تلقی شود آن است که بر طبق صحبت های کرباسچی، سران اصلاحات در بیرون از گود و اعضای شورای شهر در میدان عملیات و همچنین کسانی که برای تائید نجفی از سوی دستگاه های امنیتی ریش گرو گذاشته و پادرمیانی کرده اند، در حق مردم تهران و به عبارتی مردم ایران جفای بزرگی مرتکب شده اند که جدای از لزوم به عذرخواهی علنی، تشکیل پرونده برای این افراد را از دادستانی درخواست نمود.

 

انتهای پیام/1404

منبع:جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان