۰۹/رمضان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۲/۱۲/۲۹ سه شنبه

صبح قزوین هزینه نکردن درباره اربعین به نفع ماست!/ چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است
کد خبر: ۳۳۱۱۸۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۷/۲۴ ساعت: ۱۰:۵۰ ↗ لینک کوتاه

بازهم تقابل اصلاح طلبان؛

هزینه نکردن درباره اربعین به نفع ماست!/ چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است

یکی از بحث ها این است که مگر سیره حسین (ع) درباره نهادینه کردن فرهنگ و نشر فرهنگ عاشورا کار مردم نبود؟ چرا این را دولتی می کنید؟

 هزینه نکردن درباره اربعین به نفع ماست!/ چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است
به گزارش سرویس سیاسی  صبح قزوین ، سید حسن رسولی در بررسی «لایحه مجوز انجام هزینه به شهرداری برای مشارکت در اربعین حسینی» جلسه شورای شهر تهران، اظهار کرد: این لایحه در ۴ شهریور ۹۷ تقدیم شورا شده است و در قالب این لایحه ۱۰ میلیارد تومان به‌منظور تأمین خدمات مطلوب و مناسب و فراهم کردن امکانات و تجهیزات ضروری، رفاهی و بهداشتی و کمک به ایجاد پایگاه‌های موردنیاز برای زائرین ایرانی عتبات عالیات در ایام اربعین حسینی(ع) تقاضا شده است.

نائب رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر تهران همچنین تأکید کرد: این لایحه در جلسه مشترک سه کمیسیون برنامه‌وبودجه، سلامت، خدمات شهری و محیط‌زیست و فرهنگی و اجتماعی شورای شهر موردبررسی قرار گرفت. خروجی این جلسه این بود که با توجه به اینکه هزینه کرد اعلام‌شده در این لایحه از محل ردیف ۶۱۷۰۵۰۱۶۹ بودجه مصوب سال ۹۷ شهرداری تهران تحت عنوان «اعتبار پیش‌بینی‌نشده هزینه‌ای در اختیار شهردار تهران» تعیین‌شده و با توجه به اینکه هزینه کرد ردیف پیشنهادشده در اختیار شهردار است، از این‌رو تائید لایحه مورد بحث فاقد موضوعیت تشخیص داده شد.

رسولی در ادامه در مخالفت خود با این لایحه، اظهار کرد: در دو ردیف (هزینه‌ای و سرمایه‌ای) بودجه سال ۹۷، ۶۷ میلیارد تومان در اختیار شهردار تهران قرارگرفته است تا بر اساس تشخیص خود هزینه کند. همچنین در ردیف ۱۰۷۱۴۰۲۵ بودجه امسال تحت عنوان «کمک به اجرای برنامه‌های آیینی و عاشوری و اربعین حسینی» نیز ۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان نیز به شهرداری اجازه کمک داده‌شده است. به عبارتی درمجموع ۶۹ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان به‌صورت جاری و تملک دارایی به اختیار شهردار تهران گذاشته‌شده تا در هر موضوعی که به لحاظ مدیریتی تشخیص دهد، ازجمله برنامه اربعین هزینه کند.

وی با بیان اینکه چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، گفت: امروز عده کثیری از طلبکاران از شهرداری بلاتکلیف هستند، خانواده‌ای که سالها قبل ملک خود را برای اجرای پروژه‌های عمرانی شهری به قیمت کارشناسی قبل از گران شدن دلار  در اختیار شهرداری گذاشته‌اند و هنوز پولشان را دریافت نکرده اند و امروز خانه‌به‌دوش هستند، پیمانکارانی که در زندان هستند و خانواده‌هایی که به طلاق کشیده شده است. خواهش می‌کنم اعضای شورای شهر روزهای دوشنبه به معاونت مالی و اداری شهرداری تهران سری بزنید و ببینید که شهرداری با چه وضعیتی مواجه است.

رسولی تصریح کرد: برخی از دوستان از من می‌خواهند که با این لایحه مخالفت نکنم، زیرا در سطح جامعه مناسب نیست که عنوان شود عضو شورا برای هزینه کرد برگزاری مراسم اربعین توسط شهرداری مخالف است، ما نمایندگان مردم هستیم و باید انتخاب کنیم. هزینه نکردن دراین‌باره به نفع ما است، ما وکیل مردم هستیم و باید منافع شهروندان را انتخاب کنیم، گرد گویی مناسب جایگاه وکلای مردم نیست، قطعاً بر اساس تشخیص و وظیفه دینی و اخلاقی و سوگندی که برای مردم یادکردیم که مدافع حقوق آن‌ها باشیم و از بیت‌المال صیانت کنیم، مخالف این لایحه هستیم.

خزانه‌دار شورای شهر تهران با اشاره به اینکه هزینه ماهانه هر عضو شورای شهر ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است، گفت: به نمایندگی از شورا آمادگی دارم در صورت توافق هرچند ماه که اعضا می‌خواهند از این هزینه‌ها برای کمک به برگزاری مراسم اربعین تخصیص دهم. از روز اول اعلام‌شده که ما شفاف،  سالم و صادق هستیم، در این مورد نیز صادق و شفاف و بی رو دربایستی عمل کنیم.

وی ادامه داد: شهردار تهران اختیار دارد که از ردیف اعتباری که حدود ۷۰ میلیارد تومان است برای کمک به برگزاری مراسم اربعین هزینه کند، اینکه این کمک به‌صورت لایحه یا طرح باشد، فرقی نمی‌کند اما از اعضای شورای شهر تهران خواهش می‌کنم که با مردم روراست باشند و گرفتار سیاسی‌کاری نشوند.

‌رسولی درباره پیشنهاد برای جذب کمک‌های مردمی برای تأمین مالی و خدماتی مراسم اربعین گفت: شهرداری تهران فاقد اعتبار است. خواهش می‌کنم همکارانم با مردم در کف خیابان صحبت کنند، اینکه فراخوان داده شود خیرین برای کمک صف بکشند، باید بگویم که طلبکاران و کسانی که خود را می‌خواهند به آتش بکشند، مقابل شهرداری صف خواهند کشید. از همکاران خواهش می‌کنم آنچه باور مردم است را در این لایحه ببینند.
هزینه نکردن درباره اربعین به نفع ماست!/ چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است

چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است
شهربانو امانی در جریان بررسی لایحه کمک مدیریت شهری به مراسم اربعین گفت: سال گذشته نیز در صحن درباره مراسم اربعین صحبت شد. در پایتخت کشور و سایر شهرها نه تنها شیعیان بلکه سایر هموطنان دینی ما مانند اقلیت های مذهبی از جمله ارامنه، هیئت های مذهبی دارند.

وی ادامه داد: بحث سال گذشته ما درباره شفافیت و صرفه جویی در هزینه دقیقا این جمله بود که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. ما این جمله را از همین مکتب یاد گرفته ایم.

 امانی با بیان اینکه امروز باب شده است که پیام های تهدید ارسال می کنند، گفت: به نمایندگان به دلیل تصویب FATF پیام ارسال می کنند، در رابطه با اربعین حسینی و نمایشگاه عطر سیب نیز ما پیام های تهدید آمیز در شبکه های مختلف دریافت می کنیم.

 وی تاکید کرد: یکی از بحث ها این است که مگر سیره حسین (ع) درباره نهادینه کردن فرهنگ و نشر فرهنگ عاشورا کار مردم نبود؟ چرا این را دولتی می کنید؟

 عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: مگر قبل از انقلاب چراغ مساجد را چه کسی روشن می کرد؟ خود مردم! این همبستگی و همکاری مردم در مناسبت های دینی و آیینی جزیی از فرهنگ ماست.

 شهربانو امانی یادآور شد: ما وظیفه داریم بوجه ای را که از محل عوارض دریافت می کنیم، در همان شهر هزینه کنیم.

 وی با بیان اینکه گفته می شود اختصاص این بودجه در اختیار شهردار است این سؤال را مطرح کرد که آیا آقای شهردار، از ردیف های بودجه ای هر آنچه که بخواهد هزینه کند را به شورا می آورد؟ خیر، در اختیار ایشان قرار دارد و هزینه می کند.

 عضو شورای شهر تهران افزود: بنابراین یکبار برای همیشه تمام بازی های سیاسی را کنار بگذاریم، گویی یک بخش از جامعه مذهبی است و دلسوزی برای دین دارد و یک بخش ندارد. این درست نیست.

 امانی در ادامه سخنانش افزود: سه کمیسیون تخصصی این مسئله را رد کرده اند، آقای شهردار یا برای اختصاص تمامی بودجه ها از شورای شهر مجوز بگیرند، که می دانیم این کار را نخواهند کرد یا آقای شهردار هر جا که صلاح می دانند هزینه کنند، ما نیز نظارت می کنیم.

وی پیشنهاد داد: اگر ضرورت بسیاری دارد که حتما مبلغی را برای مراسم اربعین در نظر بگیریم از بودجه سال ۹۸ ردیف بودجه ای تعیین و عنوان آن مشخص شود.

گفتنی است این توجیهات اصلاح طلبان برای عدم مساعدت به مراسمات مذهبی همچون محرم، اربعین، عید غدیر و.... کاملا برای مردم قابل باور است. جدای از رکود عمرانی و خدماتی تهران، این مواضع به ظاهر قانون گرایانه، دلسوازنه و عامه پسندانه در حالی مطرح می شود که اعضای شورای شهر در اولین اقدامشان به بهانه فرسودگی خودروهای موجود، 21 پژوی صفر و تبلت برای خود تهیه کردند که یکی از آن پژوها در سفر هفته گذشته برادر ناهیدخداکرمی به شمال به طور کامل از بین رفت و دیگر قابل استفاده نیست. همچنین سابقه تیره این جریان در ماجرای عاشورای سال 88 و یا حمله به مراسمات عزاداری و قیام حضرت سیدالشهدا(ع) در دوران حاکمیت «دوم خرداد» در ذهن مردم مومن باقی است.

جنس فعالیت اصولگرایان در شورا و شهرداری باطل کننده استدلال های این جریان خاص است. از سمت دیگر تمام مسئولان و ارگان های جمهوری اسلامی بسیج شده اند تا این حماسه جهانی، پرشورتر برگزار شده و این رفتار اصلاح طلبان تائید دیگری است بر سابقه تیر و تاری که از خود به جا گذاشته اند.



انتهای پیام/1404

منبع: جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان