تولید تخم مرغ بیش از 50 درصد کاهش داشت
جمعه 1 تیر 1397

به دلیل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آبیک؛

تولید تخم مرغ بیش از 50 درصد کاهش داشت

تولید تخم مرغ بیش از 50 درصد کاهش داشت
کد خبر: 308119/ کدخبرنگار : 100/ تاریخ انتشار: 1397/03/05 ساعت: 12:13 PM


به دنبال بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در نیمه دوم سال گذشته تولید تخم مرغ نسبت به سال قبل از آن بیش از 50 درصد کاهش داشت.



بیژن لطفی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار کرد: این شهرستان دارای 17 واحد مرغداری تخم گذار با ظرفیت اسمی 5211000 قطعه مرغ تخمگذار در هر دوره 64 هفته ای است که بیش از 70 درصد ظرفیت استان و حدود 6 درصد ظرفیت کل کشور را شامل می‌شود.

به گفته وی؛ این واحدهای مرغداری پتانسیل تولید حدود 50 هزار تن تخم مرغ در سال را دارند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک اضافه کرد: متاسفانه به دنبال بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در نیمه دوم سال گذشته که منجر به حذف برخی از گله‌های مرغ تخمگذار و خارج شدن از چرخه تولید شد؛ تولید تخم مرغ نسبت به سال قبل از آن بیش از 50 درصد کاهش داشت.

وی با اشاره به آغاز فعالیت مجدد این واحدهای مرغ تخمگذار از اوایل سال جاری با رعایت ضوابط بهداشتی و هماهنگی با سازمان دامپزشکی گفت: در صورت کنترل بیماری آنفلوانزای پرندگان، از خردادماه امسال شرایط تولید پایدار خواهد شد و این واحدها دوباره با ظرفیت کامل به چرخه تولید تخم مرغ باز خواهند گشت.

تولید بیش از 24 هزار تن تخم مرغ در آبیک

لطفی تصریح کرد: با توجه به مدیریت پرورش خوب، تامین نهاده‌های با کیفیت و نظارت بهداشتی مناسب در مزارع این شهرستان، شرایط مطلوبی برای تولید تخم مرغ با کیفیت فراهم شده و تخم مرغ‌های تولیدی دارای کیفیت مطلوبی است و از سلامت لازم برخوردار است.

این مسئول ادامه داد: در سال گذشته بیش از 24 هزار تن تخم مرغ در مرغداری‌های این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شده است.

وی با بیان اینکه؛ تخم مرغ یک منبع غذایی بسیاز مهم، ارزان قیمت و قابل دسترس برای مردم محسوب می‌شود، اذعان کرد: این ماده غذایی سرشار از مواد تغذیه ای ضروری بدن است که دارای بالاترین ارزش زیستی در بین منابع پروتئینی و جایگاه خوبی در تامین نیاز غذایی مردم دارد.

لطفی سرانه مصرف تخم مرغ در ایران را کمتر از 200 عدد در سال ذکر کرد و افزود: در کشورهای توسعه یافته سرانه مصرف تخم مرغ هر فرد در سال بیش از ۳۰۰ تخم مرغ است.

این مسئول تاکید کرد: با فرهنگ سازی و برنامه ریزی مناسب و فعال کردن زنجیره‌های توزیع مناسب مانند ایجاد بازارچه‌های توزیع مستقیم تخم مرغ با حذف واسطه‌های سودجو که منجر به افزایش قیمت تخم مرغ و بی نظمی توزیع آن می‌شوند، بتوانیم سرانه مصرف تخم مرغ را به سطح میانگین جهانی نزدیک کنیم.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.