۱۸/رمضان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۰۹ پنجشنبه

صبح قزوین دلیل مبعوث شدن پیامبر در سن چهل سالگی چه بود؟
کد خبر: ۲۴۲۵۹۱ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۲/۵ ساعت: ۱۰:۲۸ ↗ لینک کوتاه

به بهانه مبعث رسول مکرم اسلام؛

دلیل مبعوث شدن پیامبر در سن چهل سالگی چه بود؟

بعث پیامبران براساس شرایط و نیازهای زمان و مصالحی كه وجود دارد صورت گرفته است.

دلیل مبعوث شدن پیامبر در سن چهل سالگی چه بود؟
به گزارش سرویس فرهنگ وهنر  صبح قزوین ،واقعیت امر آن است كه نمی توانیم علت خاصی را برای مبعوث شدن پیامبر (ص) در سن چهل سالگی بیان كنیم  . زیرا معیار و ضابطه ای در این زمینه بیان نشده ، از این رو برخی از پیامبران ، مانند حضرت عیسی (ع) و برخی از ائمه (ع) مانند امام جواد (ع) ، امام هادی (ع) و امام زمان (عج) در كودگی به امامت رسیده اند. 

دلیل مبعوث شدن پیامبر در سن چهل سالگی چه بود؟


همان گونه كه برخی از پیامبران مانند حضرت نوح در پیری مبعوث شده بودند اصولا بعث پیامبران براساس شرایط و نیازهای زمان و مصالحی كه وجود دارد صورت گرفته است. 
 
خداوند با وجود یك سری مصالح انسان و جوامع بشری كه آگاه است و شرایط زمان را می داند، پیامبران خویش را مبعوث می نماید. آن شرایط و مصالح برای انسان ها بیان نشده است پیامبر اسلام (ص) نیز بر اساس شرایط و مصالحی كه وجود داشته ، چهل سالگی مبعوث شده است .

البته از برخی روایات استفاده می شود كه عدد چهل از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده  است.
 
در روایتی از پیامبر (ص) آمده است: «هر كس از امت من چهل حدیث حفظ نماید، در روز قیامت شفاعت كنندة او خواهم بود»

حضرت موسی (ع) چهل شب به میعاد گاه به عبادت پرداخت . این عبادت در قرب معنوی و زندگی وی بسیار تأثیر گذار بود.

شاید عدد چهل به خاطر اهمیتی كه دارد، در بعثت پیامبر در چهل سالگی مؤثر باشد. برخی نیز عقیده دارند انسان ها معمولا در چهل سالگی به رشد و كمال عقلی رسیده و زمینه های مسؤلیت پذیری در این مقطع سنی بیشتر ظهور و بروز می كند . شاید یكی از علل بعثت پیامبر (ص) در چهل سالگی همین عامل باشد.

شاید بتوان گفت: پیامبر اسلام (ص) از دوره كودكی پیامبر بود ( با خداوند ارتباط داشته و خداوند به او الهام می كرد) ، لیكن در چهل سالگی وظیفه پیدا كرد كه پیام الهی را تبلیغ كند و به مقام رسالت نایل گردید. انتخاب سن چهل برای تبلیغ حضرت هماهنگ با فرهنگ عرب های آن زمان است كه كم تر از چهل سال را خام و نا پخته می پنداشتند. با توجه به این فرهنگ موفقیت تبلیغ در زیر چهل سال ناچیز است. شاید بتوان گفت كه بدین جهت در سن چهل به تبلیغ دین پرداخت و مأموریت یافت.

پی نوشت ها :
1. دایرة المعارف تشیع، ج2، ص 53.
2. بقره، آیه 51؛ تفسیر نمونه، ج1، ص251.

انتهای پیام/1404

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان