آخرین اخبار استان قزوین

کد خبر: ۲۳۳۷۲۸ تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۱ ساعت: ۹:۱۸ ↗ لینک کوتاه

مدیرکل دامپزشکی قزوین خبرداد:

تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی قزوین در ایام پایانی سال

با عنایت به در پیش بودن ایام منتهی به نوروز و افزایش میزان تقاضا و عرضه فرآورده های خام دامی در این ایام، نظارت‌های بهداشتی اداره دامپزشکی قزوین بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی تشدید خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین ؛ دکتر سیدبهمن نقیبی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در جلسه ای که صبح امروز(چهارشنبه) به همین منظور با حضور رؤسای ادارات دامپزشکی تابعه و ادارات ستادی در محل اداره کل دامپزشکی استان قزوین برگزار شد، گفت: در پی اجرای سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور و در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحدهای استحصال، تولید، فرآوری حمل و عرضه فرآورده‌های خام دامی و تشکیل ستاد نوروزی، مقرر شد: اکیپ‌های ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات و برنامه‌های مربوط به نظارت بر واحد‌های عرضه فرآورده‌های خام دامی را ازتاریخ 15/12/95لغایت 15/1/96 از ابتدای روز تا ساعات پایانی شب برعهده گیرند.

وی ضمن تشکر از همراهی کلیه تولیدکنندگان، متصدیان حمل و مراکز نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در بالا بردن ضریب امنیت غذایی مردم افزود: هم استانی‌های محترم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و یا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده دامپزشکی، از طریق شماره تلفن1512 و یا شماره پیامک 50001512 با اداره کل دامپزشکی استان قزوین تماس حاصل بگیرند.

دکتر نقیبی تاکید کرد: یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی می‌باشد که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی، استحصال، حمل وعرضه فرآورده‌های خام دامی و اعمال نظارت بهداشتی بر مراکز پرورش دام و صنایع وابسته، از جمله این وظایف است و دامنه این نظارت‌ها شامل کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز عرضه، رستوران‌ها، کارخانجات فرآوری، خودروهای حمل گوشت و فرآورده‌های خام دامی است که از طریق بکارگیری بازرسان بهداشتی دامپزشکی و ناظرین ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل و پس از کشتار و نظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز، سفید وآلایش خوراکی انجام می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآورده‌های خام دامی شامل کارایی و فعال بودن سیستم برودتی در قصابی‌ها، مرغ فروشی‌ها، ماهی فروشی‌ها ( بصورت تازه و منجمد )، جگرکی‌ها، مراکز عرضه و توزیع تخم مرغ و عسل، مراکز فروش شیر و مشتقات لبنی، رستوران‌ها از سوی بازرسین بهداشتی اداره کل دامپزشکی، بر اساس برنامه تدوین شده صورت می‌گیرد.

این مسئول دامپزشکی تاکید کرد: نظارت بر خودروهای حمل فرآورده‌های خام دامی شامل بررسی شرایط بهداشتی خودروهای حمل، مناسب بودن سیستم برودتی و ثبت دما، صدور گواهی بهداشتی، کد رهگیری و همچنین صدور مجوز حمل محموله پس از تایید بازرسان بهداشتی از مراکز استحصال به واحدهای عرضه داخل و خارج از استان، رعایت زنجیره سرد بصورت مستمر و روزانه در حال اجراست.

گفتنی است؛ فرآورده‌های خام دامی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، فرآورده‌های گوشتی، شیر و مشتقات آن، نقش مهمی در تغذیه انسان دارند بطوریکه این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده و به علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است.

لیکن این گروه از مواد غذایی در صورت عدم رعایت ضوابط و موازین بهداشتی در زنجیره سرد، زمان تولید، استحصال، فرآوری، حمل و نقل، نگهداری، عرضه و حتی در هنگام مصرف می‌توانند به علت فساد میکروبی، شیمیایی و سایر مخاطرات خود عامل بسیاری از بیماری‌های با منشاءغذایی، از قبیل مسمومیت غذایی، عفونت روده ای و اسهال و همچنین باعث بروز بسیاری از بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان مانند تب مالت،کیست هیداتیک، تب کریمه- گنگو، انگل‌های روده ای شوند که سلامت مصرف کننده را به خطر می‌اندازد.
انتهای پیام/2002

منبع: