بیژن لطفی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی
صبح قزوین اظهار کرد: در سال زراعی جاری از هر هکتار سطح زیر کشت این محصول؛ بیش از 40 تُن چغندر قند برداشت شود.
وی افزود: با توجه به کاهش مداوم سطح زیر کشت چغندرقند در سالهای اخیر بایستی تدابیر لازم در جهت جلوگیری از این امر و توسعه کشت این محصول انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک ادامه داد: کشت چغندرقند با توجه به سیاستهای حمایتی و تامین بخشی از نهادهها توسط کارخانه قند و همچنین عملکرد و درآمد قابل توجه کشت آن برای تولید کنندگان، بایستی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی استفاده از طرحهای حمایتی و تشویقی بیشتر مانند؛ عقد قرارداد کشت، خرید تضمینی محصول، تخصیص اعتبارات و تسهیلات، تأمین و توزیع نهادههای موردنیاز کشاورزان را از جمله اقدامات ضروری در جهت ترغیب کشاورزان به توسعه کشت چغندرقند ذکر کرد.
این مسئول تصریح کرد: شرایط اقلیمی مناسب، بافت بسیار مناسب خاک شهرستان آبیک به ویژه در بخش بشاریات جهت کشت چغندرقند و همچنین درجه حرارت مناسب در زمان کاشت و برداشت این محصول، از مزیت های شهرستان آبیک برای توسعه کشت چغندرقند است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان آبیک در ادامه به اهمیت کشت نشایی چغندرقند اشاره کرد و گفت: برای دومین سال پیاپی کشت نشایی چغندر قند در سطح یک هکتار از اراضی کشاورزی به صورت آموزشی – الگویی در یکی از مزارع بخش بشاریات از توابع این شهرستان اجرا شد.
لطفی کاهش مصرف آب آبیاری، سموم آفات نباتی و علفکشهای شیمیایی را فواید کشت نشایی برشمرد.
وی در پایان عنوان کرد: چغندر قند یک محصول با نیاز آبی بالا با طول دوره رشد در حدود 180 تا 200 روز است که با توجه به محدودیت منابع تامین آب و ضرورت مصرف بهینه آب، کشت نشایی چغندرقند در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
انتهای پیام/2002
دیدگاه ها