محمد فرحی مسئول روابط عمومی دامپزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی
صبح قزوین اظهار کرد: در پی اجرای سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور و در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحدهای استحصال، تولید، فرآوری حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی و تشکیل ستاد نوروزی، برنامههایی مقرر شد.
وی افزود: 26اکیپ ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات و برنامههای مربوط به نظارت بر واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی و رستورانها را از تاریخ 15 اسفندماه لغایت 15 فروردین از ابتدای روز تا ساعات پایانی شب برعهده دارند.
این مسئول ضمن تشکر از همراهی عموم مردم با دامپزشکی تاکید کرد: هم استانیهای محترم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و یا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده دامپزشکی، از طریق شماره تلفن 1512 و یا شماره پیامک 50001512 با اداره کل دامپزشکی استان قزوین در ارتباط باشند.
وی عنوان کرد: یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی است که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی، استحصال، حمل و عرضه فرآوردههای خام دامی و اعمال نظارت بهداشتی بر مراکز پرورش دام و صنایع وابسته، از جمله این وظایف است.
فرحی اذعان کرد: دامنه این نظارتها شامل کشتارگاههای دام و طیور، مراکز عرضه، رستورانها، کارخانجات فرآوری، خودروهای حمل گوشت و فرآوردههای خام دامی است که از طریق بکارگیری بازرسان بهداشتی دامپزشکی وناظرین ذبح شرعی برای انجام معاینات قبل و پس از کشتار و نظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز، سفید و آلایش خوراکی انجام میگیرد.
وی بیان کرد: نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآوردههای خام دامی شامل کارایی و فعال بودن سیستم برودتی در مراکز عرضه ( بصورت تازه و منجمد )، رستورانها، مراکز فروش شیر و مشتقات لبنی، از سوی بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی، بر اساس برنامه تدوین شده صورت میگیرد.
مدیر روابط عمومی دامپزشکی قزوین تاکید کرد: نظارت بر خودروهای حمل فرآوردههای خام دامی شامل بررسی شرایط بهداشتی خودروهای حمل، مناسب بودن سیستم برودتی و ثبت دما، صدور گواهی بهداشتی، کد رهگیری و همچنین صدور مجوز حمل محموله پس از تایید بازرسین بهداشتی از مراکز استحصال به واحدهای عرضه داخل و خارج از استان، رعایت زنجیره سرد بصورت مستمر و روزانه در حال اجرا است.
گفتنی است؛ فرآوردههای خام دامی درصورت عدم رعایت ضوابط و موازین بهداشتی همچون: زنجیره سرد، زمان تولید، استحصال، فرآوری، حمل ونقل، نگهداری، عرضه وحتی درهنگام مصرف میتوانند به علت فساد میکروبی، شیمیایی و سایر مخاطرات، خود عامل بسیاری از بیماریهای با منشاء غذایی، از قبیل مسمومیت غذایی، عفونت روده ای و اسهال و همچنین باعث بروز بسیاری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان مانند تب مالت، کیست هیداتیک، تب کریمه- گنگو، انگلهای روده ای شوند که سلامت مصرف کننده را به خطر میاندازد.
انتهای پیام/2002
دیدگاه ها