۱۶/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۶ پنجشنبه

صبح قزوین شاید در آینده شغلی با عنوان قصابی نداشته باشیم/قصابان به سود کم هم راضی هستند
کد خبر: ۸۷۱۲ تاریخ انتشار: // ساعت: : ↗ لینک کوتاه

رئیس اتحادیه صنف قصاب ها:

شاید در آینده شغلی با عنوان قصابی نداشته باشیم/قصابان به سود کم هم راضی هستند

حمید دایی دایی در گفتگو با صبح قزوین، گفت:واحد های صنفی قصابی با مشکلات عدیده ای روبه روهستند به همین دلیل شاید در آینده شغلی با عنوان قصابی نداشته باشیم. در این میان جهاد کشاورزی نیز به دنبال فروش گوشت به صورت بسته بندی شده، است.

شاید در آینده شغلی با عنوان قصابی نداشته باشیم/قصابان به سود کم هم راضی هستند

به گزارش صبح قزوین،

مهمان نوازی یکی از بارزترین ویژگی های خانواده های ایرانی است و اگر قرار باشد در مراسم یا میهمانی ولیمه ای بدهیم از غذایی استفاده می کنیم که حتما گوشت در آن به کار رفته باشد.
ولی این روزها مردم دست شان به گوشت نمی رسد چرا که قیمت بالای آن باعث شده اشتهایشان هم برای خوردن گوشت کور شود البته حتما این را هم شنیده اید " گربه دست اش به گوشت نمی رسد می گوید فعلا اشتها ندارم!!!  (با اندک مایه ی طنز) " در طی مصاحبه با مردم در خصوص میزان مصرف گوشت قرمز در سبد غذایی خانواده، به این نتیجه رسیدیم که بیشتر آن ها از قیمت بالای گوشت قرمز گلایه داشتند و حتی به خاطر قیمت بالای گوشت میزان مصرف شان نسبت به گذشته کمتر شده و خانواده ها معمولا توان مالی آن را ندارند که مانند سابق در برنامه غذایی خود از گوشت استفاده کنند.

اما در این میان واحد های صنفی قصابی  نیز صحبت ها و گلایه هایی داشتند.
آن ها نیز به این موضوع اشاره داشتند که میزان تقاضای مردم برای خرید گوشت نسبت به گذشته بسیار کمتر شده و با توجه به هزینه های جاری یک قصابی مثل آب بها، هزینه برق و اجاره بها واقعا بسیاری از قصابی ها دچار مشکل هستند.

 قصاب ها با اشاره به مشکل بیمه نشدن کارگرها عنوان کردند: ما انتظار داریم مسئولین تدابیری  در جهت مناسب شدن قیمت گوشت بیاندیشند.
بسیاری از قصاب ها به سود اندک نیز قانع هستند.

همچنین واحد های صنفی قصابی ها از عدم نوسان قیمت ها در چند ماهه ی اخیر رضایت داشتند.

درگفت و گو با حمید دایی دایی،  رئیس اتحادیه صنف قصاب ها، وی در تایید مشکل واحدهای صنفی گفت: عمده ترین مشکل ما تهیه دام در زمستان، شب عید، ایام ماه رمضان و ماه محرم است.

دایی دایی ادامه داد: بالغ بر 70 درصد اعضا از قشر ضعیف جامعه اند و حدود 30 درصد از قصاب ها دارای سطح فروش بالا هستند.
صنف قصاب ها برخلاف تصور مردم قشر ضعیفی می باشند.

وی عنوان کرد: در سطح استان 50 اتحادیه فعال است که اتحادیه ما جز 3 اتحادیه برتر استان می باشد و در سال های اخیر فعالیت مناسبی داشته و موجب پیشبرد اهداف اتحادیه شده است.

دایی دایی اظهار کرد: به دلیل نبود همراه و حمایت کافی به اجماعی برای تشکیل تعاونی به منظور تهیه دام ارزان، جلوگیری از اتلاف وقت و .
.
.
نرسیدم.
عواملی موجب جلوگیری از تشکیل این تعاونی شدند.

وی گفت: با توجه به وسعت استان تنها یک کشتارگاه داریم که به صورت تک قطبی و انحصاری کار می کند و وضعیت توزیع کشتار به صورت آزاد است.

رئیس اتحادیه صنف قصاب ها بیان کرد: در سطح استان 60 الی 65 واحد  صنفی داریم ، یعنی حدود 120 نفر قصاب هستند.
اما گرایش افراد برای گسترش این شغل بسیار کمتر شده است.

دایی دایی خاطر نشان کرد: همکاران ما در واحدهای صنفی مشکلات عدیده ای دارند و میزان فروش آن ها جوابگوی هزینه های جانبی مغازه ها نیست.

وی اضافه کرد: این مشکلات باعث شده که کمتر کسی جذب این شغل شود.
در دو سال گذشته تنها دو نفر تقاضای پروانه کسب داشته اند و شاید در آینده شغلی با عنوان قصابی نداشته باشیم و جهاد کشاورزی نیز به دنبال فروش گوشت به صورت بسته بندی شده است.

این مسئول در ادامه توضیح داد: اگر تا کنون این اتفاق نیافتاده به خاطر آن است که کیفیت بسته بندی گوشت بسیار پایین است.

دایی دایی در خصوص تعیین قیمت گوشت عنوان کرد: تعیین کننده نرخ فروش گوشت بر مبنای خرید دام است.
در قیمت گوشت تنوع بسیاری وجود دارد که به دلیل عدم تناسب قیمت دام  می باشد.

وی با اشاره به تفاوت قیمت گوشت در مناطق مختلف شهر گفت: اتحادیه در تلاش است که این تفاوت قیمت را رفع نماید.
در بخش توزیع گوشت 50 درصد زیر نظر اتحادیه است و 50 درصد دیگر بر عهده بخش خصوصی قرار دارد.

رئیس اتحادیه صنف قصاب ها ابراز کرد: عده ای قصد دارند زمینه را برای تحت پوشش قرار گرفتن صنف قصاب ها ایجاد کنند.
در این میان کشتار گاه استاند در نظر دارد فروش پوست دام را به انحصار خود درآورد.

این مسئول با اشاره به هزینه های بالای برق واحدهای صنفی قصابی ها بیان کرد: در میان واحد های فروش قصابی وجود دارد که هزینه برق آن یک میلیون و 900 تومان بوده است و در این خصوص پیگیری هایی برای تخصیص یارانه برای هزینه ی انرژی این واحدها انجام شده است.

وی افزود: از آن جا که قصابی یک شغل صنعتی نیست و خدماتی محسوب می شود.
شرکت برق قبول نمی کند برای هزینه برق این واحد های صنفی یارانه تعلق بگیرد.

دایی دایی اظهار کرد: نرخ عادلانه فروش 8.
5 درصد است ولی قصاب ها به سود کمتر از این درصد هم گوشت را می فروشند.

وی گفت: در شغل قصابی گاهی درآمد واحد ها کمتر از هزینه های آن ها است و به خاطر این سود پایین و حتی گاهی ضرر قصاب ها از شغل خود انصراف می دهند و در حال حاضر در بسیاری از خیابان ها اصلا قصابی نداریم.

رئیس اتحادیه صنف قصاب ها در خصوص حل این مشکلات بیان کرد: در قانون نظام مهندسی ضوابطی وجود دارد که نمی توان در هر کاری قدم گذاشت.
بیشتر این قوانین مربوط به صدور جواز است.
وظیفه اتحادیه صنف قصاب ها نیز در بخش صدور مجوز است.

وی افزود: راهکار هایی به صورت موقت و دوره ای در نظر گرفته شده است.
مانند تهیه گوشت از کرج و تهران، اعتصاب هایی کوتاه مدت در خرید گوشت از کشتارگاه  و غیره.
ولی ما سعی داریم تعامل خود با کشتارگاه را نیز حفظ کنیم.

دایی دایی عنوان کرد: مشکلات فقط منحصر به اتحادیه استان نیست.
مربوط به کل کشور است و بلکه این مشکلات هم برای واحد های صنفی و هم برای کشتارگاه است.

وی در خصوص مشکلات کشتارگاه قزوین ابراز کرد: عمده مشکلات آن ها در خصوص دام ها، کارگران و غیره است و همچنین آمار کشتارها در حد قابل قبول نیست و پاسخگوی هزینه ها نمی باشد.

این مسئول در خصوص کیفیت گوشت منجمد گفت: گوشت دارای یک برد مفید 6 ماهه است و در هنگام نگهداری گوشت اگر دمای فریز بالای 21 درجه باشد، تا 6 ماه گوشت کیفیت مطلوب خود را حفظ می کند.

وی اضافه کرد: گوشت های منجمد وارداتی از برزیل زیر نظر شبکه ی دامپزشکی استان نظارت می شود.
ذبح این دام ها طبق ذبح اسلامی انجام می شود.
نگهداری این گوشت ها باید در دمای 40 درجه باشد.

دایی دایی در ادامه عنوان کرد: واردات گوشت برزیلی کمکی برای قشر ضعیف جامعه می باشد ولی واردات این گوشت بزرگترین ضرر را به قشر دامدار در 6 سال گذشته وارد کرده است.

وی در پایان بیان کرد: هئیت مدیره اتحادیه جلسات هفتگی تشکیل می دهد و کمسیون های مخصوص رسیدگی به شکایات، بازرسی، حل اختلاف و غیره داریم.
سازمان بهداشت و شبکه دامپزشکی نظارت مستقیم دارد.

در طی گفتگو با مهرداد شفیعی مدیر عامل کشتارگاه دشت بره _تنها کشتارگاه استان قزوین_ گفت: کشتارگاه دشت بره دارای 12 هزار متر بنا است که تمامی این کشتار ها طبق آخرین متد روز دنیا، زیر نظر شبکه دامپزشکی صورت می گیرد.

ITPNews_Ma_17

وی ادامه داد: در حال حاضر ما تنها از یک پنجم از ظرفیت این کشتارگاه استفاده می کنیم و به همین دلیل متضرر هم می شویم.

شفیعی با اشاره به قاچاق دام در استان عنوان کرد: در استان قزوین با توجه به آمارهایی که دارد، دلال ها خود به صورت آزاد خرید و فروش دام بدون نظارت دامپزشکی را انجام می دهند.

این مسئول در خصوص مشکلات دامداری ها بیان کرد: به دلیل گران شدن علوفه، کود های شیمیایی و غیره بسیاری از دامداران به خاطر این مسایل از شغل خود دست کشیده اند.

مدیر عامل کشتارگاه دشت بره گفت: در هر کشتاری که انجام می شود، هر کیلو گوشت 121 تومان بار مالی دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به تورم، قیمت گوشت و دام نسبت به دو سال گذشته دو برابر شده و افت کشتار دام به خاطر پایین آمدن تقاضای گوشت است.

 انتهای پیام/

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان