رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در حال حاضر استان قزوین مقام سوم تولید شیر در کشور را به خود اختصاص داده که پیشبینی می شود با هدایتهای انجام شده این میزان به ۳ هزار تُن در روز ارتقا پیدا کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، شامگاه سه شنبه نشست خبری، نیازعلی ابراهیمی پاک ،رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اصحاب رسانه در سالن همایش مجموعه باغستان برگزار شد.
ابراهیمی در ابتدا به پروژه مزارع انگور اشاره کرد و گفت: حدود ۳۵ هزار هکتار از باغات انگور کشور در استان قزوین قرارداد.
وی افزود: در حال حاضر استان قزوین، رتبه اول تولید کشمش و رتبه سوم تولید انگور را در میان سایر استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول بیان کرد: چنانچه در حوزه گسترش مزارع گندم، آبیاری تحت فشار، جوان سازی باغات انگور، داربستی سازی باغات و کارگاههای بهداشتی و صنایع تبدیلی به درستی و کارشناسانه عمل شود، قطعا اقدام بسیار موثری در راستای تولید پایدار این محصول در استان خواهد بود.
ابراهیمی با بیان اینکه سالیانه از ۳۵ هزار هکتار باغات انگور استان، حدود ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار تُن انگور برداشت می شود، اظهار کرد: چنانچه اقدامات یاد شده به درستی انجام شود متوسط عملکرد کل باغات تا ۲۵ تّن افزایش یافته که در ارتقا سطح اقتصاد کشاورزان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی در ادامه به توسعه باغات در اراضی شیبدار اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۸هزار و ۸۰۰ هکتار باغ زیتون در سطح استان وجود دارد که این اراضی با اختصاص سهمیه آبی حوزه شاهرود می تواند تا ۵ هزار هکتار نیز افزایش یافته و در مجموع حدود ۱۳ الی ۱۴ هزار هکتار از باغات استان زیر کاشت زیتون خواهد رفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به مشکلات موجود در خصوص محصول زیتون، اضافه کرد: در حال حاضر در استان قزوین، میزان عملکرد در واحد سطح حدود یک ونیم تن در هکتار است که با متوسط عملکرد جهانی فاصله زیادی دارد و برای رفع این مشکل اقدامات اساسی در خصوص جوانسازی باغات، اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و غیره از جمله راهکارهای مناسب برای کاهش این فاصله است.
ابراهیمی تولید شیر را به عنوان یکی از مزیتهای مهم استان برشمرد و تصریح کرد: تولید شیر یکی از پنتانسیلهای خوب استان است که با توجه به مجوزهای صادر شده و در حال صدور، هم اکنون روزانه ۱۵۰۰ تن شیر در قزوین تولید میشود.
وی ادامه داد: هم اکنون استان قزوین مقام سوم تولید شیر در کشور را به خود اختصاص داده است که پیشبینی می شود با هدایتهای انجام شده این میزان به ۳ هزار تُن در روز ارتقا پیدا کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه میزان مصرف شیر در جهان حدود ۱۵۰ کیلوگرم است گفت: متوسط میزان مصرف شیر در ایران حدود ۱۱۰ کیلوگرم است که در مقایسه با شاخصههای جهانی کمتر است.
ابراهیمی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده در خصوص تولید گوشت سفید در استان، گفت: سالانه در حدود ۵۰ هزار تُن گوشت مرغ در سطح استان تولید میشود که با توجه به مجوزهای صادر شده این میزان به ۸۰ هزار تُن در سال افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: از ۵۰ هزار تُن تولید سالیانه مرغ، ۲۰ هزار تُن در داخل استان و ۳۰ هزار تُن در استانهای دیگر به مصرف میرسد.
وی با بیان اینکه با ظرفیتهای ایجاد شده پیشبینی میشود تولید تخم مرغ در استان به ۹۰ هزار تن در سال برسد، بیان کرد: در حال حاضر سالیانه ۶۶ هزار تن تخم مرغ در استان تولید می شود که از این میزان ،یک سوم به مصرف داخلی و مابقی به مصرف در استانهای دیگر اختصاص مییابد.
ابراهیمی در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
این مسئول در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تمهیدات دولت برای عبور از کشاورزی سنتی و ورد به کشاورزی مکانیزه، گفت: چنانچه طی سالهای اینده حمایتهای لازم در سطح کشور انجام شود، قصد داریم ۳۰۰ هزار از اراضی را با هدف کاهش میزان مصرف آب به سمت آبیاری تحت فشار و کم فشار حرکت دهیم، به عنوان مثال در حال حاضر تنها در ۳۰ درصد از مزارع گندم، محصول به صورت مکانیزه برداشت می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته در حدود ۲۰ میلیارد تومان و امسال نیز به همین میزان برای توسعه مکانیزاسیون در نظر گرفته شده است.
در خصوص پاسخ به این سوال که با توجه سرطانزا بودن برخی سوم، میزان استفاده از سم و کود در میان کشاورزان چگونه مدیریت می شود، بیان کرد: مبحثی در کشاورزی با عنوان استفاده بهینه از کود و سم وجود دارد که میزان استفاده از این مواد را برای هر زراعت و باغبانی مشخص می کند.
ابراهیمی افزود: متاسفانه طی سالهای گذشته از کودهای شیمیایی کمتر از میزان استاندارد استفاده شده است که این موضوع سبب کاهش مواد معدنی و املاح در خاکهای کشاورزی شده است.
وی ادامه داد: چنانچه از کودهای شیمیایی در زمان مناسب استفاده شود شاهد افزایش ۳۵ درصدی بهرهوری و عملکرد خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه سموم استفاده شده در سطح استان در دونوع قانونی و غیرقانونی وجود دارد، گفت: هیچگونه منعی در استفاده از سمومی که از مجرای قانونی وارد کشور میشوند وجود ندارد اما سمومی که از راه غیرقانونی و بدون نظارت وارد کشور شده و کشاورزان از آن استفاه می کند قطعا مضر خواهد بود.
ابراهیمی اضافه کرد: طی سه سال بازرسی و آزمایش از محصولات کشاورزی در سطح کشور مشخص شد که ۹۵ درصد از محصولات زراعی عرضه شده در میادین میوه و ترهبار سالم هستند.
وی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص تغییر کاربری مزارع، گفت: با کمک مراجع قضایی به شدت با تغییر کاربریهای غیر مجاز برخورد می شود که در سال جاری در حدود ۲۸ قلع و غم در شهرستانهای آوج، بوئین زهرا، آوج و غیره داشتهایم.
انتهای پیام/۹۰۰۳
دیدگاه ها