۱۹/رمضان/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۱۰ جمعه

صبح قزوین سالیانه ۴۵ تن گیاهان دارویی در قزوین تولید می‌شود
کد خبر: ۳۳۱۵۹۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۸/۷ ساعت: ۹:۵۹ ↗ لینک کوتاه

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان:

سالیانه ۴۵ تن گیاهان دارویی در قزوین تولید می‌شود

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: سالیانه بیش از ۴۵ تن انواع گیاهان دارویی در استان تولید می‌شود.

سالیانه ۴۵ تن گیاهان دارویی در قزوین تولید می‌شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین ؛ علی اکبری صبح امروز(دوشنبه)در جلسه ستاد گیاهان دارویی که با حضور مجید اسماعیلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان و اعضای ستاد برگزار شد؛ اظهار کرد: سالیانه 45 تن گیاهان دارویی در قزوین تولید می‌شود که این میزان تولید گیاهان در سطح 46 هکتار از اراضی کشاورزی استان تولید می‌شود.

وی در ادامه پیش بینی کرد که در سال جاری؛ توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی به 50 هکتار برسد.

اکبری تصریح کرد: از این میزان سطح زیر کشت بیش از 32 هکتار به کشت گل محمدی اختصاص دارد که حدودا سالانه 20 تن گل تر تولید می‌شود؛ همچنین سطح زیر کشت زعفران در استان 43 هکتار است که 100 کیلو گرم محصول برداشت می‌شود.

به گفته وی ستاد مرکزی گیاهان دارویی استان با توجه به اجرایی شدن طرح‌های مختلف گیاهان دارویی در عرصه‌های اراضی مستعد مناطق مختلف شهرستان‌های تابعه، ایجاد اشتغال در بخش فعال جامعه و همچنین تشویق و ترغیب بهره‌برداران به تولید گیاهان دارویی در زمینه تعیین نیاز آب مزارع گیاهان داروئی به تفکیک هر گونه گیاهی در عرصه‌های مختلف استان به منظور استفاده در ماه‌های سال زراعی با اولویت گیاهان گل گاو زبان و گل ختمی و بیدمشک و به لیمو و تریتیکاله و بادرنجبویه و گل محمدی و زعفران و باریجه و عناب و جینکوبیلوبا و جین سینگ و جوجوبا و فیسالیس و آلوئه ورا و شاه بلوط و سرخ ولیک و سیاه دانه را در دست مطالعه دارد.

اکبری افزود: با توجه به کاهش بارشهای جوی در منطقه طرح تولید گیاهان داروئی در بخش الگوی کشت باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین عدم وجود تعاونی تولیدکنندگان گیاهان داروئی فعال، عدم وجود سرمایه گذار ویژه در بخش گیاهان داروئی (تولید و فراوری)، عدم بازار مطمئن و بورس و پایانه خرید و فروش گیاهان داروئی، کمبود صنایع تبدیل مرتبط با گیاهان داروئی، کمبود تحقیقات اقلیمی و نبود تعیین سنجش نیاز آبی در توسعه گیاهان داروئی و واردات گیاهان داروئی باعث از بین رفتن انگیزه کشت گیاهان داروئی مثل سیاه دانه را از مهمترین مشکلات تولید این محصولات در استان برشمرد.

اکبری عنوان کرد: شرایط اقلیمی جهت کشت گیاهان دارویی جدید مانند جوجوبا و جین سینگ و عناب و باریجه و شاه بلوط و سرخ ولیک و سیاه دانه در استان باید ارزیابی و امکان سنجی شود.

وی یاد آور شد: با توجه به وجود دو شرکت معتبر فعال به عنوان مشاور سازمان جهاد کشاورزی در بحث توسعه و خرید گیاهان داروئی استان در بخش گیاهان داروئی می‌توان اقدامات مناسبی در راستای توسعه و کشت گیاهان دارویی در استان فراهم شود.

انتهای پیام/7003

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان