دامپزشکی قزوین به مصرف كنندگان گوشت قرمز هشدار داد
چهار شنبه 4 مهر 1397

با تائيد خبر وقوع بيماري تب كريمه - كنگو؛

دامپزشکی قزوین به مصرف كنندگان گوشت قرمز هشدار داد

دامپزشکی قزوین به مصرف كنندگان گوشت قرمز هشدار داد
کد خبر: 315123/ کدخبرنگار : 100/ تاریخ انتشار: 1397/04/16 ساعت: 4:40 PM


با تائيد خبر وقوع بيماري تب كريمه - كنگو دامپزشکی قزوین به مصرف كنندگان گوشت قرمز هشدار داد.



دکتر عیسی غیاث یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین با اشاره به تائيد خبر وقوع بيماري تب كريمه - كنگو در چند استان كشور اظهار کرد: اين بيماري از دير باز در ايران وجود داشته و ابوعلي سينا در 1000 سال قبل اين بيماري را شناسايي و معرفي كرده بود.

وی افزود: در سال‌هاي گذشته نيز بارها اپيدمي‌هايي در جمعيت انساني گزارش شده كه با توجه به پيشرفت علم و بهداشت و همچنين اقدامات گسترده دامپزشكي امروزه از ميزان آن كاسته شده است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین ابراز کرد: عامل اين بيماري ويروسي بوده و از طريق كنه‌ها منتقل مي‌شود و در نتيجه در فصول گرم كه با افزايش فعاليت كنه‌ها همراه است، افزايش مي‌يابد.

وی بیان کرد: نكته مهم اينست كه اين بيماري از طريق تماس با لاشه و خون دام آلوده به انسان منتقل مي‌شود و هيچگونه علايمي در دام ايجاد نمي‌كند؛ لذا سازمان بهداشت جهاني تنها راه جلوگيري از اين بيماري را آموزش وپرهیز از رفتار پرخطر مي‌داند.

یزدی در خصوص راه‌­هاي پيشگيري از اين بيماري گفت: علاوه بر آموزش، از مهمترين راه‌هاي پيشگيري از اين بيماري رعايت بهداشت در هنگام كشتار دام است.

وی ادامه داد: نگهداري لاشه دام كشتار شده در دمی 2 تا 4 درجه سردخانه، به مدت 24 ساعت مي‌تواند باعث غیر فعال شدن ویروس عامل بیماری شود كه اين امر با همكاري كشتارگاه‌هاي صنعتي استان از سال‌های پیش در حال اجراست.

این مسئول درخصوص عملكرد دامپزشكي در زمینه مقابله با اين بيماري گفت: اداره دامپزشكي قزوين، برای مقابله با اين بيماري و ساير بيماري‌هاي قابل انتقال از طريق كنه و جرب و حشرات، اقدام به سم پاشي رايگان سطوح در تماس با دام در مناطق روستايي و عشايري و دام‌های در معرض خطر کرده است.

وی اضافه کرد: همچنين واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اين اداره با برخورد با افرادي كه به صورت غير مجاز اقدام به كشتار دام مي‌کند سعي در كنترل اين بيماري دارد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین از مردم خواست تا در راستای پیشگیری از ابتلا به بيماري، از خريد گوشت از مراكز غير مجاز خودداري کرده و همچنين نسبت به خريد گوشت‌هاي داراي تاريخ كشتار و ممهور به مهر دامپزشكي كشتارگاه دقت کنند.

وی تاكيد كرد: در صورت كشتار دام در مناسبت‌ها به صورت قرباني نيز حتما با رعايت بهداشت فردي (مانند استفاده از دستكش و ماسك و لباس مناسب ) نسبت به نگهداري لاشه دام به مدت 24 ساعت در يخچال اقدام کنند.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.