نان چرخی، شیرینی که باید چرخ شود+ دستور پخت
سه شبه 27 آذر 1397

عیدانه؛

نان چرخی، شیرینی که باید چرخ شود+ دستور پخت

نان چرخی، شیرینی که باید چرخ شود+ دستور پخت
کد خبر: 272869/ کدخبرنگار : 23/ تاریخ انتشار: 1396/12/22 ساعت: 9:27 AM


نان چرخی جزو معروف‌ترین شیرینی‌های قزوین است که علاقه‌مندان زیادی دارد.



به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین، شیرینی یکی از دسرهای مهم و محبوب ایرانیان از گذشته تا به حال بوده است.

شیرینی در فرهنگ عامه مردم ایران نمادی از شادی و شعف است و در روزهای شاد زندگی مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عید نوروز و آغاز سال جدید نیز یکی از مهم‌ترین رویدادهای شادی آفرین ایرانیان محسوب می‌شود که در بساط پذیرایی عید باستانی قطعا شیرینی‌های ویژه عید نیز حضور پررنگی دارند.
قزوین نیز بر اساس قدمت هزاران ساله خود، شیرینی‌های خاصی برای ایام نوروز دارد که یکی از آن‌ها نان پادرازی یا شیرینی پادرازی است.

چرخی یک شیرینی منحصر به فرد است که می‎توان گفت در کل کشور نمونه مشابه آن وجود ندارد.

در ادامه دستور و نکات پخت این شیرینی خوشمزه برای علاقه‌مندان به شیرینی ارائه می‌شود.

نان چرخی: 

مواد لازم:  
آرد برنج: 750گرم
آرد سفید: 750گرم
روغن جامد: 750گرم
پودر قند: 375گرم
زرده تخم مرغ: 5عدد
ماست: 1لیوان
بکینگ پودر: 1قاشق چایخوری
پودر هل: ۱قاشق چایخوری

طرز تهیه: 
۱.روغن ،پودر قند را با همزن می‌زنیم تا خوب شوند.
2.سپس زرده‌های تخم مرغ را همراه با پودر هل اضافه و دوباره با همزن می‌زنیم.
3.حالا بکینگ پودر را به ماست اضافه و مخلوط می‌کنیم بعد به مواد دیگر اضافه می‌کنیم.
4.بعد از اینکه مواد به خوبی با هم مخلوط و یکدست شدند، همزن را کنار می‌گذاریم و آرد برنج و آرد سفید را یک مرتبه اضافه می‌کنیم سپس با دست شروع می‌کنیم به مخلوط کردن و ورز دادن_البته نباید خیلی ورز بدهیم چون خمیر اصطلاحا به روغن می‌افتد و سفت می‌شود_
5.خمیر را به شکل گلوله در می‌آوریم و رویش را با کیسه فریزر می‌پوشانیم و در جای خنک قرار می‌دهیم تا به مدت 12ساعت خمیر استراحت کند.
۶. قالب نان چرخی را بر روی چرخ‌گوشت نصب می‌کنیم.
۷.خمیر را بعد از استراحت دوباره کمی ورز می‌دهیم تا نرم شود؛ حالاداخل چرخ‌گوشت می‌ریزیم و از چرخ رد می‌کنیم سپس به اندازه دلخواه خمیر را برش می‌دهیم.
۸.خمیرهای برش خورده را در سینی فر می‌چینیم، رویش مقداری پودر پسته می‌ریزیم و بعد در طبقه وسط فر با حرارت 175درجه سانتی گراد به مدت15 تا 20 دقیقه می‌پزیم (البته این زمان بستگی به دمای فرهای مختلف دارد).

نکات مهم
_یک ربع قبل فر را روشن کنید تا گرم شود.
_برای تزیین روی شیرینی‌ها به جای پودر پسته از خرفه هم می‌توان استفاده کرد.
_آرد برنج و پودر قند را حتما از حریر رد کنید.
_آرد سفید را حتما الک کنید.

این شیرینی خوشمزه ماندگاری بالایی دارد.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.