۱۶/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۶ پنجشنبه

صبح قزوین وقتی رمضان‌زاده به روحانی کنایه می‌زند یعنی یک جای کار می‌لنگد/ چرا اصلاح‌طلبان به یکباره اخلاق‌گرا و رئیس جمهور بداخلاق شد؟ +تصاویر
کد خبر: ۲۷۲۷۲۸ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۱۷ ساعت: ۹:۴۰ ↗ لینک کوتاه

پشت پرده نکوهش اخیر روحانی توسط جریان اصلاحات

وقتی رمضان‌زاده به روحانی کنایه می‌زند یعنی یک جای کار می‌لنگد/ چرا اصلاح‌طلبان به یکباره اخلاق‌گرا و رئیس جمهور بداخلاق شد؟ +تصاویر

عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات که یکی از تندترین چهره های اصلاح طلب محسوب می شود به رئیس دولت تدبیر کنایه زده و نوشته است: "می‌گویند رئیس جمهور چنین سخنی نگفته و فارس و صدا و سیما تقطیع کرده‌اند اگر چنین است چرا تکذیب نمی کنند؟»

وقتی رمضان‌زاده به روحانی کنایه می‌زند یعنی یک جای کار می‌لنگد/ چرا اصلاح‌طلبان به یکباره اخلاق‌گرا و رئیس جمهور بداخلاق شد؟ +تصاویر
به گزارش سرویس سیاسی   صبح قزوین  ، "کم عقل" خواندن مخالفین توسط حسن روحانی اینبار با یک واکنش متفاوت از طرف برخی اصلاح طلبان روبه رو شد.اصلاح طلبان که پس از اغتشاشات دیماه و نارضایتی های گسترده مردمی از دولت، به شدت نگران آینده سیاسی خود هستند، اینبار از توهین رئیس جمهور به مخالفین را نه تنها استقبال نکردند بلکه دست به نکوهش حسن روحانی زدند.

 کار به جایی رسید که عبدالله رمضان زاده، سخنگوی دولت اصلاحات که یکی از تندترین چهره های اصلاح طلب محسوب می شود نیز به رئیس دولت تدبیر و امید کنایه زد و در توییتر نوشت: "می‌گویند رئیس جمهور چنین سخنی نگفته و فارس و صدا و سیما تقطیع کرده‌اند اگر چنین است چرا تکذیب نمی کنند؟»
 

 
این در حالی بود که عباس عبدی از دیگر تئورسین های جریان اصلاحات نیز طی یادداشتی توهین های رئیس جمهور را نشانه اعتماد به نفس پایین وی دانست.
 

در بخشی از یاددداشت عباس عبدی در این زمینه آمده است: " اگر قصد داريم به جامعه اميد تزريق كنيم، در مرحله نخست خودمان بايد اعتماد به نفس و اميد لازم را دارا باشيم. زماني كه فردي از اعتماد به نفس مطلوبي برخوردار باشد بدين شكلي كه در سخنان رييس‌جمهور ما شاهد آن هستيم، با مخالفان خود برخورد نمي‌كند. هيچگاه قرار نيست كه مخالفين و منتقدين ما، مطابق ميل ما صحبت كرده يا موضوعاتي را مطرح كنند كه با معيارهاي ما عقلاني باشد. اينكه قرار باشد مخالف باب ميل ما صحبت كند را چه كسي تعيين كرده است؟ هرفردي در جامعه مي‌تواند آزادانه نظر خود را مطرح كند و صاحب قدرتي كه قصد نشان دادن واكنش به آن موضوع را دارد، با توجه به ميزان اعتماد به نفس خود در برابر آن موضوع متانت به خرج مي‌دهد و منتقد يا مخالف را بي‌عقل خطاب نمي‌كند."
 

 
در همین حال محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای مرکزی اعتماد ملی نیز از رئیس جمهور درخواست کرد که بابت توهین های خود معذرت خواهی کند. در بخشی از یادداشت وی آمده است: " آقاي روحاني بايد در به كار بردن واژه‌هايش دقت كرده و اگر هم اين واژه‌ها از زبانش بدون اختيار خارج شده، بايد به نوعي درصدد جبران آن بربيايد. ايشان بايد قبل از ديگران در مورد اين مساله واكنش نشان دهد. شايد بهترين كار اين باشد كه از مخاطبانش بابت به كار بردن چنين واژه‌اي عذرخواهي كند. تاكنون يكي از مهم‌ترين دستاوردهاي دولت اصلاح‌طلب پذيرش نقد بوده است."
 

 
از سوی دیگر آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نیز اظهار داشته: "نباید برای مخالفان از تعبیر «کم عقل» استفاده می‌شد انتظار از دولت آقای روحانی و مجموعه مدیران دولتی این است که حتی اگر مخالفان دولت را در این دو گروه نیز تعریف کنیم، بیشترین تمرکز باید بر انجام گفت‌وگوهای بیشتر در این عرصه با محور توافق و رهیافت مشترک برای حل مشکلات کشور باشد.بهتر بود آقای روحانی با توجه به گزارش دقیقی که ارائه کرده است، از چنین واژه‌ای برای مخالفان و منتقدان خود استفاده نمی‌کرد."

*چرا قبلا اعتراض نبود
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد طی گزارشی نوشته است: اظهارات رسانه‌های چپ و حملات شخصیت‌های اصلاح‌طلب در چنین برهه‌ای به حسن روحانی جای تعجب بسیار دارد چرا که اگرچه این اولین باری است که آنها نسبت به ادبیات حسن روحانی گلایه‌مند و شاکی شده‌اند ولی تاریخ نشان می‌دهد این اولین باری نیست که حسن روحانی از این لفظ و ادبیات خطاب به کسانی که علیه او سخن می‌گویند استفاده کرده است؛ نمونه‌های این موارد کم نیستند.

شاید معروف‌ترین آن، زمانی بود که روحانی دلواپسان برجام را به جهنم حواله داد و آنها را بزدل سیاسی خواند و گفت: «یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.» یکی دیگر از موارد معروف انتقادهای او بی‌سواد خواندن برخی از مخالفان بود: «فقط عده‌ای معدود که از جای معدود تغذیه می‌شوند آنها باید حرف بزنند؟ البته آنها هم حرف بزنند اشکال ندارد؛ نقد کنند. چرا یک عده کم سواد باید حرف بزنند؟»

روحانی روزی هم گفت: «می خواهند مخالفان با شناسنامه حرف بزنند: ما از همه می‌خواهیم با شناسنامه حرف بزنند و بگویند از کجا هستند؛ بگویند وابسته به کدام جناح هستند؛ با نام جناح خود سخن بگویند و نه با نام ملت ایران.»

یکی از جملات دیگری که از دید مخالفان روحانی اهانت برداشت شد این کلام او بود که: «نمی‌دانم چرا بعضی‌ها که از سر بیکاری دچار توهم هستند، مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند.»

عده‌ای هم معتقد بودند روحانی یک بار هم مخالفانش را عصر حجری خوانده است آنجا که اظهار داشت: «مگر ما چه گفته‌ایم که برخی آشفته شده‌اند؟ ما گفتیم فرهنگ از آنِ مردم است و مردم باید برای تعالی و تلاش خود قدم بردارند. گویا عده‌ای هنوز در دوران حجر می‌اندیشند و فکر می‌کنند.»

کاسبان تحریم یکی دیگر از واژه های ابداعی رئیس جمهور در این رابطه بود واژه ای که بازهم مخالفین دولت آن را اهانت به خود تعبیر کردند.او یک بار دیگر نیز به منتقدین اقتصادی‌اش گفت: « عینک بزنید تا پیشرفت‌ها را ببینید.» رسانه‌های راست این گفته او را نیز عدم ظرفیت روحانی در برابر منتقدین قلمداد کرده بودند.

آلزایمر سیاسی واژه دیگری بود که روحانی در وصف مخالفان برجام از آن استفاده کرد اینکه عده‌ای آلزایمر سیاسی دارند و یادشان رفته در قبل از برجام قیمت دارو چقدر بوده است. جمله «بعضی ها مثل ماشین دودی هستند و دود پخش می‌کنند.» روحانی نیز معروف شده بود. روحانی معتقد بود بخشی از مخالفان او در حالت سنتی چند صدسال پیش باقی مانده‌اند.

او همچنین در انتخابات دوازدهم، مخالفین برجام را هووهایی دانست که نمی‌توانند سرپرستان خوبی برای این توافق هسته‌ای باشند.رئیس جمهور یک بار هم به منتقدین گفت: «از جیب خودتان به دنبال تحریم بروید نه جیب مردم،» که جریان راست در آن زمان اعتقاد داشت روحانی به مخالفین خود گفته جیب بر. اما در همه این ایام و این واژگان و این تعابیر، اصلاح طلبان یا سکوت می کردند یا از این گفته ها دفاع ؛یا رسانه‌هایشان این اظهارات را با افتخار تیتر ...

*اصلاح طلبان را چه شده است ؟
روزنامه آفتاب یزد نهایتا از پشت پرده مدعی اخلاق شدن اصلاح طلبان در برابر حسن روحانی را اینگونه بیان کرده است: "حال چه شده که به یکباره آنها نیز به این جو ضد روحانی پیوستندو از سخنان روحانی در وصف مخالفانش انتقاد و فریاد برمی آورند؟ امری که اینگونه القا می کند ؛ انگار عده ای اخلاق را هم تابع سیاست کرده‌اند! به این معنا تا زمانی که منافع سیاسی ایجاب می کند اظهارات روحانی در وصف مخالفانش رفتار ضد اخلاقی نیست و زمانی که جو ایجاب می کند باید علیه روحانی به واسطه نوع ادبیاتش نسبت به منتقدان سخن گفت ."



انتهای پیام/1404
 

منبع: جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان