۱۷/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۷ جمعه

صبح قزوین پایان فاز دوم تست "مشمشه" در قزوین
کد خبر: ۲۷۱۲۷۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۹ ساعت: ۱۲:۵۳ ↗ لینک کوتاه

رئیس دامپزشکی شهرستان قزوین خبرداد:

پایان فاز دوم تست "مشمشه" در قزوین

رئیس دامپزشکی شهرستان قزوین گفت: اداره دامپزشکی شهرستان قزوین در فاز دوم سال ۱۳۹۶، تعداد ۲۰۰ راس تک سمی موجود در ۱۴ مرکز نگهداری اسب و باشگاه سوارکاری تحت عملیات تست مشمشه قرار گرفت.

پایان فاز دوم تست "مشمشه" در قزوین
دکتر عیسی غیاث یزدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار کرد: بیماری مشمشه به عنوان یک بیماری باکتریای واگیردار مشترک بین انسان و دام مطرح است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین افزود: یکی از قدیمی ترین بیماری‌های مسری جمعیت تک سمیان (اسب ، الاغ ، قاطر) بوده و با توجه به زئونوز بودن این بیماری می‌تواند باعث تلفات سنگینی در انسان شود.

وی اذعان کرد: تاکنون هیچ گونه واکسنی جهت پیشگیری از وقوع این بیماری وجود نداشته و تنها راه مبارزه و ریشه کنی این بیماری تست‌های غربالگری(تست مشمشه) در جمعیت تک سمیان است که انجام این تست باعث تشخیص زود هنگام بیماری در دام درگیر و معدوم سازی دام آلوده جهت جلوگیری از گسترش بیماری در جمعیت تک سمی و انسان می‌شود.

این مسئول عنوان کرد: روند بيماري در تك سميان مي‌تواند به سه شكل حاد با علائم شديد تنفسي، تورم عقده هاي لنفاوي و طناب لنفي؛ شكل مزمن با علائم بيماري در پوست و بيني؛ شكل مخفي (بدون علائم باليني و تنها ابتلاء ريه ها) بروز كند؛ شكل حــاد بيماري بيشتر در الاغ و قاطـــر اتفاق مي‌افتد و نشانه ‌هاي آن اغلب شامل تب بالا و علائم تنفسي است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین ابراز کرد: سالانه دو نوبت تست مالئیناسیون توسط کارشناسان ادارات دامپزشکی سطح کشور صورت می‌پذیرد که در این راستا اداره دامپزشکی شهرستان قزوین در فاز دوم سال 1396، تعداد 200 راس تک سمی موجود در 14 مرکز نگهداری اسب و باشگاه سوارکاری تحت عملیات تست مشمشه قرار گرفت.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به اهمیت بیماری مشمشه در حیوانات حیات وحش خصوصاً حیواناتی که در باغ وحش‌ها نگهداری می‌شوند، تک سمی‌های موجود در پارک حیات وحش فدک نیز تحت عملیات مالئیناسیون قرار گرفت که نتایج حاصل از قرائت آنها عاری از بیماری مشمشه است.

دکتر یزدی تصریح کرد: باتوجه به این موضوع که باكتري از طريق لوازم و اشياء آلوده از قبيل لوازم ستورباني، سم چيني، يراق آلات اسب، لواشه و لوازم دامپزشكي نيز مي‌تواند منتقل شود و فقر غذايي، شرايط بهداشتي نامطلوب، تراكم حيوانات، عوامل استرس زا و تضعيف ايمني بدن از جمله عوامل خطرزا در ابتلاء به مشمشه هستند؛ لذا مهمترين راه‌هاي كنترل، رعايت اصول بهداشتي (از قبيل ضدعفوني كردن محيط، جايگاه و لوازم) و قرنطينه اي است.
انتهای پیام/2002

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان