۱۵/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۵ چهارشنبه

صبح قزوین موضوع اصلی موضع گیری خاتمی علیه روحانی مشخص شد/ دوباره جهانگیری!
کد خبر: ۲۷۱۲۰۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۸ ساعت: ۱۱:۱۳ ↗ لینک کوتاه

ادامه پافشاری اصلاح طلبان برای تذکر به رئیس جمهور

موضوع اصلی موضع گیری خاتمی علیه روحانی مشخص شد/ دوباره جهانگیری!

در ناآرامی‌های اخیر برای تضعیف پایگاه رئیس دولت اصلاحات و اصلاح‌طلبان تلاش مرموزی صورت گرفت، با این همه، همه نیروهای سیاسی بدان باورند که کماکان جایگاه اصلاح‌طلبان در سطوح مختلف جامعه جایگاهی تعیین‌کننده است و مسلما آقای روحانی برای موفقیت در آینده نیاز مبرم به حمایت اصلاح‌طلبان دارد

 موضوع اصلی موضع گیری خاتمی علیه روحانی مشخص شد/ دوباره جهانگیری!
به گزارش سرویس سیاسی  صبح قزوین ،  چند روز قبل بود که با اخبار جدیدی که از دیدار خاتمی با با اعضای انجمن مدرسین دانشگاه ها منتشر شد، نشان می داد که فعالین اصلاح طلب به صورت رسمی از خاتمی خواسته اند که علیه دولت مواضعی را بیان کند.

محمود صادقی با اشاره به دیدار اخیر اعضای شورای مرکزی انجمن مدرسین دانشگاه‌ها با سید محمد خاتمی گفته بود: در دیدار با خاتمی تاکید داشتیم که اگرچه اصلاح‌طلبان هم‌اکنون در مصدر امور نیستند اما به لحاظ پشتیبانی‌ که آقای خاتمی از روحانی داشت الان انتظار از آقای خاتمی این است که با بیان نقدهایی که به آقای روحانی وجود دارد به نوعی به دولت تذکر دهند.

*موضوع اصلی موضع گیری خاتمی علیه دولت روحانی مشخص شد/ دوباره جهانگیری!

اما اینک محمود صادقی درباره دخواست اصلاح طلبان از خاتمی برای تذکر به دولت روحانی مشخص تر سخن گفته است.

وی در پاسخ به این سوال که " اخیرا گفته‌اید که بزرگان اصلاحات مستقیما با آقای روحانی وارد بحث شوند و تذکرات و هشدارهایی به ایشان بدهند. این گفته به معنی سهم‌خواهی و دخالت در حوزه اختیارات رئیس‌جمهور نیست؟" بیان داشت: " مقصود از ورود مستقیم به معنای سهم‌خواهی نیست بلکه باید در نظر داشت که جریان اصلاحات و شخص رئیس دولت اصلاحات در این سال‌ها هزینه‌های زیادی برای حمایت از دولت روحانی متحمل شده‌اند. متاسفانه جایگاه اصلاح‌طلبان در دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم کمرنگ‌تر و ضعیف‌تر شده است و به‌ویژه درحوزه معاونت اول رئیس‌جمهوری که به نظر بنده با تغییراتی که داده شد آقای جهانگیری تا حد زیادی ایزوله شده است و درنتیجه آن حیطه اختیارات و عملکردی که در دولت یازدهم داشت به شدت محدود شده است. این اتفاقات نیاز به توصیه و تذکر از سوی بزرگان را ایجاب می‌کند. این موضوع به هیچ‌وجه به معنای سهم‌خواهی نیست بلکه به معنای نوعی هشدار به دولتی است که علاوه بر کمرنگ شدن نقش اصلاح‌طلبان در آن، وعده‌هایی در ایام انتخابات مطرح کرد که انتظارات زیادی در بین آحاد مختلف جامعه ایجاد کرده است. با وجود این انتظارات و وعده‌های درپی آن، عملکرد آقای روحانی حاکی از تغییر روش ایشان در این رابطه است. این باور در جامعه به وجودآمده است که ایشان خلف وعده کرده‌اند و این باعث نوعی یأس و سرخوردگی در جامعه شده است."

در ذیل بخش های از گفتگوی محمود صادقی از نمایندگان اصلاح طلب مجلس یا روزنامه آرمان را می خوانید:

طرح موضوع عبور از روحانی نمی‌تواند نشان‌دهنده شکاف پیش‌آمده بین دولت و اصلاح‌طلبان باشد؟ 
تهدیدهایی برای ائتلاف صورت گرفته میان اصلاح‌طلبان و آقای روحانی وجود دارد و باید آن تهدید‌ها را تحلیل کرد و مشکلات را با گفت‌وگو و تفاهم حل کرد. لازم است که آقای روحانی به دقت به این تحلیل‌ها توجه کرده و همچنین سعی کند که فاصله به وجود آمده بین خود و اصلاح‌طلبان را ترمیم و از تشدید آن جلوگیری کند. همچنین بعد از شکل‌گیری دولت دوازدهم، تمایلات و نشانه‌هایی از گسترش فاصله بین آقای روحانی و اصلاح‌طلبان به وجود آمده که قابل کنترل و ترمیم است.

نقش و جایگاه سیاسی آقای روحانی در آینده تا چه‌اندازه به حمایت اصلاح‌طلبان گره خورده است؟ 
حمایت اصلاح‌طلبان بسیار تعیین‌کننده است. اینکه احساس شود فقط در مقطع انتخابات نیاز به چنین حمایتی داشتند یک برداشت غلط و احساس نادرست است. در حال حاضر بعضی از لایه‌های اصولگرایان به نوعی تلاش دارند که جایگزینی و جابه‌جایی در میان اطرافیان روحانی صورت دهند و به شدت سعی بر پس زدن اصلاح‌طلبان از اطراف آقای روحانی دارند و این امر مشهود است. به نظر می‌آید در واقع اگر آقای روحانی چنین تلقی‌ای از حمایت اصلاح‌طلبان داشته باشند بسیار نادرست است، اصلاح‌طلبان با آنکه چندان نقش پررنگی در قدرت رسمی ندارند کماکان از بدنه اجتماعی قوی برخوردار هستند. به عنوان نمونه در ناآرامی‌های اخیر برای تضعیف پایگاه رئیس دولت اصلاحات و اصلاح‌طلبان تلاش مرموزی صورت گرفت، با این همه، همه نیروهای سیاسی بدان باورند که کماکان جایگاه اصلاح‌طلبان در سطوح مختلف جامعه جایگاهی تعیین‌کننده است و مسلما آقای روحانی برای موفقیت در آینده نیاز مبرم به حمایت اصلاح‌طلبان دارد.

عملکرد روحانی در سه سال آینده چگونه باشد که مردم با اشتیاق پای صندوق رأی بیایند؟ 
من دو روز پیش در ملاقاتی که با یکی از وزرا داشتم گفتم که دولت، در مجموع دولت جسوری نیست و فاقد آن شجاعت و چابکی لازم برای مواجهه با چالش‌ها و حل آنهاست. دولت باید از لاک محافظه‌کاری و احتیاط درحوزه‌های مختلف خارج شود. در رابطه با این محافظه‌کاری‌ها چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی، درباره سوالی که مطرح کرده بودم، وزرای محترم اقتصاد از حضور در مجلس برای توضیح واهمه داشتند و از تشریح مساله‌ای که به‌نظر می‌آمد توضیح ساده‌ای هم دارد، سر باز زدند. این موضوع حاکی از آن است که نوعی تردید و هراس در دولت وجود دارد و دچار یک نوع ترس و محافظه‌کاری هستند که در بخش‌های مختلف بر عملکرد دولت تاثیر گذاشته است. به‌ویژه در مواجهه با باندهای قدرت و ثروتی که در واقع به‌طور غیر شفاف، اقتصاد را احاطه کرده‌اند دولت آن برخورد لازم را از خود نشان نمی‌دهد. همچنین درعرصه سیاسی هم دولت با مماشات فراوان برخورد می‌کند و راهبرد چندان شفاف و روشنی در مواجهه با مشکلات اتخاذ نکرده است. چنین نیست که دولت نمی‌تواند تغییری در این موارد ایجاد کند، به نظر من آقای روحانی باید برای تضمین موفقیت خود روح تازه‌ای در کالبد کابینه دوازدهم بدمد.
از نظر تاثیر در پایگاه رأی اصلاح‌طلبان... 
قطعا موثر است، به این دلیل که در رابطه با عملکرد آقای روحانی خواسته یا ناخواسته چنین تلقی‌ای در متن جامعه وجود دارد، هرچند رقبای اصلاح‌طلبان سعی دارند تا حد ممکن به آن دامن بزنند اما به هر ترتیب ذهنیت جامعه این است که این دولت با حمایت اصلاح‌طلبان سرکار آمده و اصلاح‌طلبان در قبال رفتار‌ها و عملکردی که دولت دارد مسئول هستند و طبیعتا در افکار عمومی ناکامی دولت تا حدی به پای اصلاح‌طلبان هم گذاشته می‌شود. درنتیجه عملکرد دولت درانتخابات آینده مجلس تاثیر بسزایی خواهد گذاشت و همان طور که پیش از این گفتم باید گفت‌وگوی جدی میان آقای روحانی و اصلاح‌طلبان صورت بگیرد، بیش از آنکه موضوعات سیاسی دغدغه شخص بنده باشد، عملکرد دولت و تعهد دولت به مردم برای حل مشکلات از اولویت بالاتری برای اینجانب برخوردار است و قطعا آینده سیاسی اصلاح‌طلبان در حالی که اقشار مختلف جامعه زیر فشار و رنج مشکلات اقتصادی هستند به آن اندازه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار نیست و جدا از بحث سرنوشت سیاسی طیف‌های مختلف، نگران گسست اجتماعی و تشدید فاصله طبقاتی هستم.

در انتخابات گذشته اصلاح‌طلبان با اعتدالیون ائتلاف کردند. آیا چنین ائتلافی را در آینده توصیه می‌کنید؟ 
آینده را نمی‌توان پیش‌بینی کرد به ویژه که جامعه ما بسیار سیال است و تحولات غیر قابل پیش‌بینی معمولا در عرصه سیاسی رخ می‌دهد اما امیدواریم باتوجه به تحولاتی که اخیرا در سطح جامعه رخ داده، تصمیم لازم از سوی مسئولان اخذ و فضا باز‌تر شود. نسبت به عملکرد نهادهای نظارتی در آینده بدبین نیستم و فکر می‌کنم هوشمندی سیاسی اقتضا می‌کند که به جناح‌های درون نظام میدان بیشتری داده شود، تا واگرایی شکل نگیرد. هوشمندی سیاسی به‌ویژه پس از ناآرامی‌های اخیر ایجاب می‌کند که میان احزاب درون نظام گفتمان روزآمد و موثری شکل بگیرد که در آن صورت هیچ‌نگاهی به غیر معطوف نمی‌شود. باید منتظر آینده ماند و به اقتضای شرایط تصمیم گرفت. ممکن است باز هم شرایط، ائتلاف میان اصلاح‌طلبان و اعتدالیون را ایجاب کند یا شرایط به‌گونه‌ای باشد که اصلاح‌طلبان بتوانند یکپارچه وارد میدان رقابت شوند. در چنین شرایطی و در صورت پیروزی ما، شاهد شفافیت بیشتری در مجلس خواهیم بود. از این حیث یکدست بودن اصلاح‌طلبان را ارجح می‌دانم، زیرا در حال حاظر بخشی از کمبود‌ها و کاستی‌ها در عملکرد به دلیل همان ائتلاف است، به‌ویژه طیف نزدیک‌تر و همسوتر با دولت که تحت عنوان مستقل در مجلس شکل گرفت، عملکرد شفافی نشان نداده و این بسیار آسیب‌زا بوده ‌است. در نتیجه من حضور یکپارچه اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو را نسبت به ائتلاف میان اعتدالیون و اصلاح‌طلبان ارجح می‌دانم.



انتهای پیام/1404

منبع: جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان