سبزی خوردن ارگانیک در 15واحد روستایی استان تولید می‌شود
دو شنبه 25 تیر 1397

کارشناس محصولات ارگانیک جهاد کشاورزی قزوین:

سبزی خوردن ارگانیک در 15واحد روستایی استان تولید می‌شود

سبزی خوردن ارگانیک در 15واحد روستایی استان تولید می‌شود
کد خبر: 269853/ کدخبرنگار : 23/ تاریخ انتشار: 1396/10/03 ساعت: 10:46 AM


کارشناس محصولات ارگانیک جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: هم اکنون تعدادی از زنان روستایی در سطح شهرستان‌های تابعه در منازل خود سبزی خوردن ارگانیک بدون کود و سم تولید می‌کنند.



علیرضا نوروزیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین اظهار کرد: استان قزوین پتانسیل ویژه ای برای تولید محصولات شناسنامه دار دارد که می‌تواند در بعضی محصولات کشاورزی برند ارگانیک دریافت کند.

وی افزود: هم اکنون 4 محصول زغال اخته، زالزالک، گردو و فندق در 3 هکتار از باغات استان برند ارگانیک ایزو 11000 دریافت کرده اند.

کارشناس محصولات ارگانیک جهاد کشاورزی استان قزوین اذعان کرد: سه محصول؛ زعفران در 3 هکتار و زیتون و انار در 40 هکتار از اراضی کشاورزی و باغی استان، در حال طی روند دریافت برند ارگانیک هستند.

این مسئول خاطرنشان کرد: گواهینامه استاندارد ملی ایران برای محصولات ارگانیک "11000" است و کشاورزانی که بخواهند محصولات خود را به عنوان محصول ارگانیک صادر کنند باید حتما گواهینامه ارگانیک اروپا را دریافت کنند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از محصولات ارگانیک و سالم در سلامتی افراد جامعه گفت: محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در همه مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ هستند و در خاکی که از چند سال قبل هیچ‌گونه سموم دفع آفات گیاهی مانند علف ‌کش‌ها، قارچ کش‌ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می‌شود، رشد می‌کنند.

کشت ارگانیک گندم در مزارع کشاورزی استان

نوروزیان اضافه کرد: برای تولید یک محصول ارگانیک علاوه بر استفاده نکردن از کودها و سموم شیمیایی؛ مزرعه‌داران باید به محیط زیست و گونه‌های جانوری منطقه نیز صدمه ‌ای وارد نکنند.

کارشناس مسئول محصولات ارگانیک سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به تولید سبزی خوردن ارگانیک در پانزده واحد روستایی در سطح استان عنوان کرد: هم اکنون تعدادی از زنان روستایی در سطح شهرستان‌های تابعه در منازل خود سبزی خوردن ارگانیک بدون کود و سم تولید می‌کنند که در این راستا؛ سازمان جهاد کشاورزی به این بانوان آموزش‌های لازم را ارائه داده و سالانه بذر بوجاری شده، آفت‌کش‌های ارگانیک و کودهای دامی سنتی در اختیارشان قرار می‌دهد.

وی افزود: این واحدهای تولید سبزی ارگانیک پس از انجام آزمایشات لازم برای تایید سلامت و رعایت مقررات تبیین شده در تولید محصول توسط سازمان جهاد کشاورزی و همچنین طی مراحل گذار هم اکنون آماده دریافت گواهی نامه ارگانیک اتحادیه اروپا هستند.

این کارشناس کشاورزی در خصوص کشت ارگانیک گندم در مزارع کشاورزی استان نیز گفت: هم اکنون 250 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه کوهین زیر کشت گندم دیم ارگانیک قرار دارد که این قطعات در مرحله گذار هستند و برنامه برای دریافت گواهی نامه کشت محصولات ارگانیک اروپا برای این مزارع داریم.

نوروزیان خاطرنشان کرد: تولید محصولات ارگانیک می‌تواند در راستای اقتصاد مقاومتی باشد و ضمن تولید محصول سالم، تامین امنیت غذایی جامعه و ایجاد اشتغالزایی نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور نیز داشته باشد.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.