۱۱/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۲/۰۱ شنبه

صبح قزوین بهار دیپلماسی مقاومت و انتظار از وزارت امور خارجه
کد خبر: ۲۶۹۰۳۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۸ ساعت: ۹:۵۵ ↗ لینک کوتاه

منطقه مستعد دیپلماسی فعال ماست؛

بهار دیپلماسی مقاومت و انتظار از وزارت امور خارجه

اکنون که جمهوری اسلامی و متحدان آن، یک پیچ تاریخی مهم را با پیروزی پشت سر گذاشته و دست دشمنان اصلی را رو کرده اند، وقت به میدان آمدن دولت و وزارت خارجه برای گسترش این موج متحد اسلامی علیه دشمن مشترک و تعمیق همکاری میان کشورهای اسلامی است. حداقل کاری که می توان کرد، انتشار بیانیه خطاب به سازمان کنفرانس اسلامی و درخواست تشکیل جلسه اضطراری است.

 بهار دیپلماسی مقاومت و انتظار از وزارت امور خارجه
به گزارش سرویس سیاسی  صبح قزوین ، این روز ها به علل مختلف، بهار دیپلماسی برای جمهوری اسلامی است. حاصل جمع فرصت ها و  چالش های موجود می گوید که دولت و وزارت خارجه می توانند و باید، فعال تر و موفق تر از گذشته در عرصه سیاست مستقل خارجی ظاهر شوند.

همین روز ها، تدارک دولت آمریکا برای انتقال سفارت خود از تل آویو به قدس و به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، موجی کم سابقه از خشم و انزجار را در منطقه و جهان بر انگیخته است. تا آنجا که کشورهایی مانند انگلیس و آلمان و فرانسه هم ابراز نگرانی کرده اند و دولت سعودی با همه خوش خدمتی هایش، به محکومیت موضع دولت ترامپ پرداخته است.

پس از چند سال به حاشیه افتادگی مسئله فلسطین -به علت برپا شدن فتنه داعش و جنگ سوریه و عراق-  به نظر می رسد موضوع اشغال قبله اول مسلمین، در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود است. کارشناسان، احتمال به راه افتادن انتفاضه چهارم را بسیار قوی می دانند. در شرایطی که عربستان با فشار آمریکا برای تجدید روابط با رژیم اشغالگر قدس آماده می شد، اقدام گستاخانه ترامپ، حتی رژیم سعودی را به انفعال و اعلام محکومیت واداشته است.

رژیم نامشروع اسرائیل اکنون مجددا مسئله اول جهان اسلام شده است. این اتفاق بسیار مهمی است که ریشه در پیروزی های محور مقاومت در جبهه عراق و سوریه دارد. جبهه مقاومت با محوریت جمهوری اسلامی ایران، کار کارستانی را در برابر تروریسم سرطانی داعش کرد که دولت های غربی یا سرمایه گذار آن بودند و یا دست کم، ناتوان در برابر آن. به اعتبار همین پیروزی بزرگ است که سرآسیمگی و اضطراب به اردوگاه صهیونیسم مسیحی باز گشته و آنها را چنان تحت فشار گذاشته که بازی بد و خبط اخیر را درباره قدس شریف مرتکب شده اند.

آمریکا و اسرائیل و انگلیس در برابر موج بیداری اسلامی، خواستند فن بدل بزنند. بنابراین سوریه و عراق را با استخدام تروریست های وارداتی از چهار گوشه جهان به کام  جنگ کشاندند. هدف آنها فتنه مذهبی در عراق و سوریه و لبنان با هدف دوشقه کردن ملت های منطقه، تضعیف محور مقاومت و ایجاد حاشیه امنیت برای اسرائیل بود. پیروزی مقاومت بر تروریسم منفور داعش، به خودی خود بر اعتبار مقاومت می افزود، اما دستپاچگی صهیونیسم مسیحی و بازی بد در فلسطین اشغالی، ضرورت مقاومت متحد امت اسلامی در برابر اسرائیل را دوچندان کرد.

اکنون که جمهوری اسلامی و  متحدان آن، یک پیچ تاریخی مهم را با پیروزی پشت سر گذاشته و دست دشمنان اصلی را رو کرده اند، وقت به میدان آمدن دولت و وزارت خارجه برای گسترش این موج متحد اسلامی علیه دشمن مشترک و تعمیق همکاری میان کشورهای اسلامی است. حداقل کاری که می توان کرد، انتشار بیانیه خطاب به سازمان کنفرانس اسلامی و درخواست تشکیل جلسه اضطراری است. همچنین زمان آن است که هیئت هایی از وزارت خارجه به کشورهای منطقه و اسلامی گسیل شوند و نگذارند مسئله اشغال فلسطین و خباثت جدید و مشترک صهیونیسم مسیحی مشمول مرور زمان شود.

از سوی دیگر ضرورت دارد آقای دکتر ظریف و معاون وی کنفرانس مطبوعاتی ترتیب دهند و از موضع دعوت و مطالبه گری با افکار عمومی و دولت ها سخن بگویند. اگر کشورها همراه شوند که فبها المراد اما حتی اگر همه نیز همراه نشوند، نفس این برجسته سازی و فاصله گذاری میان مقاومت ضد صهیونیستی و سازشکاران، نزد ملت های مسلمان ذی قیمت است. باید روشن شود که جنگ شیعه و سنی ، یک دروغ بزرگ و صرفا فتنه ای دشمن ساخته برای فراموشی مسئله اصلی بوده است. جهان اسلام باید آگاه شود که محور مقاومت پای آرمان فلسطین ایستاده و برخی کشور های مرتجع، هر چند نام عرب و سُنی را یدک می کشند، با دشمنان آنها همراهند.

منطقه مستعد دیپلماسی فعال ماست. همین سه شنبه گذشته خبری مهم از چشم رسانه ها دور ماند. نشست شورای همکاری خلیج‌فارس که قرار بود، 2 روزه باشد، بر اثر شدت اختلافات سیاسی در یک ربع پایان یافت. به گزارش آسوشیتدپرس، شیخ‌صباح‌الاحمد الصباح پس از نشست 15 دقیقه‌ای شورا در پایتخت کویت، در بیانیه ‌ای غیرمنتظره اعلام کرد این نشست به کار خود پایان داده است! شیخ صباح  و شیخ تمیم‌بن حمد آل‌ثانی همتای قطری او، تنها سران کشورهای عضو شورا بودند که در این جلسه حضور داشتند اما سران عربستان و امارات و بحرین شرکت نکردند. حتی شورای همکاری نیز یکدست نیست.



انتهای پیام/1404

منبع: جهان

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان