۰۷/شوّال/۱۴۴۵

-

۱۴۰۳/۰۱/۲۸ سه شنبه

صبح قزوین ورزش، عامل بازدارنده مشکلات قلبی_عروقی/ شهروندان قزوینی از لبنیات کم چرب استفاده کنند
کد خبر: ۲۶۶۴۹۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۷/۱۵ ساعت: ۱۰:۲۰ ↗ لینک کوتاه

متخصص قلب و عروق مطرح کرد

ورزش، عامل بازدارنده مشکلات قلبی_عروقی/ شهروندان قزوینی از لبنیات کم چرب استفاده کنند

متخصص قلب و عروق شهید رجایی قزوین ورزش را مهمترین عامل بازدارنده مشکلات قلبی دانست و گفت: به منظور بهبود وضعیت قلبی و کاهش وزن مطلوب، علاوه بر برنامه غذایی متعادل، داشتن برنامه ورزشی منظم (۳۰ دقیقه در روز) مفید است.

ورزش، عامل بازدارنده مشکلات قلبی_عروقی/ شهروندان قزوینی از لبنیات کم چرب استفاده کنند
دکتر طیبه بستانی، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین  گفت: افزایش چربی، منجر به بالا رفتن بار قلب، افزایش کلسترول و بالا رفتن فشار خون و کاهش HDL شده و خطر بروز دیابت را افزایش می‌دهد.

وی افزود: افراد دارای چربی اضافه به خصوص در ناحیه شکم، بیش از دیگران به بیماری قلبی دچار می‌شوند.

مصرف نان سبوس دار و غلات کامل
این متخصص قلب و عروق اظهار کرد: براساس کالری مورد نیاز از انواع نان سبوس دار(سنگگ، نان جو) غلات کامل (عدس، لوبیا، نخود) استفاده کنید و از مصرف چیپس، پفک، بیسکوئیت‌های چرب و نان خامه ای پرهیز کنند.

وی ادامه داد: مصرف انواع سبزی‌ها با برگ سبز و تیره ( انواع کلم، کاهو، فلفل دلمه ای و هویج) را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

استفاده از لبنیات
دکتر بستانی در خصوص مصرف میوه‌ها، فروآرده‌های لبنی، گوشت، روغن و نمک بیان کرد: مصرف روزانه منابع فیبر محلول (پکتین) همچون سیب، مرکبات و توت فرنگی در کاهش کلسترول خون بسیار مفید است.

وی اذعان کرد: شهروندان قزوینی باید از لبنیات کم چرب استفاده کرده و مصرف فرآورده‌هایی همچون کره، سرشیر و خامه را از لیست غذایی خود حذف کنند.

این پزشک متخصص عنوان کرد: مصرف سفیده تخم مرغ محدودیتی ندارد، اما زرده بدلیل کلسترول بالا نیاید بیش از 2 عدد در هفته مصرف شود؛ همچنین تا حد ممکن از گوشت‌های سفید(مرغ و ماهی) استفاده کنید و پنیر مصرفی نیز باید از نوع کم نمک و کم چرب باشد.

وی تصریح کرد: مصرف روغن جامد به دلیل رسوب در دیواره شریان، سس‌های چرب و کره گیاهی به دلیل اسیدهای چرب ترانس اکیدا ممنوع است؛ بهترین روغن مصرفی برای این گروه سویا، آفتابگردان، زیتون و کانولا است.

دکتر بستانی اضافه کرد: مصرف بی رویه نمک موجب افزایش فشار خون و بالارفتن فشار وارده بر قلب، کلیه‌ها و تمام اعضای بدن خواهد شد.

ادویه جات تند ضربان قلب را افزایش می‌دهد
پزشک متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید رجایی قزوین، ورزش را مهمترین عامل بازدارنده مشکلات قلبی دانست و گفت: به منظور بهبود وضعیت قلبی و کاهش وزن مطلوب، علاوه بر برنامه غذایی متعادل، داشتن برنامه ورزشی منظم (30 دقیقه در روز) مفید است.

وی افزود: مصرف قند و شکر، عسل، خرما و تمام مواد شیرینی و نشاسته ای باید کنترل شود، زیرا شیرینی زیاد موجب چاقی و افزایش تری گلیسرید خون و بیماری دیابت خواهد شد.

دکتر بستانی بیان کرد: چون مصرف ادویه جات تند مثل فلفل تند، مواد کافئین دار مانند قهوه و شکلات و چای غلیظ می‌توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند، بنابراین در مصرف آنها باید اعتدال را رعایت کرد، بهتر است روش پخت تمام مواد غذایی به صورت آب پز و کبابی باشد.
انتهای پیام/2002

دیدگاه ها

اخبار استان قزوین
اخبار ایران و جهان