تولید شیرخام در کشور از مرز ۹ میلیون تُن گذشت
پنج شنبه 2 آذر 1396

قائم مقام معاون وزیرجهاد کشاورزی:

تولید شیرخام در کشور از مرز ۹ میلیون تُن گذشت/ تورم عامل افزایش قیمت گوشت و مرغ

تولید شیرخام در کشور از مرز ۹ میلیون تُن گذشت/ تورم عامل افزایش قیمت گوشت و مرغ
کد خبر: 263866/ کدخبرنگار : 23/ تاریخ انتشار: 1396/06/01 ساعت: 12:31 PM


قائم مقام معاون وزیر کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت: در تولید شیر خام به تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده‌ایم و پیش‌بینی ما در برنامه‌های طراحی شده دستیابی به تولید ۱۱ میلیون تن شیر خام است.



به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ محمدرضا ملاصالحی قائم مقام معاون وزیر کشاورزی در امور تولیدات دامی شب گذشته(سه شنبه) در آئین افتتاح یازدهمین نمایشگاه تخصصی دام، طیور، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان قزوین اظهار کرد: تا دو دهه پیش ایران بزرگ‌ترین واردکننده شیر خشک، کره، گوشت قرمز و گوشت مرغ بود اما در حال حاضر به جایگاهی دست یافته‌ایم که در دنیا به‌عنوان صادرکننده مطرح هستیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در کمتر از پنج ماه گذشته بیش از ۴۵۰ هزار تن فرآورده‌های لبنی به خارج از کشور صادر کرده‌ایم در حالی که تا ۱۵ سال گذشته ما به عنوان یکی از واردکنندگان عمده شیر خشک و کره بودیم.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: امروز ما در کشور در تولید گوشت مرغ از مرز دو میلیون تن در سال گذشته‌ایم و این افتخار بزرگی است؛ همچنین در تولید شیر خام به تولید ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده‌ایم و پیش‌بینی ما در برنامه‌های طراحی شده دستیابی به تولید ۱۱ میلیون تن شیر خام است.

وی یادآور شد: بخش عمده‌ای از این پیشرفت‌ها مرهون برگزاری همین نمایشگاه‌ها و گردهمایی‌ها است چراکه موجب می‌شود تولیدکنندگان با فنّاوری روز آشنا شده و از طرفی سرمایه‌های بیشتری جذب این بخش شوند.

قائم مقام معاون وزیر جهادکشاورزی در امور تولیدات دامی در ادامه بیان کرد: ما در بخش فراورده‌های دامی نیاز به ورود سرمایه‌های جدید داریم تا بتوانیم تولید گوشت قرمز و شیر را در کشور افزایش دهیم اما هنوز تا رسیدن به هدف تعیین‌شده فاصله داریم.

۹۰ درصد نیاز کشور را تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌کنند
ملاصالحی اظهار داشت: برای رسیدن به اهداف تعیین‌شده نیازمند برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه‌ها و همایش‌هایی از این دست هستیم و نیاز است تا بار علمی این نمایشگاه‌ها برای ورود نسل جدید بیشتر شود چراکه این نسل جدید است که قرار است وارد چرخه تولید و صنعت شود.

وی در خصوص نوسان موجود در قیمت گوشت و مرغ گفت: بخشی از این افزایش قیمت‌ها به تورم و بخشی دیگر به نوساناتی که به طور معمول در ایام تقویمی داریم، بازمی‌گردد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهادکشاورزی در ادامه افزود: هرچه به ایام تقویمی سال مانند عید قربان، ماه رمضان و ماه محرم نزدیک می‌شویم به دلیل افزایش تقاضا، تولیدکنندگان با افزایش قیمت بخشی از عرضه را کنترل می‌کنند.

ملاصالحی در خصوص تولید گوشت قرمز در کشور تصریح کرد: از نظر کمیت در تولید داخلی ۹۰ درصد نیاز کشور را تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌کنند و به طور میانگین ۱۰ درصد از محل واردات تهیه می‌شود و در این زمینه تمهیدات لازم پیش‌بینی شده است.

قائم مقام معاون وزیر جهادکشاورزی در امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد: در بخش گوشت سبک گوسفند و بز برای تعدیل بازار واردات به شکل گوشت گرم انجام شده و در میادین تره‌بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در قالب بسته‌بندی‌های بهداشتی برای متقاضیان عرضه می‌شود.

ملاصالحی ادامه داد: در بحث افزایش قیمت محصولات دامی تولیدکننده مقصر نیست و بهره زیادی از این افزایش قیمت نمی‌برد بلکه بخش عمده‌ای از این افزایش قیمت در مسیر تولید و مصرف نصیب واسطه‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با ورود تشکل‌های جدید، شبکه توزیع بهبود یابد و این نوید را می‌دهیم که مشکلی در تأمین و توزیع محصولاتی گوشتی وجود ندارد و بخشی از این نوسانات مربوط به ایامی است که پیش رو داریم.
انتهای پیام/2002


با کانال صبح قزوین اخبار استان و کشور را دنبال کنید


linkedin

ارسال نظر

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.